Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ & ΠΑΛΙΚΗΣ




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ & ΠΑΛΙΚΗΣ


Προς:
τον Πρωθυπουργό,
τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,
τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής για ενημέρωση των Αρχηγών των Κομμάτων της Βουλής
τον Υπουργό Επικρατείας κ. Α. Φλαμπουράρη
τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη
τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου
τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μπαλάφα
τη Βουλευτή Κεφαλληνίας & τους Κεφαλονίτες Βουλευτές
την Περιφέρεια Ιονίων νήσων
τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους & το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κεφαλληνίας



Κυρίες και Κύριοι,
Ο λαός του Ληξουρίου, περιχώρων και γενικά της Παλικής, ευρίσκεται για πολλοστή φορά στη δυσχερή θέση να «ζητιανέψει» στην κυριολεξία ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ των εκάστοτε αρμοδίων, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του μετά τους  καταστροφικούς σεισμούς του 2014, οι οποίοι έδωσαν, μετά τον «Καλλικράτη», τη χαριστική βολή σ’ έναν τόπο, που η ταυτότητά του έχει ως κύρια στοιχεία το πνεύμα, την επιστήμη, το φυσικό κάλλος, αλλά και τη μοναδικότητα, δυστυχώς, των γεωλογικών του φαινομένων από πλευράς σεισμικότητας.

Από το αρχέγονο παρελθόν, είναι φανερό ότι ο τόπος μας πολεμά ακατάπαυστα με τα στοιχεία της φύσης, αγωνιζόμενος να διατηρήσει το ύφος και την περιβαλλοντική του φυσιογνωμία, αντί να ερημωθεί ή να γεμίσει για πάντα με τροχόσπιτα, παραπήγματα και κοντέινερς. Το Ληξούρι και η Παλική εντοπίζονται ακριβώς στην πορεία του μεγάλου καταστροφικού ρήγματος της Κεφαλονιάς, το οποίο επεκτείνεται βόρεια προς την Λευκάδα και Νότια προς τη Ζάκυνθο. Το γεγονός αυτό καθιστά τον τόπο μας εξαιρετικά ευάλωτο στη μανία του Εγκέλαδου, τη δε Ελληνική Πολιτεία ιδιαίτερα υπεύθυνη για τη λήψη προληπτικών, όσο και κατασταλτικών μέτρων με σκοπό τη διάσωση των ζωών των κατοίκων του.       
Κυρίες και Κύριοι, γνωρίζετε βέβαια όλοι σας πως οι βαρύτατες καταστροφές από τους δίδυμους σεισμούς του 2014 aφορούσαν κατά 90% το Ληξούρι και την Παλική. Αμέσως μετά τους σεισμούς λάβαμε από όλους τους αρμοδίους πολλές υποσχέσεις. Σήμερα, τρία ολόκληρα χρόνια μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, τι έχει άραγε υλοποιηθεί από τις υποσχέσεις αυτές;
  1. Τα Δημοτικά μας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο μας παραμένουν σε «παραπήγματα», μολονότι έγιναν σημαντικές δωρεές ιδιωτών για την επισκευή τους!
  2. Το λιμάνι μας στοίχειωσε περιμένοντας πότε θα βρεθούν χρήματα να πληρωθεί ο εργολάβος!
  3. Το οδικό δίκτυο σε όλη την Παλική παραμένει «βομβαρδισμένο» στα χειρότερα χάλια της τελευταίας τριακονταετίας!     
  4. Για την Ιακωβάτειο βιβλιοθήκη, διατηρητέο κτήριο του προσεισμικού Ληξουριού, που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει ληφθεί  ακόμη καμία απόφαση για την επισκευή και την αντισεισμική της θωράκιση!  
  5. Αρκετοί από τους ιερούς ναούς και τα μοναστήρια μας χρειάζονται σοβαρές επισκευές για να μπορέσουν να επιτελέσουν με ασφάλεια την ιερή αποστολή τους.  
  6. Το Δημαρχείο μας και το Θέατρο παραμένουν επίσης «πληγωμένα» απ’ τους σεισμούς και ανενεργά.
  7. Το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου συναγωνίζονται στο ποιος θα αποδυναμώσει περισσότερο το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, κάνοντας ό,τι μπορούν για τη ”de facto” μετατροπή του σε «άνευρο Κέντρο Υγείας».
Τα μόνα που έχουν υλοποιηθεί, ή υλοποιούνται, τελευταία στην «ανάδελφη» πόλη μας είναι τα έργα που είχαν αρωγό ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, όπως η ανακαίνιση του κτηρίου της Φιλαρμονικής με τη χορηγία του Ομίλου Ελλήνων Εφοπλιστών και η αποκατάσταση - ανακαίνιση του κτηρίου του Γηροκομείου με τη  χορηγία του Ιδρύματος «Σ. Νιάρχος». Κατά τα άλλα πλήρης εγκατάλειψη. Που είναι ο Δήμος; Που είναι η Περιφέρεια; Που είναι η Κυβέρνηση; Που είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση και τα άλλα Κόμματα; Πλήρης ΑΠΟΥΣΙΑ! Αυτή είναι η αρωγή που είχε υποχρέωση να επιδείξει η Ελληνική Πολιτεία στους πληγέντες σεισμοπαθείς πολίτες της;  
Κυρίες και κύριοι, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, γιατί δυστυχώς πρέπει, εμείς οι σεισμοπαθείς, να σας θυμίσουμε το ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΩΓΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΛΗΞΟΥΡΙ. Πρέπει επίσης να σας θυμίσουμε πως η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί. Μας πνίγει το δίκιο και είμαστε πολύ απογοητευμένοι για τη μακρόχρονη εγκατάλειψη του τόπου μας και αγανακτισμένοι με όλους όσους ευθύνονται για τον υποβιβασμό και την παρακμή του. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ευθύνες έχουν όλοι όσοι μας διοικούν τα τελευταία τρία χρόνια. Δημοτική Αρχή, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Κυβέρνηση, Αξιωματική Αντιπολίτευση, και τα άλλα κόμματα της Βουλής που μας έχουν ξεχάσει ολοσχερώς. Ο καθένας με το μερτικό του!
Σε όλους σας δηλώνουμε υπογράφοντας το κείμενο πως ΕΝΙΑΙΑ & ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ μας ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ:


  1. Η άμεση δρομολόγηση και η ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΕΠΙΛΥΣΗ  όλων των προβλημάτων του Ληξουριού και της Παλικής που προκλήθηκαν από τους σεισμούς του 2014.
  2. Η ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ, ώστε να μπορέσουμε εμείς οι ίδιοι στο μέλλον να ασχολούμαστε με «τα του οίκου μας», να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας, και να την οδηγήσουμε σε μια κατεύθυνση σταθερά ανερχόμενης πορείας, η οποία θα ξεπεράσει τον μαρασμό, την υποβάθμιση, και την παρακμή της που βιώνουμε καθημερινά να χειροτερεύουν τα τελευταία χρόνια, και θα είναι αντάξια της σπουδαίας πνευματικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς. Της κληρονομιάς την οποίαν ένας Ληξουριώτης σατυρικός ποιητής και δημοδιδάσκαλος περιέγραψε με τους χαρακτηριστικούς στίχους του: «Σε κάθε φτωχοκάλυβο φυτρώνουν επιστήμονες, από γονείς αγράμματους, άστεγους και ακτήμονες»…   


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου