Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Και ενω η Πηνελοπη ξεκουραζεται , ο Θοδωρης μας αναλυει την δικη του θεωρεια


POROSNEWS.BLOGSPOT.COM
ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ

Ο χρήστης consolas σχολίασε την ανάρτηση "ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ"

 
Όλα πιθανά είναι αγαπητέ k.Ανδρουτσόπουλε αλλά πότε κάποια αρχαιολογική σκαπάνη ασχολήθηκε σοβαρά με τέτοια θέματα? Και όταν υπήρξε κάτι τέτοιο πόσα εμπόδια συνάντησε στον ευλοημένο τούτο τόπο? Εδώ μέχρι ο Μαρινάτος τα παράτησε και πήγε στο Αιγαίο. Χα χα. Άσε που άμα κάνεις τέτοιες δημοσιεύσεις κινδυνεύουνε και πολλά πράγματα να εξαφανιστούνε από κάτι «πανέξυπνους». Ένας φαύλος κύκλος δυστυχώς η πατρίδα μας… Κουά κακά. Σπ. Ρόκκος

παλι'οτερος σχολιασμος:
Thodoris Androutsopoulos Αγαπητε Φιλε ΓΙΩΡΓΟ, επειδη κατα καιρους διαβαζουμε ολοι σχετικα με την ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ και ο καθενας ,επιθυμει για την δικη του περιοχη,ως ερευνητης θα δωσω ενα στοιχειο το οποιο αφορα το σημερινο Θιακι η΄Ιθακη ,οχι ομως η Ομηρικη ΙΘΑΚΗ που ειναι η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ και ιδιαιτερα το μερος της ΕΡΙΣΣΟΥ.Η Σημερινη Ιθακη = Θιακι ειναι η αρχαια ΣΑΜΗ οπως αναφερεται στο αρχαιο κειμενο. 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Λενε οι αρχαιολογοι μας οτι βρεθηκε στην Εξωγη το Ανακτορο του ΟΔΥΣΣΕΑ.Ερωτω ειναι οντως αυτο.Που επαιζαν αθλοπαιδιες εξωτερικα του ανακτορου οι μνηστηρες.Στον κατηφορο.Λυπαμαι .Εχουν περασει αρκετα χρονια απο την ευρεση του.Δεν προσπαθησαν ομως να εντοπισουν που ηταν η αρχαια πολη,η αγορα της ...ΙΘΑΚΗΣ. Ουτε και οι ταφοι των ηγεμονων. και πιο ειναι το πολυβενθες λιμανι της,??? Το σημειο του ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ειναι γνωστο δεν θα δωσω συντεταγμενες.Ομως θα δωσω για το ΚΕΝΤΡΟ της Αγορας της που ειναι Γεωγρ,Πλατος = 38ο 27'39.00΄΄ Β και Μηκος= 20ο 38΄39.00'' Α,με υψομετρο 92 μετρα..Απεχει απο το ΑΝΑΚΤΟΡΟ α]559 μ εως 564 μ. Το αλλο στοιχειο που θα δωσω ειναι ο ΤΑΦΟΣ - ΤΑΦΟΙ,του ΖΕΥΓΟΣ των Ηγεμονων. Αυτο εχει Γεωγρ.Πλατος =38ο 26' 40.40'' Β και Μηκος= 20ο 38' 41.20 ''Α με υψομετρο 60 μετρα. Απο το ΑΝΑΚΤΟΡΟ απεχει-ουν  .1875 μ. και κατι.Απο την Αγορα 1806 μ και κατι και απο την Ακτη ,λιμανι ΠΟΛΙΣ 564 μετρα..Εαν οι αξιοτιμοι κ.κ. ΑΡΧΟΝΤΕΣ,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ,ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ και οποιοι αλλοι επιθυμουν να διαπιστωσουν ποιοι βρισκοναι ΕΚΕΙ θα διαλευκανουν το ποια ειναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ. Αυτα τα στοιχεια τα εδωσα και ΔΕΝ φερω καμμια ΕΥΘΥΝΗ. Οχι αλλες διαφωνιες για το ποια ειναι η ΙΘΑΚΗ. Ευχαριστω. Με εκτιμηση.ΘΕΟΔΩΡΟΣ Αθ.ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,Συγγραφεας,Λογοτεχνης,Ιστορικος Ερευνητης.

Thodoris Androutsopoulos Τι εγινε το ξεμπλεξατε το θεμα.Ο ταφος ειναι του γιου ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ και ΚΙΡΚΗΣ, του ΑΓΡΙΟΥ.Καποια στιγμη θα σας δωσω του ετερου αδελφου και της ΚΙΡΚΗΣ απεναντι του. σε αναλογες αποστασεις..Το ανακτορο στη Ριζα ανηκει στην οικογενεια του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ.Στην περιοχη γυρωθεν και οι τρεις συζυγοι του και παιδια του.Ο Τηλεμαχος οπως και ολη οι προγονοι του ΚΕΦΑΛΟΣ,Αρκεισιος ,Λαερτης,Οδυσεας βρισκονται στο κομματι απο την ΑΣΣΟ μεχρι ΦΙΣΚΑΡΔΟ.Ο αγαπητος κ.Ροκκος ας ψαξει εκει στη σπηλια να βρει να...δωρα του Οδυσσεα. ΑΣΣΟΣ = ΦΟΡΚΥΣ.Καλημερα.Θα τα ξαναπουμε
Η αναρτηση εντομεταξυ με την θεωρεια του εφτασε τις 1500 προβολες ! https://porosvress.blogspot.com/2018/12/blog-post.html
Ακομη ενας μνηστηρας της Ομηρικης Ιθακης! Το Φισκαρδο
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM
Ακομη ενας μνηστηρας της Ομηρικης Ιθακης! Το Φισκαρδο

ενω δυο ακομη αναρτησεις,, που πηρα απο νικο Καμπανη!
Σεναριογραφο  εκ Παλικης

3 σχόλια:

  1. Ανάκτορα από κέντρο Αγοράς 600m
    Τάφοι από Ανάκτορα 6.200 m
    Τάφοι από Αγορά 1.800 m
    Τάφοι από λιμάνι Πόλη 560 m

    Λοιπόνε έχουμε και λέμε:
    Τα Ανάκτορα απέχουν 600 μέτρα από Αγορά και οι Τάφοι 1.800μ (από Αγορά), αλλά οι Τάφοι και τα Ανάκτορα απέχουν μεταξύ τους 6.200 μέτρα.
    Και εκ διαμέτρου αντίθετα να βάλουμε Τάφους και Ανάκτορα έχουμε:
    600 + 1800 = 2.400 μέτρα και όχι 6.200 μέτρα.

    Κάνω κάποιο λάθος ???


    Έχω και μια ιδέα:

    Τώρα με τα κ@λοσκουπίδια που πάνε να μας φορτώσουνε μπας και να ενωθούμε όλοι υπέρ τση γνώμης ότι Ομηρική Ιθάκη = Παλλική ώστε η καμπάνια να κερδίσει τσι γνώμες του κόσμου σε Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως ?
    Και μετά τα ξαναλέμε βεβαίως – βεβαίως…

    Κουά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και με τα μαθηματικα τα παω πολυ καλα, με αυτου του τυπου υπολογισμους εχω χασει την μπαλα! Δυστηχως δεν το εχω σε αυτον τον τομεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Thodoris Androutsopoulos Γιωργο σε παρακαλω εγινε το λαθος στο κειμενο.Συγγνωμη.Το διορθωσα .1875 μ. αντι 6197μ. Ευχαριστω.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή