Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Όλες οι βάσεις για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ


Ανοίγει η πόρτα των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για χιλιάδες υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Σημειώνεται ότι η γνωστοποίηση των ορίων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και στις τεχνολογικές σχολές γίνεται μία ημέρα νωρίτερα από πέρυσι (σ.σ.: το 2013 ανακοινώθηκαν στις 29 Αυγούστου), παρότι εφέτος οι εξετάσεις ξεκίνησαν μία εβδομάδα αργότερα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανήλθε σε 99.958, από 104.998 πέρυσι και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εισήχθησαν 72.763 υποψήφιοι από 71.761 το 2013. Οι κενές θέσεις είναι 1.164, από 836 το 2014.

Ειδικότερα, στα πανεπιστήμια εισάγονται 47.053 υποψήφιοι, στα ΤΕΙ 23.797 και στις υπόλοιπες σχολές (αστυνομικές, στρατιωτικές κλπ.) 1.913. Το ποσοστό επιτυχίας ανήλθε σε 81,05% και όπως είπε ο κ. Κυριαζής, «οι φετινές εξετάσεις από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων ετών».
Αναλυτικά οι βάσεις σε όλα τα επιστημονικά πεδία :


Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας:

- τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
- τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώνονται και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών - μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. 

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείουhttp://moreresults.minedu.gov.gr .

Μετεγγραφές

Α. Οι διαδικασίες που θα τηρήσουν οι φοιτητές, όπως και τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν για τη μετεγγραφή τους, θα ρυθμιστούν με υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά την ανακοίνωση των βάσεων. 

Β. Το Υπουργείο Παιδείας θα ορίσει στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ τις ημερομηνίες ελέγχου, ενώ θα υπάρξει προς τις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων χρονικό όριο ολοκλήρωσης διαδικασιών για να μη χάσουν οι φοιτητές το πρώτο εξάμηνο των σπουδών.

Τα δικαιλογητικά εγγραφών 

Πέρυσι οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών έγινα από τις 11 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου. Κάτι ανάλογο θα γίνει και εφέτος.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι πρωτοετείς στο τμήμα που πέτυχαν είναι τα εξής:

-Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

-Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ). 

Κατά την προσέλευσή τους για ΕΓΓΡΑΦΉ, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις γραμματείες των οικείων σχολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου