Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (ΑΛΙΑΔΑ)


ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ

http://damoulianata.blogspot.com/

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Τσι Βαγγελίστρας έφτασε πες στο Μεμά να φέρει
Αλιάδα για να φτιάξουμε καφκιά και γουδοχέρι
Η 25η Μάρτη πλησιάζει γι αυτό ετοιμαστείτε Η 25η Μάρτη δεν είναι μόνο μέρα εθνικής γιορτής αλλά και μέρα της Αλιάδας στην Κεφαλονιά
Η Kεφαλονίτικη σκορδαλιά- αλιάδα όπως την ξέρουμε εμείς που μεγαλώσαμε στο νησί-έχει το χαρακτηριστικό ότι φτιάχνεται με σκόρδα και πατάτες, χωρίς ψωμί και αλλά υλικά όπως γίνεται σε αλλά μέρη
Έτσι μου περιέγραψαν τον τρόπο παρασκευής γυναίκες στο χωριό
Και για να ακριβολογούμε η παραδοσιακή αλιάδα θέλει πολλά σκόρδα αλλά και πολύ λαδί για να γλυκάνει από την πολύ αψάδα. Εξάλλου το λαδί το έχουμε πάνω στο τραπέζι για να το προσθέτουμε στο πιάτο μας. Η παραδοσιακή αλιάδα θέλει γουδοχέρι και γερά μπράτσα για να γίνει το μείγμα αλοιφή ενώ απαραίτητο είναι και το ζουμί από βρασμένο μπακαλάο (μπακαλιάρο)
Ο μπακαλάος είχε αγοραστεί 3-4 μέρες πριν γιατί θέλει ξαρμύρισμα
Θυμάμαι την νόνα μου να έχει τον μπακαλάο στο συκλι (όποιος δεν ξέρει τι είναι ας ρωτήσει) μέχρι 2 μέρες να ξαρμυρίσει
Τα μισά κομμάτια μπακαλιάρου τα βράζουν και τα άλλα μισά τα τηγανίζουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου