Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Σχολιασμοι με τον Δουρειο Ιππο!

 

2 σχόλια: σε ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ

  1. Ίσως το πιο λογικό για να βρεθεί κάποια άκρη θα ήταν η σκέψη για ποιο σκοπό δημιουργήθηκαν τα Ομηρικά Έπη και τι ακριβώς πρόσφεραν στις τότε όχι και τόσο πολιτισμένες κοινωνίες.
    Προσφορά δηλαδή σε κοινωνίες με αξίες και πρακτικές «ζούγκλας» ώστε να μετατραπούν σε κάπως πιο «ανθρώπινες» μέσω θρησκείας και πρότυπων «ηρώων», πράγμα το οποίο πρακτικά επιτεύχθηκε.

    Αν τώρα αναλύσουμε την Ιλιάδα σαν ιστορικό γεγονός, μάλλον θα απογοητευτούμε με τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας.

    Για ποιό σκοπό δηλαδή στη πραγματικότητα έγινε?
    Τί ακριβώς έκαναν 10 χρόνια οι πολιορκητές στη περιοχή της Τροίας?
    Δεν χρειάστηκε πιστεύω ο Δούρειος ίππος για να τελειώσει αυτή η εκστρατεία, απλά ήταν αφηγηματικό «κερασάκι» για να ωραιοποιήσει το τέλος της και να τέρψει το κοινό.

    Ας τον αφήσουμε λοιπόν να «καλπάζει», πιστεύω ότι προσφέρει περισσότερα από να ψάχνουμε το τι κρύβει…

    Ρόκκος Σπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tρωικος πολεμος, σιγουρα το μεγαλυτερο, και ωραιοτερο ολων των εποχων, συνδιασε τα παντα, αφηγηση, πολιτισμους, ιστορια, γεννεολογια, περιπετεια, ερωτες, προδοσιες, μυθους, αγωνία, ανατροπες, τεχνασματα, υπερβολες, Και μονο να κατσουμε να σκεφτουμε την ολη τοτε κινητοποιηση, μεχρι το τελος του πολεμου, ηταν ενα γεγονος που και ακομη στην σημερινη εποχη φανταζει αδυνατη! Ενας τοτε παγκοσμιος πολεμος , που μετα απο αυτόν εξαπλωθηκε ο πολιτισμος παντου!Βεβαια ας ομολογησουμε πως ειμασταν τυχεροι που υπηρξε ο Ομηρος και τα κατεγραψε με αυτην την επιτυχια , οποτε τα γνωρισαμε, ποιος ξερει αν υπηρχανε παντα παλιοτερα, και πολλες ακομη παρομοιες εκστρατιες -πολεμοι -πολιτισμοι, που απλα δεν τις κατεγραψε σωστα κανεις, και απλα ξεχαστηκαν στον χρονο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου