Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

ΟΧΙ ΚΡΑΤΣΑ-ΣΠΥΡΟΥ-ΑΛΕΞΑΚΗ στην χρηματοδότηση της ΙΘΑΚΗΣ



AΠΟ Theodoros Galiatsatos
Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
ΟΧΙ ΚΡΑΤΣΑ-ΣΠΥΡΟΥ-ΑΛΕΞΑΚΗ στην χρηματοδότηση της ΙΘΑΚΗΣ
Στο χθεσινό ΠΣ (23/12) γράφτηκε ένα ακόμη κεφάλαιο στην περιπετειώδη εξέλιξη του έργου του λιμανιού στον Πίσω Αετό Ιθακης.

Καταγράφτηκε η αποφασιστική στάση της περιφερειακής αρχής ΑΝΑΣΑ απέναντι σε ένα εξαιρετικά ασυνεπή και μη συνεργάσιμο εργολάβο που ζητούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επι πλέον για να προχωρήσει τις εργασίες και τον οποίο ας σημειωθεί είχε υποστηρίξει με κάθε τροπο η περιφερειακή αρχή Σπυρου .
Τον Οκτώβριο 2014 ένα μόλις μήνα μετα την ανάληψη των καθηκόντων μας ο εργολάβος κηρύσσεται έκπτωτος , τον Δεκέμβριο 2014 η οικονομική επιτροπή επικυρώνει την έκπτωση και τον Ιανουάριο του 2015 ζητείται απο την ΠΙΝ η είσπραξη των εγγυητικών επιστολών του αναδόχου.
Τέσσερα χρονια μετα η υπόθεση τελεσιδικει και η Περιφέρεια θα εισπράξει το ποσον 1.558.354,38 ευρώ!
Όταν πριν μερικούς μήνες μας γνωστοποιήθηκε η τελεσίδικη δικαστική απόφαση δηλώσαμε ευτυχείς ως ΑΝΑΣΑ και δεσμευθήκαμε ότι ΟΛΟ το ποσον θα διατεθεί για έργα υποδομής της ΙΘΑΚΗς και μόνο , ως αναγνώριση της ζημιάς που υπέστη απο τις ανακολουθίες των προηγούμενων αυτοδιοικητικών αρχών και της πολυετούς ταλαιπωρίας των κατοίκων και των επισκεπτών απο την έλλειψη ενός σύγχρονου και ασφαλούς λιμανιού .
Στο χθεσινό συμβούλιο επαναλάβαμε την ίδια πρόταση και ζητήσαμε την στήριξη όλων : ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ.
Πλην όμως η πρόταση μας απερρίφθη απο την περιφερειακή πλειοψηφία Κρατσα-Σπυρου- Αλεξάκη .
Μας έκανε εντύπωση : 1. Η στάση των άλλων παρατάξεων και 2. Η απουσία του επάρχου Ιθακης απο ένα τόσο κρίσιμο για τα συμφέροντα της ΙΘΑΚΗΣ θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου