Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ & Ν.Δ. ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 


Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής

Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Αργοστόλι, 25.2.2023

ΣΥΡΙΖΑ & Ν.Δ. ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Μοιάζει με κακόγουστο αστείο να διαβάζει κανείς την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ κ. Παγώνη και του πολιτευτή της Ν.Δ. και πρώην Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κ. Μαραβέγια για το ποιος φέρει τη πολιτική ευθύνη για το κλείσιμο των σχολών στο Ληξούρι.

Με το Ν. 4559/2018 η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφάσισε τη κατάργηση από 1/10/2018 του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα το Αργοστόλι και την απορρόφησή του από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με έδρα τη Κέρκυρα. Η ανωτέρω απορρόφηση είχε ως περαιτέρω συνέπεια το Τμήμα Ήχου και Μουσικών Οργάνων με έδρα το Ληξούρι να καταργηθεί με το πρόσχημα της ύπαρξης του παρεμφερούς Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας στη Κέρκυρα και στη θέση του να ιδρυθεί το Τμήμα Εθνομουσικολογίας.

Πέραν της καταργήσεως το έτος 2018 ενός επιτυχημένου τμήματος, ορίστηκε ως χρόνος εκπαιδευτικής λειτουργίας του νεοσυσταθέντος Τμήματος Εθνομουσικολογίας το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. που επακολούθησε, συνεχίζοντας μια καταστρεπτική πολιτική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στον τόπο μας, αποφάσισε με το Ν. 4563/2020 την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας των νέων τμημάτων προκειμένου να διαπιστωθεί η βιωσιμότητά τους.

Για το Τμήμα Εθνομουσικολογίας στο Ληξούρι ομως υπήρξε αρνητική εισήγηση από τις πρυτανικές αρχές για τη βιωσιμότητα του λόγω του θεωρητικού χαρακτήρα του και του απροσδιόριστου αντικειμένου του. Δυστυχώς ούτε η παρούσα, ούτε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή , ούτε ο νυν βουλευτής της Ν.Δ. κ. Καππάτος, ούτε και η πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοπεφτάτου ανέλαβαν ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τη διατήρηση και στήριξη πανεπιστημιακού τμήματος στο Ληξούρι.

Η ίδρυση του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων το 2003, το όραμα του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη για την Κεφαλονιά ως εκπαιδευτικό κέντρο υψηλού επιπέδου, υπήρξε αξιομνημόνευτη πολιτική πρωτοβουλία της τότε Κυβερνήσεως του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην οποία ανταποκρίθηκε με 
επιτυχία η εκπαιδευτική και σπουδαστική κοινότητα αλλά και αγκάλιασε η τοπική μας κοινωνία.

Οι τεθλιμμένοι τοπικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. αδράνησαν και αγνόησαν τη τοπική κοινωνία, όπως επίσης της αγνόησαν οι Υπουργοί Παιδείας Γαβρόγλου και Κεραμέως. Περισσεύει η υποκρισία όσων υπονομεύουν διαρκώς τα νησιά μας, αντί να αλληλοκατηγορούνται ας αναλάβουν τη πολιτική ευθύνη και ας ζητήσουν επιτέλους μια συγγνώμη ή ας σιωπήσουν.
...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου