Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ 2020

Έπεσαν σήμερα οι υπογραφές για τον Διαδημοτικό Αγωγό Ρομπόλας OmaLix


Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το νησί μας που θα αλλάξει για πάντα το γεωπολιτικό χάρτη στην ευρύτερη περιοχή των Ιονίων Νήσων υπεγράφη σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Αργοστολίου. Πρόκειται για τη Διαδημοτική Συμφωνία για τον Αγωγό Ρομπόλας OmaLix παρουσία του Δ.Σ του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας και των Δημάρχων Αργοστολίου και Ληξουρίου.Ο αγωγός μήκους 10 χιλιομέτρων θα συνδέει τις δεξαμενές του Συνεταιρισμού με δεξαμενές στο Ληξούρι με αποτέλεσμα να μην απαιτείται μεταφορά του διάσημου κρασιού του νησιού με άλλα μέσα (φορτηγά κτλ). Να σημειωθεί οτι η κατασκευή του έργου ξεκινά άμεσα ενώ υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις απο το Δήμο Σάμης που ζητά άμεση προκήρυξη κατασκευής αγωγού στην περιοχή ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.

Το έργο OmaLix αναγνωρίζεται, από το 2013, ως Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI), βάσει του κανονισμού της ΕΕ 347/2013 και στον πλέον πρόσφατο κατάλογο που δημοσιεύθηκε από την Ε. Επιτροπή στις 31 Οκτωβρίου 2019 συμπεριλαμβάνεται στην ίδια ομάδα έργων με τον υποθαλάσσιο αγωγό SubRobola.
Μέχρι το 2050 προγραμματίζεται επίσης η κατασκευή αγωγού μήκους 80 χιλιομέτρων από τα Ομαλά μέχρι την Πάτρα, έργο που σύμφωνα με ειδικούς θα αναδείξει το νησί σε παγκόσμιο ηγέτη παραγωγής κρασιού.
Εις Υγείαν !
ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ  ΣΤΗΝ 

 ΣΤΟΥΜΠΑ

Η ενημέρωση που έλειπε απο την Κεφαλονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου