Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ξέκοψε οριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ τις διακοπές εκτός συνόρων στους Γερμανούς:

Ξέκοψε οριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ τις διακοπές εκτός συνόρων στους Γερμανούς: Πόσο θα κοστίσει στην Ελλάδα
Χωρίς Γερμανούς τουρίστες η φετινή τουριστική περίοδος στην Ελλάδα, η οποία θα είναι ούτως ή άλλως  καταστροφική.
Σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas χαρακτήρισε ως πολύ επικίνδυνο το ενδεχόμενο να βιαστούν ευρωπαϊκές χώρες να  ανοίξουν τα σύνορά τους για τουρισμό, φέρνοντας ως αρνητικό παράδειγμα αυτό που έγινε στο αυστριακό θέρετρο σκι του Ischgl, όπου σημειώθηκαν τα πρώτα μαζικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη.
  
«Οι Ευρωπαίοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα ανοίξει πρώτος τα σύνορα του για τους τουρίστες. Αυτό είναι κάτι το απαράδεκτο που εγκυμονεί κινδύνους», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός για να συμπληρώσει:
«Είδαμε αυτό που συνέβη με τις μαζικές μολύνσεις στο αυστριακό θέρετρο. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει αυτό ξανά».
Ο Maas δήλωσε ακόμη πως τα κράτη της Ευρώπης πρέπει να διαμορφώσουν κοινά κριτήρια στο πως θα άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς «το συντομότερο δυνατό αλλά επίσης με την αναγκαία ευθύνη. Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε την επιτυχία αυτή απέναντι στον κορωνοϊό τις τελευταίες εβδομάδες», είπε ακόμη.
Τα ίδια είχαν δηλώσει και λίγες ημέρες νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, και ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, όσο και ο Maas δηλαδή των τριών πρώτων χωρών σε τουριστική πελατεία της Ελλάδας με συνολικό ποσοστό της τάξης του 35% του τουρισμού, προχώρησαν σε δηλώσεις αποτροπής τυχόν πρόθεσης των πολιτών τους για διακοπές εκτός των χωρών τους!
ενημέρωση από Βασιλη Λορετζατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου