Από Διονύση Φωκα
Κεφαλονίτης σε γραμματόσημο
Σε Γερμανικό γραμματόσημο του 1911, στην σειρά γραμματοσήμων "Κάτοικοι της γης" εικονίζεται ένας αγέρωχος Κεφαλονίτης. Ενδιαφέρον προκαλεί η ενδυμασία του, αλλά και το γεγονός ότι εμφανίζεται πάνοπλος
Καλημέρα σας
«Κεφαλονίτης σε γραμματόσημο
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε Γερμανικό γραμματόσημο του 1911, στην σειρά γραμματοσήμων "Κάτοικοι της γης" εικονίζεται ένας αγέρωχος Κεφαλλονίτης. Ενδιαφέρον προκαλεί η ενδυμασία του, αλλά και το γεγονός ότι εμφανίζεται πάνοπλος» Φωτό Από Διονύση Φωκά.
Κεφαλλονίτης πρέπει να είναι γιατί διαπιστωμένα τουλάχιστον μέχρι το 1921 κυκλοφορούσαν τέτοιοι «τύποι» στο ντύσιμο και τσι μπιστόλες!!
Στην ιστοσελίδα μου στο άρθρο “το γενεαλογικό μου δένδρο Σπύρος Ρόκκος” αναφέρω για λήσταρχους της τότε εποχής:
… Ο Αντρέας (παρανόμι Μανιανής) και παππούς μου μετέτρεψε το μαγαζί του πατέρα του σε υποδηματοποιείο από τα πολύ καλά της περιοχής, μέχρι που και ο Πυλαρινός λήσταρχος της περιοχής Φραντζέσκος ήταν πελάτης του. Ο νόνος τον συναντούσε στο βουνό και του έπαιρνε μέτρα για τα παπούτσια! Και άμα ήθελε ας μη τα πήγαινε! Χα χα.
Υ.Γ. 3o
Επειδή κάπου αναφέρω για λήσταρχο Φραντζέσκο μη πάει το μυαλό σας σε κάνα αρβανιτόβλαχο με φουστανέλες. Σικάτος και καλοντυμένος όταν έπρεπε, κάτι λίγο από Κορλεόνε! Τώρα με την λέξη λήσταρχος στην τότε Κεφαλλονιά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος τι εννοούσαν.
Όταν το 1921 πέθανε στην Άσσο ο πολιτικός Βρυώνης με το σπίτι στο Ξιλιέρι, η νόνα μου η μαμή παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα από το «κοντογούρι» του Άη Νικόλα.
Εκεί τη συνάντησαν όπως είπε δυο καλοντυμένοι κύριοι και την ρώτησαν που είναι το σπίτι του Βρυώνη. Τους το έδειξε την ευχαρίστησαν και έστριψαν για να κατέβουν τα σκαλιά.
Εκεί ακριβώς άνοιξε το παλτό του ενός και η νόνα έμεινε «κάγκελο» βλέποντας δυο πιστόλες ζωσμένες στη μέση του.
Ήταν ο Φραντζέσκος με κάποιο πρωτοπαλίκαρο...
Αυτά λοιπόν προς ενημέρωση και άντε κανείς να βρει άκρη με την ιστορία αυτού του νησιού!!!
Κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα
Ιστορία αμαρτωλή έχουμε αλλά κανείς δεν τα ξέρει όλα και πολλά είναι αυτά που ποτέ δεν θα τα μαθουμε
ΑπάντησηΔιαγραφή