Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Τα σχολια του σπυρου Ροκκου

 Ο χρήστης consolas σχολίασε την ανάρτηση "Φωτιά στην μεγαλύτερη μονάδα παρασκευής εμβολίων στον κόσμο – Πέντε νεκροί"

Ξέχωρα από τη φωτιά και τους νεκρούς γλέπετε μεγάλες βιομηχανίες στις τριτοκοσμικές χώρες με «πολιτισμένων» χορών κεφάλαια? Εκεί δηλαδής που το μεροκάματο έχει τρία ευρόπουλα. Στην αρχαία Ρώμη λοιπόνε και τα περίχωρα υπήρχαν περίπου 150.000 άρχοντες, 400.000 πόπολο, και 450.000 σκλάβοι. Αποτέλεσμα το πόπολο να μη βρίσκει εύκολα δουλειά γιατί την κάνανε τσάμπα οι σκλάβοι και έτσι να ψοφάει τση πείνας. Καταλαβαίνετε πού πάει το πράγμα σιγά – σιγά? Οι Ρωμαίοι βέβαια βρήκανε τη λύση με το γνωστό δόγμα «άρτον και θεάματα», με μας δε ξέρω τι θα βρεθεί αν και κάπου πάει το μυαλό μου. Κουά κακά κακά.



και

την ανάρτηση "Παναγής Καππάτος - Ομιλία στην Ολομέλεια για το Ν/Σ του Υπουργείου Εξωτερικών για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο"

Οι τέτοιου είδους αποφάσεις για μικρά κράτη δεν λαμβάνονται βέβαια απλά από τη θέληση των πολιτών, αλλά από την σωστή αξιολόγηση εξειδικευμένων περιστάσεων που το βάθος τους γνωρίζουν μόνο κάποια πολιτικά πρόσωπα. Έτσι ο χρόνος τέτοιων ψηφισμάτων για επικύρωση στη Βουλή και τα μελλοντικά αποτελέσματα θετικά ή αρνητικά «χρεώνονται» μόνο σε αυτά. Ελπίζω να έχει γίνει σωστή εκτίμηση ή έστω να μην υπάρχουν πολλά ρίσκα, γιατί επί του συγκεκριμένου θέματος (των 12 μιλίων) ποιος πραγματικός Έλληνας δε θέλει το φώς του κύριε Καπάτο μου. Κεφαλλονίτικα, άμποτες !
επισης στην φωτο του 1939 , στην παλια Σκάλα
στην Αυτοψια σε Μυρτο:
Βλέποντας τέτοιες φωτό και συγκρίνοντας απογοητεύεται κανείς. Δεν γνωρίζω πόσο παλιά είναι αλλά μια στο Δημοτικό του χωριού μου (Άσσος). τραβηγμένη κατά το 1930 έχει περίπου 70 παιδιά και τώρα το χωριό έχει δεν έχει 25 κατοίκους! Άσε που είχε Σχολαρχείο και σχολή κοπτικής - ραπτικής με καμιά δεκαπενταριά κοπέλες, που γλέπω στην αντίστοιχη φωτό και τη μάνα μου. Κουά κακά.
Αν κρίνει κανείς από τη μορφή του εδάφους και περισσότερο του υπεδάφους από σχετικούς χάρτες, συμπεραίνει ότι στη ρεματιά του Μύρτου έχει να κάνει με όχι τόσο συμπαγείς μάζες πετρωμάτων αντίθετα με τα πετρώματα από Ξωμύτη προς Άσσο. Αυτό προφανώς δημιουργεί πολλά και δύσκολα προβλήματα στη κατασκευή σταθερής κατασκευής δρόμου προς την παραλία. Γνώμη μου είναι καλύτερα να καθυστερήσει κάπως το έργο από το να υπάρξουν προχειροδουλειές, γιατί οτιδήποτε αρνητικό συμβεί στο μέλλον θα αφορά πασίγνωστη παραλία και δεν θα είναι ό,τι το καλύτερο για το τουριστικό μας προϊόν. Αρκεί βέβαια οι προθέσεις της καθυστέρησης να είναι ειλικρινείς και όχι με σκοπό να ανεβάζουν απλά το κόστος του έργου. Το τελευταίο γιατί δυστυχώς πολλά έχουν δει τα μάτια μας… Κουά κα κα κα

και τέλος στον σεισμο  του 1867:
Εκειός ο ένας νεκρός από το σεισμό στην Άσσο ήτανε «μαϊμού»!! Από κορονοϊό είχε πάει και τόνε γράψανε θύμα του σεισμού για να πάρει επιδότηση η οικογένειά του. Χα χα χα. Καλά ορέ που να έμπει ο έτσι μέσα μου όλα τα στραβά μας τύχανε και όλα γύρω όχι καλά φαίνουνται, εβάλετε και τσου σεισμούς για να κουρλαθούμε τελείως??? Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου