Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Aρθρο Σπύρος Καγκάδης

 

Με σοφία σχεδιάζεται η αύξηση της εργασίας και των μισθών από την Κυβέρνηση! 

Με προγραμματισμένη σοφία, από την άποψη της βασικής οικονομικής θεωρίας της προσφοράς και ζήτησης εργασίας, κινείται η μακροπρόθεσμα σκεπτόμενη πολιτική της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στους κρίσιμους τομείς καταρχάς της μείωσης της κοινωνικά άδικης ανεργίας και στη συνέχεια της μεγάλης αύξησης των μισθών των Ελλήνων εργαζομένων! 

Βασικό μέλημα της νέας φιλελεύθερης με κοινωνικό πρόσωπο Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που προέκυψε από τις εκλογές του καλοκαιριού του 2019 υπήρξε η άμεση δραστική μείωση της μεγάλης ανεργίας, ειδικά των νέων και των γυναικών, που παρέλαβε τότε στο 17% και την έφτασε στο 11,6% σήμερα! 

Έτσι, αυξήθηκαν κατά 263.263 οι εργαζόμενοι στο δύσκολο εργασιακά ιδιωτικό τομέα της οικονομίας μας. Οπότε, ωφελήθηκαν συνάνθρωποι μας που προηγουμένως δεν είχαν καθόλου εισόδημα, τα έβγαζαν πολύ δύσκολα πέρα και σε ορισμένες περιπτώσεις με άσχημες κοινωνικές προεκτάσεις! 

Τώρα που μειώνεται η ανεργία, λόγω κυρίως της ταχείας ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και τη μεγάλη προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας, έφθασε η ώρα σύμφωνα τις νέες ρεαλιστικές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αυξηθούν σημαντικά και οι μισθοί των Ελλήνων εργαζομένων (του ιδιωτικού αλλά και δημοσίου τομέα!) 

Το ερώτημα που θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς είναι γιατί δεν είχε βάλει σαν βασικό στόχο η Κυβέρνηση εξ αρχής της πρώτης θητείας της τη μεγάλη αύξηση των μισθών;

Από την άποψη της οικονομικής θεωρίας κάτι τέτοιο δε θα ήταν τότε σοφό καθώς το αυξημένο κόστος εργασίας θα μείωνε σε γενικές γραμμές τη ζήτηση από τις επιχειρήσεις για εργαζόμενους. Άρα, η μείωση της ανεργίας δεν θα ήταν τόσο μεγάλη σήμερα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Κυβέρνησης στο τομέα αυτό. 

Επιπλέον, σήμερα λόγω της διεθνούς μεγάλης αύξησης των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών επιβάλλεται όσο ποτέ μια μεγάλη αύξηση και των μισθών! 

Τέλος, ο κρίσιμος στόχος της Κυβέρνησης για καλές δουλειές με καλούς μισθούς για όλους τους Έλληνες (παρά τις πρωτοφανείς εξωγενείς δυσκολίες  λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του Κορονοϊού, του πολέμου στην Ουκρανία και της παγκόσμιας ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης) συνεχίζεται στη δεύτερη θητεία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πιστεύω πως σίγουρα θα γνωρίσει, με το γνωστό πνεύμα αξιοπιστίας και φιλαλήθειας που τον διακρίνει, απόλυτη επιτυχία! 

Σπύρος Καγκάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου