Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

25 Μαρτιου , ανοιγει η εστιαση!

 Κανοικη δηλαδη η επετειος για "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"Η ιστορική επέτειος της 25ης Μαρτίου του 2021, εκτός του συμβολισμού συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία, ενδέχεται να αποτελέσει και ορόσημο για την άρση των περιορισμών όσον αφορά τόσο τη λειτουργία των μουσείων της χώρας, όσο και της εστίασης.

Αν και η κυβέρνηση δεν έχει προσδιορίσει τον χρόνο άρσης των περιορισμών, εν τούτοις η προκήρυξη διαγωνισμού για τη μίσθωση των χώρων εστίασης στη νέα ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη δίνει σαφείς ενδείξεις και για τους δύο κλάδους δραστηριότητας, ακριβώς δύο μήνες πριν.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Πινακοθήκη προετοιμάζεται να κάνει εγκαίνια των νέων χώρων της στις 25 Μαρτίου 2021, παρουσία του Πρωθυπουργού, γεγονός που εκτιμάτε ότι «απελευθερώνει» εμμέσως και τους υπόλοιπους μουσειακούς χώρους, και ενδεχομένως και άλλους χώρους πολιτισμού.

Πέραν τούτου, ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2021 για τη μίσθωση χώρων εστιατορίου και αναψυκτηρίου – εντός του ανακαινισμένου κτιρίου- ζητούσε από τους υποψήφιους ενδιαφερομένους να καταθέσουν σχετικές προσφορές έως χθες 25 Ιανουαρίου, επιβεβαιώνοντας στους υποψηφίους πως η πλήρης λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων θα εκκινήσει στις 25 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι έως στιγμής δύο, η εταιρεία Aria Catering και η εταιρεία Βενέτης, οι οποίες με επιστολές τους ζητούσαν διευκρινίσεις, τόσο όσον αφορά το χρόνο λειτουργίας των χώρων εστίασης, όσο και όσον αφορά την καταβολή μισθώματος σε περίπτωση ενός lockdown.

Αν και η εξέλιξη της πανδημίας δεν μπορεί να προβλεφθεί, εν τούτοις η αντιμετώπιση της διοίκησης της Εθνικής Πινακοθήκης στο χρονοδιάγραμμα εγκαινίων της, υποδεικνύει ως ένα βαθμό τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το lockdown σε πολιτισμό και εστίαση.

Στην προκήρυξη του ανοιχτού δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση εστιατορίου και αναψυκτηρίου, αναζητείται ένας ανάδοχος και για τα δύο με ελάχιστο εγγυημένο μηνιαίο μίσθωμα, ενοίκιο, 7.000 ευρώ τον μήνα. Το εστιατόριο καλύπτει εμβαδό 208,85τμ. και το αναψυκτήριο έχει συνολικά εσωτερικούς χώρους 278,65τμ. και εξωτερικούς χώρους 281,50 τ.μ. (σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν τα «κυλικεία» της Εθνικής Πινακοθήκης διαχειριζόταν η αλυσίδα Goody’s). Η διάρκεια της σύμβασης προσδιορίζεται για πέντε χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα πέντε.

Ισχυρό κίνητρο για τους αναδόχους αποτελεί επίσης, το γεγονός ότι θα έχουν την αποκλειστική δυνατότητα να παρέχουν υπηρεσίες catering στις εκδηλώσεις που θα γίνονται από τρίτους σε ειδικούς χώρους της Πινακοθήκης, ενώ επίσης προβλέπεται οι χώροι εστίασης να λειτουργούν πέραν του ωραρίου της Εθνικής Πινακοθήκης.

δειτε και το


ΕΛΑΣ- Απαγόρευση συναθροίσεων έως την 1η Φεβρουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου