Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο «Οδυσσέας» πάει εκδρομή στα μουσεία

odysseas_mouseia.jpg
 φωτο ρεπορταζ
στην  kefaloniapress.gr
odysseas_mouseia_1.jpg
 
 
 
Ο «Οδυσσέας» πάει εκδρομή στα μουσεία 
 
Το πρωί της Τετάρτης 13 Απριλίου 2011 το πρόγραμμα Οδυσσέας στα πλαίσια της εκπαίδευσης των μεταναστών στην ελληνική  γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία επισκέφτηκε τα μουσεία του Αργοστολίου, το αρχαιολογικό και το λαογραφικό.
 
Η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων που παραδίδονται στους μετανάστες ώστε η μάθηση της ελληνικής γλώσσας, πολιτισμού και ιστορίας να γίνει πιο βιωματική.
 
Από την αρχή οι εκπαιδευόμενοι είχαν μεγάλο ενθουσιασμό για την εκδρομή και γι’ αυτό κατάφεραν να ξεκλέψουν λίγο χρόνο παρόλο που πολλοί εργάζονταν ή ήρθαν από απομακρυσμένες περιοχές, από τον Πόρο, το Ληξούρι και την Αγία Ευφημία. Βρήκαν πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που είδαν και άκουσαν από τους ξεναγούς αλλά και από την εκπαιδεύτρια Στέλλα Λιάτου για τα αρχαιολογικά ευρήματα στο αρχαιολογικό μουσείο καθώς και τις παραδοσιακές φορεσιές του 18ου  και 19ου αιώνα στο Λαογραφικό μουσείο.
Ευχαριστούμε το Λαογραφικό και αρχαιολογικό μουσείο Αργοστολίου για την ελεύθερη  είσοδο στους χώρους των μουσείων.
 
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό ΟΔΥΣΣΕΑΣ» οργάνωσε και λειτουργεί η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπ.Ε.Π.Θ.. Η υλοποίηση του Έργου έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) που υπάγεται στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. του ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Το Έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
O «Οδυσσέας» απευθύνεται σε Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και σε υπηκόους Τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, χωρίς καμία διάκριση, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας.
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται σε δύο επίπεδα, Α1 και Α2, διάρκειας 125 και 175 ωρών αντίστοιχα
Ο «Οδυσσέας» δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Επιπέδου Α2 της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., το οποίο θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση από τους Υπηκόους τρίτων χωρών του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος, σύμφωνα με την ελληνική Νομοθεσία για το Σύστημα Πιστοποίησης.
 
 Η Υ.Ε. Κεφαλονιάς - Ιθάκης
Χαρά Καλογηράτου
 
 
 
 
 
 
Ο Αλέξανδρος και η Ειρήνη: εκπαιδευτές από τον Πόρο
 
 
Οι εκπαιδευόμενοι από Μακριώτικα με το δάσκαλο
 
 
Οι μαθητές από το Ληξούρι :)
 
 
Μαριέτα, Γιώργος, Αλέξανδρος, Ειρήνη
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Έχουμε και μικρά...Η Τίνα, εκπαιδεύτρια, με το γιο της
 
 
13 Απριλίου 2011 - επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Αργοστολίου 
 
 
Η Γεσίμ μας :)
 
 
Στο Λαογραφικό μουσείο
 
 
 
 
 
 
 
 
Μαριέτα και Μάρτιν
 
 
Καταπληκτικά μικρά αντικείμενα του 19ου
(π.χ. ξύλινο κουτί εργοχείρων του 1900. Δωρεά της κ.Κοσμετάτου)
 
 Οι φωτο ειναι από το fb της εκπαιδεύτριας  Στέλλας Ο. Λιάτου
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου