Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ "ΠΟΛΕΜΟ" ΑΕΡΟΣΤΑΤΩΝ

 Συνεχίζεται το θρίλερ με τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα που εντοπίζονται στη βόρεια Αμερική. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέρριψαν ακόμη ένα άγνωστο αντικείμενο το τελευταίο 24ωρο στα σύνορα με τον Καναδά. Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως υπήρξαν συνομιλίες με την Κίνα για το κατασκοπευτικό αερόστατο, που κατερρίφθη στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι αμερικανικά αερόστατα εισήλθαν τουλάχιστον δέκα φορές στον εναέριο χώρο του τον τελευταίο χρόνο.

Εκεί ψηλά στον ουρανό υπάρχει κάποιο μυστικό…αληθινός πονοκέφαλος για το αμερικανικό Πεντάγωνο μετά και την τελευταία κατάρριψη άγνωστης προέλευσης ιπτάμενου αντικειμένου πάνω από την λίμνη Χιούρον στο Μίσιγκαν. Το εν λόγω αντικείμενο ήταν μια οκτάγωνη κατασκευή που έφερε σύρματα και αρχικά εντοπίστηκε από τα ραντάρ να πετά 6 χιλιόμετρα πάνω από τη Μοντάνα, ύψος επικίνδυνο για τα πολιτικά αεροπλάνα. Έτσι όταν έφθασε στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών μαχητικά F16 το κατέρριψαν με πύραυλο αέρος-αέρος.

Θα αφήσω τις υπηρεσίες πληροφοριών και αντικατασκοπείας να βγάλουν άκρη. Αυτή τη στιγμή δεν αποκλείω τίποτα. Συνεχίζουμε την αξιολόγηση κάθε απειλής ή ενδεχόμενης άγνωστης απειλής που πλησιάζει τη Βόρειο Αμερική σε μια προσπάθεια ταυτοποίησής της” τόνισε ο Στρατηγός της Αεροπορίας των ΗΠΑ, Γκλεν Βάνχερκ.

Είχε προηγηθεί η κατάρριψη κυλινδρικού αντικειμένου που πετούσε σε ύψος 12 χιλιομέτρων πάνω από το κεντρικό Γιούκον στο Βόρειο Καναδά και εκείνη μικρού μεγέθους μη επανδρωμένου ιπτάμενου αντικειμένου ανοιχτά των ακτών της Αλάσκα.

Μερικοί πιλότοι είπαν ότι το αντικείμενο έκανε παρεμβολές στους αισθητήρες του αεροσκάφους, άλλοι πιλότοι είπαν ότι δεν διαπίστωσαν κάτι τέτοιο και άλλοι πιλότοι είπαν ότι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν κάποιο προωθητικό σύστημα και δεν αντιλαμβάνονταν πως μπορούσε να κρατιέται στον αέρα και να ταξιδεύει σε αυτό το ύψος.

Στα παγωμένα νερά της λίμνης Χιούρον και στους πάγους της Αλάσκα συλλέγονται τα συντρίμμια των διαλυμένων αντικειμένων, στα οποία οι εμπειρογνώμονες στηρίζουν τις ελπίδες για απαντήσεις.

Εν τω μεταξύ και επειδή δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα αντικείμενα να κατασκοπεύουν τη βόρειο Αμερική για λογαριασμό άλλης δύναμης το Πεκίνο υπενθυμίζει: Μόνο τον περασμένο χρόνο, μπαλόνια μεγάλου υψόμετρου των ΗΠΑ πέταξαν παράνομα πάνω από τον εναέριο χώρο της Κίνας περισσότερες από δέκα φορές, χωρίς καμία έγκριση από τις αρμόδιες κινεζικές αρχές.

Στις 4 Φεβρουαρίου αμερικανικά μαχητικά κατέρριψαν στα ανοιχτά της βόρειας Καρολίνας γιγάντιο κινεζικό μπαλόνι που κρίθηκε επικίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ποπόρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου