Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Πρόστιμο για άπορους, άνεργους, ηλικιωμένους αν δεν χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα

Πρόστιμο για άπορους, άνεργους, ηλικιωμένους αν δεν χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Β.ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Με πρόστιμο απειλούνται κατηγορίες φορολογουμένων όπως άποροι, άνεργοι, νοικοκυρές χωρίς εισόδημα, ηλικιωμένοι, ακόμη και ανάπηροι αν δεν συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νέου νόμου για τη χρήση του πλαστικού χρήματος που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Σύμφωνα με το νέο νόμο για το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πέρασε από τη Βουλή την περασμένη Δευτέρα, με πρόστιμο έως και 22% απειλούνται όσοι δεν πραγματοποιούν μέσω κάρτας τις δαπάνες που ζητά το κράτος.
Ακόμη και άποροι που ανήκουν στις ομάδες των οικονομικά αδύναμων θα πρέπει να κάνουν αγορές με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και με χρήματα που δεν έχουν για το τεκμαρτό εισόδημα που τους βαραίνει.
Επιπλέον, νοικοκυρές χωρίς εισόδημα δεν καλύπτονται από τις δαπάνες που πραγματοποιεί ο/η σύζυγός τους που έχει κάρτα και εισοδήματα, αλλά απαιτείται να εμφανίσουν δικές τους δαπάνες. Το ίδιο ισχύει και για τους ανέργους που φιλοξενούνται από γονείς ή συγγενείς τους.
Επιπλέον, άτομα με υψηλό βαθμό αναπηρίας αλλά και ηλικιωμένοι που ζουν καθηλωμένοι στα σπίτια τους ή σε μικρά χωριά είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν αποδείξεις για να καλύψουν το 10%-20% του πραγματικού ή πλασματικού εισοδήματός τους, όπως ορίζεται από τη φορολογική τους δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου