Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ενημερωση από Β.Λορετζάτο

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ

by Weatherakias » Fri Aug 08, 2014 11:51 pm


Με μικρή καθυστέρηση μίας περίπου εβδομάδα θα μας έρθει τελικά ο πιο ισχυρός καύσωνας των τελευταίων ετών στην χώρα μας και γενικότερα σε όλα τα Βαλκάνια.

Γι' αυτό το κύμα καύσωνα σας είχαμε ενημερώσει για άλλη μία φορά πρώτοι εμείς πριν πολλές ημέρες. Σας είχαμε αναφέρει πως στις αρχές του Αυγούστου θα έχουμε καύσωνα, ωστόσο την τελευταία στιγμή όλα τα προγνωστικά μας στοιχεία έδειξαν ότι ο καύσωνας αυτός θα μεταφερθεί προς τα μέσα του Αυγούστου.

Έτσι, αν ισχύσουν τα τωρινά προγνωστικά μας στοιχεία, τότε στα μέσα του μήνα που διανύουμε και κυρίως από τις 12 ως και τις 16 Αυγούστου, η χώρα μας θα δεχτεί ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες από την Αφρική, με τους νοτιάδες να ενισχύονται σημαντικά σε όλη την χώρα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο κύμα καύσωνα, θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 4-5 ημερών, δίνοντας θερμοκρασίες που στην βόρεια και κεντρική κυρίως Ελλάδα, τις μεσημεριανές ώρες θα ξεπερνούν και τους 40oC !! Σε περιοχές όπως είναι ο κάμπος της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμα πιο υψηλά από τους 40oC !!

Η διάρκεια τους αυτή, θα αποτελέσει ρεκόρ του πιο ισχυρού καύσωνα των τελευταίων χρόνων στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ελλάδας, μιας και θα διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και θα δώσει θερμοκρασίες άνω των 40oC, πράγμα που στην χώρα μας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δύσκολα συμβαίνει τα τελευταία έτη.

Ο καύσωνας αυτός, ενδέχεται να θυμίζει τον καύσωνα που χτύπησε την χώρα μας τον Αύγουστο του 2007, ωστόσο θα έχει ''χαμηλότερες'' θερμοκρασίες από τότε.

Προετοιμαστείτε λοιπόν, μιας και μπορεί τώρα να έχουμε σχετικά δροσερό καιρό για την εποχή, ωστόσο το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, θα είναι ιδιαίτερα θερμό.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ !! - ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΧΑΡΤΕΣ !!

Sat Aug 09, 2014 5:14 pm


Φονικό κύμα καύσωνα θα χτυπήσει την Ελλάδα και τα Βαλκάνια μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου και κυρίως από τις 12 ως και τις 16 με 17 του μήνα, με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, αρκετά θερμές αέριες μάζες, θα εισέλθουν στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, σταδιακά από τις 11 Αυγούστου και μετά, με το βόρειο ρεύμα να ενισχύεται σημαντικά. Αυτή τη φορά, το βόρειο ρεύμα θα είναι ικανό να μεταφέρει θερμές αέριες μάζες, διότι στα Βαλκάνια, δηλαδή βόρεια της Ελλάδας, θα επικρατεί καύσωνας.

Έτσι αυτές οι μάζες θα κινηθούν και προς την χώρα μας, επηρεάζοντας κυρίως την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με θερμοκρασίες άνω των 40oC. Σε περιοχές όπως είναι ο κάμπος της Θεσσαλίας, ο κάμπος της Θεσσαλονίκης και ο κάμπος των Σερρών και γενικότερα σε ευπαθείς στην ζέστη περιοχές, πρόσκαιρα ο υδράργυρος ίσως ανέβει και στους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Δείξτε τεράστια προσοχή, καθώς το κακό σε αυτόν τον καύσωνα, θα είναι το γεγονός ότι θα κρατήσει για τουλάχιστον 4-5 ημέρες, δηλαδή θα έχει διάρκεια, πράγμα που θα τον καταστήσει άκρως επικίνδυνο, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες ανθρώπων που έχουν προβλήματα υγείας, ενώ και ο κίνδυνος για πυρκαγιές θα είναι αυξημένος !!

Κόκκινος συναγερμός λοιπόν θα επικρατήσει την ερχόμενο εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα, με τον καύσωνα να δημιουργεί πιθανά προβλήματα και την διάρκεια του να τον κάνει ανυπόφορο στις ευπαθείς στην ζέστη περιοχές.

1 σχόλιο:

  1. Έ καλά μη κάνετε έτσι, τη δεκαετία του 80΄ όταν ήμουνα αρκετά νέος το ίδιο έγινε 2- 3 φορές.
    Δούλευα και σε μια βαριά βιομηχανία τότε και είχαμε έναν τρελάρα που γύρναε με ένα θερμόμετρο ακριβείας και μέτρησε 42 βαθμούς!
    Πήραμε και επίδομα καύσωνα γιατί εκ των πραγμάτων δουλεύαμε έξω από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.
    Δεν έπαθε τίποτα κανένας.
    Και καλοκαιρινή άδεια 3-4 μέρες χα χα χα.
    Άντε γιατί πολύ μαμόθρεφτα γίναμε, και κατά τα άλλα μας φταίει η κρίση, (όχι ότι δε φταίει και αυτή βέβαια).
    Και προσοχή στα σκυλάκια μη πάθουνε θερμοπληξία, για τ΄ όνομα του Αγίου!!

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.
    Ά ρε ξύλο που θέλει ο κώλος μας!!
    Για πηγαίνετε να αρωτήσετε και κειό το ψήστη που σας ψήνει τα κοψίδια να δείτε σε πόσους βαθμούς θερμοκρασία δουλεύει.
    Παιδιά του Ωνάση γίναμε όλοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή