Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Οι επικρατέστεροι για τις οκτώ αντιδημαρχίες Παρίση




Του Παναγή Φωκά από  http://e-kefalonia.net/
Αγωνία τέλος στο τέλος της άλλης βδομάδας. Όχι μόνο θα ανακοινωθούν οι οκτώ αντιδημάρχοι αλλά στο σύνολο η νέα Δομή και λειτουργία του Δήμου. Ο Παρίσης το είχε τάξει στο λαό της Κεφαλονιάς και φαίνεται ότι τα αλλάζει όλα, τόσο σε πρόσωπα όσο – και αυτό μένει να δούμε αν θα συμβεί πρακτικά – αλλάζει τις Δομές του Δήμου και την συνολικότερη λειτουργία του.
Η ανακοίνωση του νέου διοικητικού σχήματος Παρίση αναμένεται να γίνει τις ημέρες αμέσως μετά την ψήφιση Προέδρου δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη ΚΥΡΙΑΚΉ 7 Σεπτεμβρίου. Έτσι θα μπει κι ένα τέλος στην αγωνία των στελεχών της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», που έχουν βλέψεις για την κατάληψη μιας θέσης.
Ο δήμαρχος, αν και είχε στόχο να κάνει πολλές συζητήσεις με τα «επιφανή» στελέχη της παράταξής του, τελικά περιορίστηκε σε μετρημένες στα δάχτυλα συναντήσεις και σε γενικόλογες (από όσα μάθαμε) συζητήσεις για την πορεία της διοίκησης την επόμενη πενταετία.


Τα Φαβορί!
lukoudhs
Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις ευθύνης (που είναι και οι πλέον προβεβλημένες) φαίνεται να είναι μετρημένες στα δάχτυλα, ο Δήμαρχος αποφασίζει να τις δώσει σε αυτούς που ο κόσμος επέλεξε με τη σταυροδοσία της Α΄ Κυριακής των εκλογών του Μαΐου.

Έτσι όπως όλα δείχνουν στο Αργοστόλι αντιδήμαρχος φέρεται να αναλαμβάνει ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Λυκούδης. Μάλιστα, ο Διονύσης αναλαμβάνει και τα Τεχνικά Έργα. Αν αυτό συμβεί τότε απελευθερώνεται η θέση του αντιδημάρχου στο Ληξούρι με επικρατέστερο τον Αλέξη Μοσχονά, χωρίς ωστόσο να θεωρείται απίθανο να λάβει τη θέση του αντιδημάρχου οΓιώργος Κατσιβέλης.
Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τα χείλη του Δημάρχου ο Μάκης Παπαναστασάτος αναμένεται να εκλεγεί ΝΈΟΣ πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, καθώς κρίνεται ότι έχει όλα τα προσόντα για αυτό το δύσκολο πόστο τα επόμενα πέντε χρόνια.
Τι θα γίνει στην υπόλοιπη Κεφαλονιά
matiatos_anousakhs_parishs
Ο Δήμαρχος φαίνεται να έχει καταλήξει στη βόρεια Κεφαλονιά να είναι αντιδήμαρχος ο Κώστας Κοντογούρης ενώ στη Πύλαρο – Σάμη έχει «κλειδώσει» όπως όλα δείχνουν ο Μιχάλης Γάκης. Αναβαθμισμένος και με νέα καθήκοντα παραμένει αντιδήμαρχος ο Σπύρος Ματίατος με έδρα τα Ομαλά. ΣτηΛειβαθώ θεωρείται δεδομένη η παραμονή του Βαγγέλη Κεκάτου στη θέση του αντιδημάρχου. Ο Νίκος Παπαδάτος μάλλον κλείνει για τη θέση του αντιδημάρχου στον Ελειό και στους Πρόννους.
Θέση θεματικού αντιδημάρχου και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπήςφαίνεται ότι παίρνει η πρώην σύμβουλος και νυν δημοτικός σύμβουλος Σοφία Γαρμπή και αυτό γιατί έχει εμπειρία τα προηγούμενο 3,5 χρόνια στο Μέγαρο.
Διεύθυνση Αποκατάστασης σεισμοπαθών Παλικής
limani_lhjouri2
Το έχουμε γράψει πολλές φορές στο e-kefalonia ότι κύριο μέλημα της νέας δημοτικής αρχής είναι η αποκατάσταση των σεισμοπαθών περιοχών της Παλικής. Έτσι, στις προθέσει του Δημάρχου είναι να δημιουργήσει μια ξεχωριστή διεύθυνση που θα έχει σαν στόχο τη γρήγορη ανάπτυξη με μεγάλα έργα της περιοχής.
Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας
Μέσα στα σχέδια που ετοιμάζει ο Αλέξανδρος Παρίσης είναι και η θέση του αντιδημάρχου με τα απλά καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Η χαοτική κατάσταση που πολλές φορές έμοιαζε το Δημαρχείο πρέπει να σταματήσει. Η θέση αυτή του αντιδημάρχου θα έχει σαν στόχο να αποφορτίσει το βαρύ πρόγραμμα του Αλέξανδρου Παρίση.


Τι θα γίνει στους Οργανισμούς;
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης
Θολό παραμένει το τοπίο στους οργανισμούς του Δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σαν σκέψη στο επιτελείο του Δημάρχου είναι να υπάρξουν αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας του με εκτελεστικές αρμοδιότητες όχι μόνο των Προέδρων αλλά και των αντιπροέδρων. Έτσι, σε όλες τις αποφάσεις για παράδειγμα δεν θα υπογράφει ένας αλλά το λιγότερο δύο άτομα.
Όπως όλα δείχνουν στη ΔΕΥΑΚ πηγαίνει ο Νίκος Ανουσάκης, ενώ στοΓηροκομείο παραμένει ο Γεράσιμος Αποστολάτος. Πετυχημένη κρίνεται η πορεία στη ΚΕΔΗΚΕ του Άγγελου Κωνσταντάκη που μάλλον θα παραμείνει στη θέση αυτή.
Ερωτηματικό είναι τι θα γίνει στον ΟΚΑΠ καθώς θα εξαρτηθεί ο Πρόεδρος από τις πολλές καραμπόλες που θα προκύψουν.
Στη Διαδημοτική τίποτα δεν είναι σίγουρο. Παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα φαβορί ο Γιώργος Τζωρτζάτος ενώ ακούγεται και ο Παναγής Βανδώρος αλλά και το όνομα του Γιάννη Λυκούδη.
Στο Λιμενικό Ταμείο σίγουρη θεωρείται η αλλαγή σκυτάλης από την Ελπιδα Κατσαΐτη σε ένα νεό πρόσωπο. Τα σενάρια είναι πολλά με τους Γιάννη Λυκούδη, Διονύση Κοκόση και Παναγή Βανδώρο να ΠΑΊΖΟΥΝ στη σκακιέρα.
Ποιος θα είναι ο νέο Γενικός Γραμματέας του Δήμου
parishs_kleisto29
Ερωτηματικό είναι ακόμη ο ΝΈΟΣ Γραμματέας του Δήμου μετά την αποχώρηση της Κυριακής Νικολαΐδου. Κανείς δεν μπορεί μέχρι στιγμής να πει με βεβαιότητα ποιος μπορεί να είναι. Το σίγουρο είναι ότι τα ονόματα που ΠΑΊΖΟΥΝ το τελευταίο καιρό δεν έχουν καμία απολύτως τύχη. Το όνομα του νέου Γενικού Γραμματέα θα είναι έκπληξη μεγατόνων!
Ρόλο στους Νέους
parishs_lhjouri10
Πολλές εκπλήξεις θα δούμε και στις επιτροπές και στα ΔΣ του Δήμου Κεφαλονιάς από νέους ανθρώπους αλλά και από στελέχη που δεν κατάφεραν να βγουν. Τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι του Νίκου Αραβαντινού Ζαφείρη, τηςΕύας Βολτέρας, του Δημήτρη Μεσσάρη καθώς και της Μαρίας Κουνάδη. 
Εκπλήξεις και πολλά νέα πρόσωπα θα δούμε στη Τουριστική Επιτροπή καθώς και στο σύνολο των Διοικητικών Συμβουλίων απομακρύνοντας τα «βαρίδια» των προηγούμενων χρόνων.
Ποιος θα είναι αναπληρωτής Δήμαρχος;
parishs_lhjouri9
Οι φήμες που κυκλοφορούν ότι ο Σπύρος Ματιάτος θα είναι ο επόμενος αναπληρωτής του Αλέξανδρου Παρίση προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται. Αν ο Δήμαρχος επιλέξει για αναπληρωτή με αντικειμενικά κρητήρια τότε πολύ πιθανόν να είναι ο Διονύσης Λυκούδης.
Φυσικά αυτό ο Αλέξανδρος Παρίσης δεν το έχει εξομολογήσει σε κανένα και φυσικά όλα είναι πιθανά.
Οι αρχαιρεσίες για τα προεδρεία θα γίνουν στις 7 Σεπτεμβρίου και οι αντιδήμαρχοι αναμένεται να ανακοινωθούν την ίδια ημέρα.
parishs_kleisto34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου