Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Πάρτι φοιτητών σε ξενοδοχείο καραντίνας σε Κύπρο. Κόλλησαν όλοι από θετικό κρούσμα

Φοιτητής που έφθασε στην Κύπρο από το εξωτερικό και έφερε τον ιό, έσπασε την καραντίνα πραγματοποιώντας πάρτι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διαμένει.


Οι εξετάσεις που έγιναν μαζί με άλλων που έφθασαν με το ίδιο αεροπλάνο στην Κύπρο και διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο, έδειξαν ότι είναι όλοι θετικοί στον ιό. Στο μεταξύ, είχαν έρθει σε επαφή με πολλά άλλα άτομα, τα οποία όταν γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα, αναστατώθηκαν.

Απευθυνόμενοι σε υπεύθυνο άτομο για να τους γίνει εκ νέου το τεστ, η απάντηση ήταν πως είναι σε γνώση τους το συμβάν και έχουν οδηγίες να παρακολουθούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στενότερα. Ωστόσο, όπως τους ενημέρωσαν, δεν μπορεί να γίνει νέο τεστ επειδή υπάρχουν ελλείψεις… Μάλιστα παροτρύνθηκαν να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι την εξέταση σε ιδιωτικό κέντρο, εάν το επιθυμούν. Σε επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Υγείας, μας αναφέρθηκε ότι σε όλους όσοι επαναπατρίζονται, γίνεται από την πρώτη στιγμή το τεστ και ότι δεν υπάρχει έλλειψη.
Για να επαναληφθεί η εξέταση, πρόσθεσε, θα πρέπει να υπάρξουν έντονα συμπτώματα. Το πιο πάνω περιστατικό γεννά ερωτήματα σχετικά με την επίβλεψη τήρησης των μέτρων στην καραντίνα, αλλά και για το τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεδομένου ότι οι ασυμπτωματικοί δεν μπορούν να γνωρίζουν ότι προσβλήθηκαν από τον ιό (εάν δεν εξετασθούν) αλλά τον μεταδίδουν, αυτό δεν αυξάνει τον κίνδυνο δημόσιας υγείας; Σε περίπτωση δηλαδή που υπήρξε μαζική μετάδοση του ιού, ποιος θα έχει την ευθύνη;
Γιάννης Κακαρής - https://dialogos.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου