Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Επιστολή προς υπουργό υγείας Κικίλια Βασίλη. Χωρίς γιατρό το αγροτικό ιατρείο Πόρου.

Απο Οδυσσέα Γαλιατσάτο
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση
Επιστολή προς υπουργό υγείας Κικίλια Βασίλη.
Χωρίς γιατρό το αγροτικό ιατρείο Πόρου.

Αξιότιμε Κύριε υπουργέ
Ονομάζομαι Γαλιατσάτος Οδυσσέας και ανέλαβα πρόσφατα καθήκοντα προέδρου της τοπικής κοινότητας Πόρου Κεφαλονιάς.
Ο Πόρος, ένα απαράμιλλου κάλλους γραφικό παραθαλάσσιο τουριστικό χωριό, εκτός του ότι είναι το κεντρικό λιμάνι της Κεφαλονιάς που εξυπηρετεί επί καθημερινής βάσεως το 90% της επιβατικής κίνησης του νησιού και δέχεται καθημερινά την θερινή περίοδο δεκάδες τουριστικά σκάφη διαφόρων κατηγοριών, είναι και η μεγαλύτερη κοινότητα της ευρύτερης περιοχής με 1200 μόνιμους κατοίκους, της οποίας όμως το καλοκαίρι ο πληθυσμός , λογω του τουρισμού, ανέρχεται σε χιλιάδες.

Παρόλη τη σημασία του ο Πόρος παραμένει τα τέσσερα τελευταία χρόνια χωρίς αγροτικό γιατρό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο , όπου μπορεί να επισκεφθεί κανείς για την άμεση αντιμετώπιση προβλήματος, είναι αυτό του Αργοστολίου, το οποίο απέχει από τη συγκεκριμένη περιοχή 40 χιλιόμετρα, δηλαδή 1 ώρα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα κατοίκου , του οποίου η ζωή κινδύνεψε άμεσα από τσίμπημα σφήκας και αυτό δεν είναι το μοναδικό συμβάν.
Είναι αδιανόητο για ένα τέτοιο μέρος το 2019 να μην έχει τη δυνατότητα μιας ανάλογης παροχής υπηρεσιών υγείας. Είναι φανερό ότι τα αγροτικά ιατρεία εξακολουθούν να αποτελούν τον πυρήνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές. Η αποστελέχωση και η διάλυσή τους δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες με τους πολίτες να διακατέχονται από ανασφάλεια, φόβο, αχρείαστη ταλαιπωρία, σημαντική οικονομική επιβάρυνση και το πιο σημαντικό βέβαια σε κάθε ατύχημα μικρό ή μεγάλο να τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο.
Στην κοινότητα Πόρου το ιατρείο τα τελευταία 4 χρόνια παραμένει χωρίς γιατρό ταλαιπωρώντας δεκάδες φορολογούμενους πολίτες αλλά και ξένους που μένουν μόνιμα ή περνούν τις διακοπές τους στην περιοχή και στα γύρω χωριά.
Και ενώ οι αρμόδιοι γνωρίζουν την κατάσταση του ιατρείου, παρόλα αυτά δεν φρόντισαν να το επανδρώσουν, αδιαφορώντας τοσο για την ιατρική φροντίδα και μέριμνα αλλά και για το γεγονός ότι ένας γιατρός είναι απαραίτητος ώστε να μπορούν οι κάτοικοι των οικισμών να γράψουν τουλάχιστον τα φάρμακά τους.
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να λυθεί άμεσα από τους αρμοδίους.
Ως Πρόεδρος του Πόρου αιτούμαι την επάνδρωση του Ιατρείου με τουλάχιστον έναν μόνιμο αγροτικό ιατρό ώστε να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον κόσμο της περιοχής αλλά και στους τουρίστες που μας επισκέπτονται. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, σας ζητώ να εστιάσετε την προσοχή σας όχι μόνο στην εξυπηρέτηση πολιτών και ασθενών αλλά και στην αναβάθμιση του τομέα της υγείας στην περιοχή μας. Σας ευχαριστώ θερμά και πιστεύω στην βοήθεια σας.

3 σχόλια:

  1. Ίσως δεν δέχονται οι γιατροί να δουλέψουν στην επαρχία και μάλιστα στα νησιά και ιδίως στα τουριστικά μέρη , γιατί ο μισθός τους δεν καλύπτει τις προσωπικές τους ανάγκες ( ενοίκιο , διατροφή , μετακινήσεις κ.λ.π.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Άκουσα ότι στα παραμεθώρια νησιά του Αιγαίου το κράτος τους πριμοδοτεί γενναία , αλλά και πάλι δεν πάνε , γι αυτό μη μας κάνει εντύπωση που και η Κεφαλονιά είναι ορφανή από γιατρούς .

      Διαγραφή