Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική Νέων Ανδρών πόλο του Τεό Λοράντου…!!

Η «χρυσή γενιά» της ελληνικής υδατοσφαίρισης επέστρεψε στο στο θρόνο της.
Η εθνική νέων ανδρών κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Κουβέιτ, επικρατώντας 6-4 της Σερβίας στον μεγάλο τελικό.
Έτσι, χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο υποδομών τα τελευταία 2,5 χρόνια, μετά το Παγκόσμιο νέων του 2017, το Παγκόσμιο εφήβων του 2018 και το Ευρωπαϊκό νέων του 2018.

Τα πολύ καλά σερβικά μπλοκ δυσκόλεψαν στο ξεκίνημα του αγώνα την Εθνική, που δεν μπορούσε να βρει καλά σουτ στην επίθεση, ούτε καν στις δύο περιπτώσεις που έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο διάστημα αυτό η ελληνική ομάδα στάθηκε λίγο τυχερή, καθώς κάποιες καλές προσπάθειες των «πλάβι» σταμάτησαν στα δοκάρια του Μητράκη, για να φτάσουμε 2΄09΄΄ πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, όταν ο Νικολαΐδης με έξοχη ενέργεια κέρδισε πέναλτι από τον Στανόγεβιτς (ο Έλληνας φουνταριστός αντέδρασε άσχημα, αλλά οι διαιτητές δεν τον τιμώρησαν) και ο Γκιουβέτσης «έσπασε το ρόδι».
Στη συνέχεια οι διεθνείς «έβγαλαν» μία άμυνα με παίκτη λιγότερο, καθώς το σουτ του Μπράνκοβιτς πήγε στο δοκάρι, και ο Αλαφραγκής με δυνατό σουτ από την κορυφή «έγραψε» το 2-0. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διατήρησε το προβάδισμα χάρη στην άμυνά του, αφού επιθετικά οι Σέρβοι είχαν μπλοκάρει πολύ αποτελεσματικά τους Παπαναστασίου και Γκιουβέτση, ενώ παράλληλα οι Έλληνες παίκτες δεν αξιοποιούσαν τον παίκτη παραπάνω (ξεκίνησαν με 0/4). Στην πέμπτη κερδισμένη αποβολή, ο Μίσοβιτς απέκρουσε το σουτ του Γκιουβέτση, αλλά η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και ο Αλαφραγκής από κοντά ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0. Τελικά, και μετά από σχεδόν 15 αγωνιστικά λεπτά, η Σερβία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ράντοβιτς σε παίκτη παραπάνω και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 3-1.
Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με εκπληκτική απόκρουση του Μητράκη σε σουτ του Μαρτίνοβιτς, σε επίθεση με διπλή αποβολή. Ο Έλληνας τερματοφύλακας πήρε αυτοπεποίθηση και… κατέβασε ρολά, αποκρούοντας διαδοχικά δύσκολα σουτ, με αποκορύφωμα ένα τετ-α-τετ του Μπάρατς σε παίκτη παραπάνω. Η εθνική, όμως, δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι, καθώς στην επίθεση έκανε πολλά και επιπόλαια λάθη, με τους Σέρβους να έχουν αποκόψει τελείως τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου. Έστω κι έτσι, η ελληνική ομάδα θα μπορούσε στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου να αυξήσει το προβάδισμά της, όμως τόσο το γυριστό του Νικολαΐδη από τα 2μ., όσο και το σουτ του Γκιουβέτση στην κόντρα, κατέληξαν στο δοκάρι.
Ο τελικός πήγε να γίνει… θρίλερ, όταν ο Τσβέτκοβιτς αξιοποίησε μία κερδισμένη αποβολή και μείωσε σε 3-2, 6΄57΄΄ πριν τη λήξη. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, όμως, ο Γκιουβέτσης έκανε μία ενέργεια που θα ζήλευαν παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Κέρδισε φάουλ στα 6μ., σηκώθηκε για να σουτάρει απευθείας και, όταν είδε τέσσερα χέρια (!) έτοιμα για μπλοκ, επέλεξε να εκτελέσει με μία άψογη λόμπα, που έστειλε τη μπάλα να… αναπαυθεί στα δίχτυα.
Ακολούθησε μία καλή άμυνα στον παίκτη λιγότερο και ένα πολύ ωραίο γκολ του Νικολαΐδη με κλασική κίνηση φουνταριστού, που ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ (5-2), 4΄18΄΄ πριν το τέλος. Η Σερβία στην ύστατη προσπάθειά της μείωσε σε 5-4, αλλά ο Κάκαρης με γκολ στον παίκτη παραπάνω «σφράγισε» τον ελληνικό θρίαμβο.
Η εκξέλιξη του σκορ: 0-1 Γκιουβέτσης (πεν.), 0-2 Αλαφραγκής (περιφέρεια), 0-3 Αλαφραγκής (π.π.), 1-3 Ράντοβιτς (π.π.), 2-3 Τσβέτκοβιτς (π.π.), 2-4 Γκιουβέτσης (περιφέρεια), 2-5 Νικολαΐδης (φουνταριστός), 3-5 Στανόγεβιτς (π.π.), 4-5 Μπράνκοβιτς (περιφέρεια), 4-6 Κάκαρης (π.π.).
ΣΕΡΒΙΑ (Ούρος Στεφάνοβιτς): Γκαβρίλοβιτς, Μπράνκοβιτς 1, Μπάρατς, Νέσιτς, Στανόγεβιτς 1, Μίτροβιτς, Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς 1, Μαρτίνοβιτς, Σουλτς, Πλιέβανσιτς, Ράντοβιτς 1, Μίσοβιτς.
ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Καραμάνης*): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γωνιωτάκης, Μητράκης.
*Ο προπονητής της Εθνικής Τεό Λοράντο με καταγωγή από την Κεφαλονιά(Φαρακλάτα) ήταν εκτός πάγκου λόγω τιμωρίας και το κοουτσάρισμα της ομάδας έκανε ο συνεργάτης του Νίκος Καραμάνης.

Στοιχεία από CNN.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου