Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Τρωγοντας τσιπουρες σκορδαλια λογο ημερας,, κανουμε και τα ομηρικα μας σχολιακια!

Στην ζούγκλα  επιτρέπετε άραγε το ψήσιμο!! (την σουβλα την εχω να πατανε οι σχαρες, οι δε τσιπούρες βγηκανε μονες τους στην παραλια,, μαλλο ειχαμε  θαυμα λογο εποχής!!)
Η επεξήγηση,, για να αποδειξω την νομιμοτητα  των πραξεων μου,, μην την δει ο Χαρδαλιας!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, σπίτι, φαγητό και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες

πολλα τα  σχόλια στα ομηρικά μας

  1. Αυτή δεν είναι σφήκα ορέ, είναι κορονόσφηκα!
    Και πού πρωτοεντοπίστηκε?
    Πρόκειται για μία γιγαντιαία σφήκα δολοφόνο, η οποία εντοπίστηκε πριν λίγα χρόνια στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας και πραγματικά τρομάζει.

    Σκέφτεστε τίποτα?? Μπαααα, απλά συμπτώσεις…

    Κουά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα

  2. Φιλε Σπυροκωσμα,, εχω αρχισει να αναροτιεμαι πια ,, οχι απο πουθε ητανε ο Οδυσσεας, αλλα απο τι θα φυγουμε αδιαβαστοι!! Ειναι ανησυχητικο αυτο?

  3. Χα χα. Αυτό που φαίνεται για την ώρα είναι ότι δε θέλουνε να μας «διώξουνε» αλλά να μας κουρλάνουνε.
    Και επειδή μάλλον ανήκουμε τσου εμβολιασμένους ένεκα καταγωγής «Κουρλοκεφαλλονίτες γαρ», μάλλον τήνε γλυτώνουμε! Χα χα.
    Αρώτησε και το Τσιόδρα να δεις που έχω δίκιο.

    Μη κολλάς ορέ, απλά φυλαγόσουνε από όλες τσι πάντες από ό,τι ακούς, γιατί άμα ο Οδυσσέας ήτανε από εκεί κάτου και του μοιάζετε όλα τα αντιμετώπισε με σωστή σκέψη και μαεστρία, αλλά την άρπαξε στο τέλος από το γιό του!

    … «Μας καρτερούν μαστιγωτές και συμπληγάδες
    μες τα μαλάματα μια νύφη ξαγρυπνά,
    κι έχει στ' αυτιά της κρεμασμένες τις Κυκλάδες
    κι είν' το κρεβάτι της λημέρι του φονιά»…

    Η Κορονοκόρη που έγραψα πριν κάνα μήνα είναι η νύφη των στίχων και όχι ο Κορονογιός, οπότε ας γλέπουμε το μέλλον και να είμαστε προετοιμασμένοι…

    Έπειτα οι πατεράδες μας που μία δεν είχανε και τσου άφησε ο σεισμός και χωρίς σπίτι πώς τη βγάλανε, ήτανε πιό ξύπνιοι???
  1. Είδα τη φωτό με τα διάφορα σενάρια περί Ομηρικής Ιθάκης!
    Μπάαα? Εφκείος ο μακαρίτης ο Πανταζής από την Άσσο ξεκίνησε για Ομηρική Ιθάκη και στο Πόρο κατάληξε?
    Για κάνω λάθος? χα χα΄

    Κουά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα
  2. δρόμος που άνοιξε ο αείμνηστος Δρ. Βαγγέλης Πανταζής με το έργο του «Χάρτες και ιδεολογίες» μας υποχρεώνει να σκεφτούμε σοβαρά ακόμη μια παράμετρο, δηλαδή μήπως τελικά αυτή η περίεργη «συντεταγμένη» αναδιάταξη των ονομάτων, όπως θα δούμε στην συνέχεια αυτής της ανάρτησης, να ήταν ενδεχομένως θέμα μιας λαθεμένης αντιγραφής (;) ή ανάστροφης ανάγνωσης κάποιου είδους χάρτη (;) που κατέγραφε τα νησιά σύμφωνα με την αντίληψη που είχαν οι μυκηναίοι και η οποία ως γνωστόν διέφερε αντιστρόφως ανάλογα με την αντίληψη που επικράτησε στα ιστορικά χρόνια (βλέπε: "Ήμουν και εγώ εκεί" στην εποχή του Οδυσσέα).
  3. οι άνεμοι στον Όμηρο είναι τέσσερις: Ο Βορέης (βόρειος), ο Νότος (νότιος), ο Ζέφυρος (δυτικός) και ο Εύρος (ανατολικός). Ο Βοριάς στο Ομηρικό ανεμολόγιο μπορεί να είναι Βόρειος, Βορειανατολικός ή Βορειοδυτικός, οι ίδιες διαβαθμίσεις ισχύουν και για τους άλλους τρεις ανέμους όταν παλεύουν όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο Όμηρος οι άνεμοι μεταξύ τους (Οδ. ε 295). Το ανεμολόγιο των κλασικών χρόνων δεν το γνωρίζει ο Όμηρος.

    Οι τροπές του Ήλιου (Οδ.ο 404) καθόρισαν τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα αρχής γενομένης της Ανατολής και ακολούθως της Δύσης σύμφωνα με την πορεία του. Το σημείο του Βορρά προσδιορίστηκε με βάση τον Πολικό Αστέρα (Οδ. ε 270-277) και στον αντίποδά του το σημείο του Νότου. Όταν μιλάμε για την Δύση (προς ζόφον ) δεν μπορούμε να την (τον) τοποθετούμε στον Βορρά. Η Δύση ανήκει στην ζώνη του σκότους (Ζόφος), εκεί δηλαδή που δύει ο ήλιος και κινείται μέσα στο ευρύ τόξο που καθορίζεται από τις τροπές του Ήλιου (χειμερινό και θερινό Ηλιοστάσιο).(Οδ. ο 404). Το ίδιο ισχύει και για την Ανατολή (προς Ηώ τ΄Ηελιόν τε).

    Αυτά ήταν τα βασικά σημεία αναφοράς και εργαλεία προσανατολισμού τους που σε συνδυασμό με την γνώση του έναστρου ουρανού (Οδ. ε 270-277), των θαλασσίων ρευμάτων (Οδ. μ 1, ι 80, ξ 254) και της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας κυρίως νησιών, υψηλών Ορέων, σημαντικών ποταμών, ακρωτηρίων και πόλεων, γνώριζαν το ακριβές στίγμα τους και αναγνώριζαν και οριοθετούσαν τον γύρω κόσμο τους με αρκετή ακρίβεια.

    Είναι επίσης πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι στην Ομηρική γεωγραφία υπάρχει μια εντυπωσιακή καταγραφή όλης της νησιωτικής Ελλάδας στον χώρο της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου χωρίς απολύτως κανένα σφάλμα. (Στην ανάρτηση που φέρει τον τίτλο: "Η σύγκριση της Ομηρικής (προϊστορικής) τοπογραφίας με την τοπογραφία των ιστορικών χρόνων στην λεκάνη της Μεσογείου,- ταυτίσεις και διαφορές" όπως και στο βιβλίο μας «Ομηρική Ιθάκη» και στο κεφάλαιο «ταξιδεύοντας με τον Όμηρο στις θάλασσες της Μεσογείου» έχουμε κάνει μια λεπτομερέστατη αναφορά και αξίζει τον κόπο να την μελετήσετε.).
  4. https://vaggelispantazis.files.wordpress.com/2014/02/cf87ceaccf81cf84ceb5cf82-ceb9ceb4ceb5cebfcebbcebfceb3ceafceb5cf82.pdf

    Σήμερα αφήσαμε πίσω μας το νησί Κύθηρα και περνώντας δίπλα από το ακρωτήριο Ταίναρο χαράξαμε πορεία προς τα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου όπου εκεί είναι το κραταιό νησιωτικό βασίλειο του Οδυσσέα.
    Οι ναυτικοί μας λένε πως όταν θα φτάσουμε στο ακρωτήριο Φεές της Ήλιδας θα δούμε από μακριά να ξεπροβάλει μέσα από τα σύννεφα το πανύψηλο και δασωμένο βουνό της Ιθάκης.
    Τους λέμε οτι κάνουν λάθος γιατί από αυτό το σημείο δεν φαίνεται η Ιθάκη αλλά το πανύψηλο και δασωμένο βουνό της Κεφαλληνίας.
    Αυτοί μας απαντούν πως δεν κάνουν απολύτως κανένα λάθος και δεν γνωρίζουν κανένα νησί που να το λένε Κεφαλληνία!
    Εμείς επιμένουμε πως δεν μας τα λένε σωστά, αλλά αυτοί άρχισαν να μας κοροϊδεύουν και να μας λένε πως είμαστε ανόητοι που δεν ξέρουμε ποια είναι η Ιθάκη.

    Εάν δεν μας κοροϊδεύουν κάτι πολύ περίεργο φαίνεται να συμβαίνει εδώ !.
  5. Αγεωγράφητοι εφκείνοι οι ναυτικοί μου φαίνουνται γιατί εμένανε ο νόνος μου ο ΗΣΙΟΔΟΣ (συνομήλικος του Ομήρου), μου έλεε ο μακαρίτης νια ιστορία που είχε και το όνομα Κεφαλληνία μέσα:

    «Τα παιδιά του Πτερελάου λοιπόν ήλθαν στη Κεφαλλονιά και επειδή τους άρεσε εγκατέλειψαν τους δικούς τους τόπους και [κάποια στιγμή] παραβρέθηκαν στην Ιθάκη.(Η Ιθάκη δηλαδή τόπος της Κεφαλλονιάς όχι ξεχωριστό νησί).
    [Στην οποία] ιδόντες ένα τόπο πολύ καλό για να γίνει οικισμός «των παρατεθειμένων υψηλότερον», δηλαδή που ήταν των γύρωθεν υψηλότερος άρα οχυρός και σε αυτόν (δεύρο-εδώ) την Ιθάκη έκτισαν. (Προφανώς αναφέρεται στην πόλη Ιθάκη).
    Και εκ μεν του Ιθάκου το νησί (που ήταν κτισμένη πάνω του η πόλης προφανώς) επωνομάσθη Ιθάκη, το δε παρακείμενο (πολύ κοντά της) όρος εκ του Νηρίτου, Νήριτον.».

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα
    αφή

  6. Να το συνεχίσουμε και πάρα κάτω???

    Αυτό το ταξίδι που αναφέρει ο Πανταζής είναι από τον ύμνο προς τον Πύθιο Απόλλωνα και το ακρωτήριο Φεές είναι η αρχαία πόλη Φερές κοντά στη Πάτρα που γλέπεις το βουνό της Ερίσσου, την σημερινή Ιθάκη και τον Πόρο με τον Αίνο!
    Αλλά όπου τον βόλευε η θεωρία του τα έβαζε κατά τη γνώμη μου και όποιος τα έχαφτε τα έχαφτε

    … Συνέχισε γιά τούς Κρουνούς, τή Χαλκίδα καί τή Δύμη
    καί τήν ἱερή τήν ῎Ηλιδα, τῶν ᾿Επειῶν τό κράτος.
    Πηγαίνοντας γιά τίς ΦΕΡΕΣ οὔριο ἐχάρη ἄνεμο τοῦ Δία
    καί κάτω ἀπ᾿ τά νέφη φάνηκαν τ’ ἀψύ ὅρος τῆς ᾿Ιθάκης,
    ἡ Σάμη, τό Δουλίχιο, ἡ Ζάκυνθος ἡ δασώδης.
    Καί σάν τήν Πελλοπόνησο παρέπλευσαν ὁλωσδιόλου
    καί φάνηκεν ἀπό μακρυά ὁ ἀπέραντος κόλπος τῆς Κρίσας…

    Υ.Γ.
    Τον Πανταζή τον γνώρισα γιατί πρίν από σας εκεί κάτω, ήταν δικηγόρος στο παλιό σύλλογο της Άσσου όπου άντεξα και εγώ ένα μόλις χρόνο και έφυγα.
    Αλλά φρόνιμον είναι να μη συνεχίσω επί των Ομηρικών του…
    Ο καθείς και οι προσωπικές του εκτιμήσεις γλέπεις!

    Κουά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα
  7. ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΑ ΕΔΩ,,ΣΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΚΑΙ ΕΓΩ 10 ΑΠΑΝΤΗΣΑ,, ΕΣΥ ΟΚΤΩ,, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΛΑΘΟς ΕΚΑΜΑΜΕ! ΤΟ 8 ΗΤΑΝ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΘΕΟΡΨΝΤΑς ΤΟΥς ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΠΟΥΛΙΑ! ΘΕΛΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΑΚΟΜΗ! ΣΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΜΑς ΤΩΡΑ! ΕΦΚΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΤΕΡΕΛΑΙΟ, ΘΑ ΤΟ ΒΡΗΚΕς ΣΤΗΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ, Ή ΣΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑς ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΦΚΙΝΟΙ ΟΙ ΤΑΦΙΟΙ, ΚΑΙ ΤΗΛΕΒΟΕς - ΛΕΛΕΓΕς , ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑς ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,, ΕΦΟΣΟΝ Ο ΚΕΦΑΛΟς ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΣΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΦΙΤΡΙΩΝΑ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ! ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ,, ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΙΚΗ,, ΕΦΟΣΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΞΕΡΑΝ ΤΣΟΥ ΚΑΙΡΟΥς, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΡΩΝΤΑς ΤΗΝ ΓΗ,, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΗΤΑΝΕ Ο ΒΟΡΡΑΣ?
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρχικά για τον προαναφερθέντα μακαρίτη δεν έτρεφα ποτέ καμία σοβαρότητα.

    Οι Φεές ήταν σίγουρα Φερές ή Φαρές (γιατί Φερές αναφέρονται στον ύμνο) κοντά στην αρχαία Δύμη, μεταξύ Άραξου και Πάτρας αποδεδειγμένα και όχι υποθετικά.

    Το Βορρά και το Νότο κάντα όπως θέλεις, αλλά Ανατολή και Δύση που μας ενδιαφέρει στα Ομηρικά δεν μπερδεύονται με τίποτα.

    Τα περί Ησιόδου και Κεφαλληνίας τα βρήκα απλά σε ξένες βιβλιοθήκες και για να ευλοήσω τα γένια μου πιστεύω ότι είμαι ο πρώτος που τα δημοσίευσα με αρχαιολογικούς στόχους και πιστεύω ότι οι αρχαιολόγοι μας κοιμούνται σε ύπνους βαθιούς και απύθμενους χα χα χα.

    Είναι πολύ σοβαρό στοιχείο αλλά αν δεν είναι ακόμα άγνωστο χαλάει πολλές αρχαιολογικές μανέστρες και αποσιωπάται συστηματικά.
    Προσωπικά δεν έχω άλλη εξήγηση γιατί είναι διευκρινιστικότατο.

    Το όνομα τση Κεφαλονιάς μας σε όλες τσι ιστορίες αναφέρεται ότι πρωτοειπώθηκε από τον Ηρόδοτο ενώ είναι πολύ παλαιότερο!!

    Μέγα λάθος!! Αυτή την ιστορία γνωρίζουμε σαν Έλληνες και σαν Κεφαλλονίτες ειδικότερα… χα χα χα.

    Λεπτομέρειες στο blog μου:

    https://www.portoassos.gr/ησιόδου-ιθάκης-αποκάλυψη/

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα
  9. O ΦΙΛΤΑΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗς,, ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΠΕΞΗΓΕΙ ΚΑΠΟΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,,ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟ,, ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑς ΑΠΟ ΚΡΗΤΕς, (ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ) ΒΛΈΠΕ ΔΙΠΛΟ ΠΕΛΕΚΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΥΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΖΑΝΝΑΤΩΝ, ΒΛΕΠΕ ΙΣΤΟΡΙΕς ΜΕ ΚΕΦΑΛΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΔΑ, ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ, 2 ΨΕΜΑΤΑΚΙΑ ΟΔΥΣΣΕΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟς, κλπ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΤΗΤΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ , ΤΟΥς ΟΠΟΙΟΥς ΑΙΓΥΠΤΙΟΥς ΤΟΥς ΕΛΕΓΑΝ ΚΕΦΤΙΟΥ!!!! Με ενα λοιπόν τετοιο στοχασμο το Κεφαλληνες το πηραμε απο αυτους ΚΕΦ-ΕΛΛΗΝΕΣ, Και το νησι τους Κεφαλονια αργοτερα !
  10. κεφαλληνια στην ουσια ,, με ενα καρο μετατροπες στην γραμματικη του, που παντα δημιουργουσε και πολλα σχολια και επεξηγησεις , ΚΕΦΑΛΩΝΙΑ , ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, ΕΝΑ ΛΑΜΔΑ, ΔΥΟ ΛΑΜΔΑ, ΣΤΑ αΓΓΛΙΚΑ ΤΟ ΚΑΠΑ, Κ ή C ή CH ή TSE ή 2LL , 1 L , ΧΑΜΟς ΔΗΛΑΔΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου