Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΟΜΦΑΛΟΣ ή Ο ΦΑΛΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ?


ELLINONDIKTYO.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ Φ



Ο Αιγύπτιος θεός Μιν

 

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συσχέτιζαν τη λατρεία του φαλλού με το θεό Όσιρι. Στον μύθο του θανάτου του Όσιρι, το νεκρό σώμα του κατασπαράχθηκε από μια αρκούδα και χωρίστηκε σε 14 κομμάτια. Ο Σεθ τα σκόρπισε σε όλη την Αίγυπτο και η οικογένειά του τα μάζεψαν όλα εκτός από το τελευταίο, το φαλλό του τον οποίο κατάπιε ένα ψάρι.
Ο φαλλός συμβόλιζε τη γονιμότητα και την αναπαραγωγή και ο θεός Μιν, ο θεός της βλάστησης, εμφανίζεται στις παραστάσεις ιθυφαλλικός.

Στύλος με σχήμα φαλλού από το ιερό του Διονύσου στηΔήλο

Αρχαίος Ελληνικός κόσμος

Στην αρχαία Ελλάδα, ο φαλλός ήταν σύμβολο γονιμότητας. Ο Παν και ο Πρίαπος εμφανιζόταν σε παραστάσεις πάντα σε στύση, αλλά και θεότητες όπως ο Διόνυσος και ο Ερμής παριστάνονταν ιθυφαλλικοί. Εκτός από σύμβολο γονιμότητας, ο φαλλός χρησιμοποιείτο και ως φυλακτήριο από τη βασκανία. Ο φαλλός ήταν σύμβολο της Αφροδίτης.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, στύλοι στο ιερό του Διονύσου στη Δήλο είχαν σχήμα φαλλού. Για το ναό του Απόλλωνοςστα Δίδυμα της Μικράς Ασίας, αναφέρεται ότι μεγάλα φαλλικά γλυπτά υπήρχαν κατά μήκος των δύο τμημάτων της Ιεράς Οδού

2 σχόλια:

  1. Σωστότατος Poros αλλά παρέλειψες ότι περνώντας 2-3 χιλιετίες μεγάλωσε - μεγάλωσε έφτασε μέχρι τη Βραζιλία.
    Εκειό πάλε που θέλει έρευνα είναι γιατί αφού ήτανε made in Greece τσου Δελφούς, τση Βραζιλίας έγραφε in Deutschland gemacht !!
    Χουά χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΧΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ,,ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΤΟ ΟΜΦΑΛΟΣ, ΑΦΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΛΛΟΣ, ΕΞΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ,, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΝΟΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή