Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Αυτοψία στο έργο της επισκευής και περαιτέρω βελτίωση λειτουργίας της γέφυρας Bailey του Πόρου πραγματοποίησε ο διευθυντής της ΜΟΜΚΑ Αντιστράτηγος Μιχάλης Κλούβας και ο διοικητής Νικόλαος Παπαμαργαρίτης

 \



Galiatsatos Odysseasοι εργασίες επισκευής στην Γέφυρα Μπέλεϊ του Πόρου.

Αυτοψία στο έργο της επισκευής και περαιτέρω βελτίωση λειτουργίας της γέφυρας Bailey του Πόρου που εκτελούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου εθνικής άμυνας πραγματοποίησε ο διευθυντής της μονάδας μελετών κατασκευών του ΓΕΕΘΑ ( ΜΟΜΚΑ) Αντιστράτηγος Μιχάλης Κλούβας και ο διοικητής Νικόλαος Παπαμαργαρίτης.


Κατά την αυτοψία στον χώρο της Γέφυρα ο κ. Κλούβας έδωσε οδηγίες στους τεχνικούς του έργου και ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο Πρόννων Νικόλαο Κουρουμέλη και τον πρόεδρο Πόρου Οδυσσέα Γαλιατσάτο για τις επεμβάσεις που γίνονται ώστε να βελτιωθεί την στατική επάρκεια της γέφυρας, μας μίλησε για την αίτια των φθορών που υπέστη το οδόστρωμα, για το κόστος και την ανάγκη αντικατάστασης του ξύλινου οδοστρώματος με σκυρόδεμα καθώς και για τις εργασίες κατασκευής του πεζοδρόμου που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως στις 5 0κτωβρίου όσο και για το κατάστρωμα της γέφυρας που θα παραδοθεί ως τις 20 Οκτωβρίου.
Η επισκευή της συγκεκριμένη γέφυρα BAILEY Μ1 χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Αργοστολίου με το πόσο των 40.900€, για εργασίες αντικατάστασης και ενίσχυσης τόσο της παλιάς Τραπεζοειδείς λαμαρίνας όσο και του καταστρώματος που ειχε υποστει ρογμες με σύμμικτη πλάκα σκυροδέματος. Επίσης σε πρώτη φάση μελετήθηκε και κατασκευάστηκε μεσόβαθρο από οπλισμένο σκυρόδεμα για τον περιορισμό των ταλαντώσεων και την αύξηση της φέρουσας ικανότητας της γέφυρας, καθώς και προς αποφυγή καταπονήσεων των στοιχείων σκυροδέματος του μεσόβαθρου, θα τοποθετηθούν εφέδρανα.
Σε σχετική δήλωσή που είχαμε από τον ο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Διονύση Μινέτο μας τόνισε ότι η γέφυρα θα λειτουργεί πλέον με πλήρη ασφάλεια για τους πεζούς και τα οχήματα καθώς και ότι έγινε προσπάθεια επίσπευσης της ολοκλήρωσης κατασκευής πεζόδρομου για να προλάβουμε τις τις συνέπειες τυχών ακραίων καιρικών φαινομένων. Επόμενο βήμα η κατασκευή ποδηλατόδρομου.
Τέλος, τονίζεται η κατασκευή μιας νέας γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα, που κρίνεται ως η καλύτερη λύση καθόσον θα βελτιώνει την οδική κυκλοφορία του οικισμού και θα δόση υψηλή αισθητική αντίληψη στον χώρο.
Κοινότητα πόρου
Ο πρόεδρος
Οδυσσέας Γαλιατσάτος

Ist möglicherweise ein Bild von außen
Ist möglicherweise ein Bild von Brücke
Ist möglicherweise ein Bild von 1 Person, steht und außen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου