Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΑΡΘΡΟ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΓΚΑΔΗ

 Η πορεία των επιπτώσεων λόγω Κορονοϊού είναι στα χέρια μας! 


Πάρα τη συγκριτικά καλύτερη πορεία των κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων λόγω Κορονοϊού στην Ελλάδα σε σχέση ακόμα και με άλλες παρόμοιες κλιματικά και γεωγραφικά Μεσογειακές χώρες σαν κι εμάς όπως η Γαλλία και η Ισπανία όπου τα κρούσματα ξεπέρασαν πρόσφατα το 1 εκατομμύριο από την αρχή της πανδημίας έχουμε πολλαπλούς λόγους να προσέχουμε και στην Ελλάδα μας των 28.216 συνολικά κρουσμάτων. 

Εκτός από τον ανθρώπινο πόνο, μεγάλη στενοχώρια προκαλούν και σ' όλους εμάς στη Κεφαλονιά οι ειδήσεις στα ΜΜΕ για τις νέες νοσηλείες, θανάτους αλλά και των αναγκαίων περιοριστικών για τις ελευθερίες των συμπολιτών μας πρόσθετων προληπτικών μέτρων της κυβέρνησης κυρίως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες επικίνδυνες επιδημιολογικά περιοχές της χώρας μας. 

Βέβαια, στη Κεφαλονιά μας μετά τα εισερχόμενα κρούσματα Κορονοϊού το καλοκαίρι, λόγω κυρίως των ταξιδιωτών του εξωτερικού, τα πράγματα έχουν ευτυχώς παρουσιάσει βελτίωση, απ' ότι γνωρίζουμε φυσικά. 

Όμως, οι κίνδυνοι ακόμα και για εμάς παραμένουν και σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουμε απυρόβλητοι από τις επιπτώσεις του δευτέρου κύματος του Κορονοϊού αν τα πράγματα χειροτερεύσουν κι άλλο στο αυξανόμενο αριθμό των καταγεγραμμένων νέων κρουσμάτων στη χώρα που πλησιάζουν τα χίλια (χτες ήταν 882) αλλά και στις επιπτώσεις για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή οικονομική πορεία που οι οικονομολόγοι τώρα εκτιμούν ότι θα μπορούσε να έχει σχήμα "W" αντί για "V" που έκαναν λόγο προηγουμένως. 

Έτσι, εκτιμάται ότι λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του Κορονοϊού στις οικονομίες της Ευρώπης, με τις οποίες έχουμε μεγάλες εμπορικές και τουριστικές συναλλαγές, μετά την οικονομική ανάσα του καλοκαιριού θα μπορούσαν να εισέλθουν ξανά σε ύφεση. 

Άλλωστε, τα πολυπόθητα εμβόλια κατά του Κορονοϊού ακόμα και αν εγκριθούν σύντομα θα αργήσουν να παραχθούν σ' επαρκείς ποσότητες για να δοθούν σ' ολόκληρο το πληθυσμό.

Γνωρίζοντας το παραπάνω γεγονός για την καθυστέρηση των εμβολίων καθώς επίσης πως ο κόσμος όλος έχει υποστεί σημαντική μείωση στα εισοδήματα του οι μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες προγραμματίζουν για το νέο έτος 2021 σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κίνηση επιβατών στο 60% της κίνησης του 2019. Οπότε, επίσης εκτιμάται ότι και η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Κεφαλονιάς μας για το 2021 θα είναι ανάλογη. 

Τέλος, είναι λογικό ότι τα πάντα (υγεία, οικονομία, τουρισμός κ.τ.λ.) στην Ελλάδα και τη Κεφαλονιά μας θα μπορούσαν να πάνε θεαματικά καλύτερα από τις διεθνείς προβλέψεις αν τηρούμε όλοι τα προνοητικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως κάναμε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας και βγούμε ξανά νικητές και αποσπάσουμε ξανά τα άκρως επαινετικά σχόλια της διεθνούς κοινότητας!

Σπύρος Καγκάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου