Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΙΣΩς ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ


ΚΑΙ  ΕΝΑΣ  ΧΑΡΤΗΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ

08 Οκτ 2012
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ,ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΣΤΕΡΙΔΑ. Το ταξίδι του Τηλέμαχου, Μια πολύ καλή θεωρεία πολύ καλού φίλου που συζητάμε τα Ομηρικά. από το διαδύκτιο..,, και θα επανέλθω σε διαστήματα και. με άλλες ...




Η επιστήμη μίλησε στο Πόρο

Μια Σημαντική  ενημέρωση από την κυρία Γιαννούλη Επικ. καθηγήτρια προϊστορικής αρχαιολογίας, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ολοκληρώθηκε στην αποψινή βραδιά 1 Αυγούστου, που αρκετός κόσμος παρακολούθησε  την αναλυτική  ερμηνεία  για την έρευνα παράκτια ζώνη της Κεφαλονιάς , απλοί  πολίτες καθώς, ο αντιδήμαρχος  κύριος Σπύρος Σολωμός  και  επιστήμονες  πήραν μέρος στην συζήτηση , αρκετά ήταν τα αρχαιολογικά ευρήματα  όπως τα λίθινα εργαλεία που βρήκαν σχεδόν στην επιφάνεια, όσο και στο βυθός της θάλασσας  μαρτυρώντας την ανθρώπινη ύπαρξη  χιλιετίες Π. Χ . αλλά και η διαφορές μεταλλαγές  τις στάθμιση των υδάτων αποτελούν  το φαινόμενο της εναλλαγής περιόδων συσσώρευσης και περιόδων τήξης των πάγων κατά τη μακρά γεωλογική εποχή της. 
Η κυρία Γιαννούλη αφού ευχαρίστησε τους πάντες για την άψογη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και από τους  απλούς ανθρώπους για την βοήθεια  που πρόσφεραν σε αυτό το δύσκολο έργο που επιτελούσε πάνω από ένα μήνα , καταλήγοντας την επιθυμία της καθώς και το ενδιαφέρον από ξένα πανεπιστήμια  να συνεχιστή και του χρόνου με περισσότερους φοιτητές την επιστημονική έρευνα  της παράκτια ζώνη της Κεφαλονιάς. Η θετική απάντηση από τον κ Πρόεδρο  Ε. Κουστουμπαρδη, είστε καλοδεχούμενοι και θα σταθούμε δίπλα στην επιστήμη.
  Γεώργιος Μεταξάς  

2 σχόλια:

  1. Χα χα χα η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!
    Αναλύοντας κανείς τα πράγματα αυτός ο ύφαλος δεν βγαίνει και τόσο για Αστερίδα όπως και οι Οξειές.
    Η Ομηρική Ιθάκη παίζει μπάλα μόνο σε Θιακοκεφαλονιά πουθενά αλλού.
    Και από Θιακοκεφαλονιά εξαιρείται ο χώρος της Παλλικής, φίλοι Ληξουριώτες δε γένεται με τίποτις που λένε γεωγραφικά τουλάχιστον.
    Πιθανότητες τώρα: Σημερινή Ιθάκη, Έρισσος, Πόρος.
    Και ο Πόρος με αρκετές ελλείψεις.
    Λευκάδες, Αιτωλοακαρνανία και άλλα είναι όνειρα θερινής νυκτός.
    Το έχω ματαπεί, βλέπω στον τελικό Ίθάκη – Έρισσο.
    Φίλε Γιώργη να σου βγάλω αριθμημένο?
    Το κερνάω σα φίλος.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το θέμα χθες δεν ήταν φυσικά η Αστεριδα,, αλλά η τεράστια σημασία της περιοχής μας,, και η ερευνες (ενάλιες) για το ποτε υπηρξε ανθρώπινη δραστηριότητα, ,όπου και το ενδιαφέρον (πανεπιστημιακό) είναι πια εμφανές.

    το ανησυχητικό είναι με εμάς που κοιμόμαστε ύπνο βαθύ ,,και φάνηκέ και από την συμμετοχή κόσμου χθες στην παρουσίαση,,! εξάλου χθές πήγαμε πολύ παλιά στον χρόνο,, όπου το τοπίο ήταν αγνώριστο!
    εγώ έχω τις απόψεις μου,, και ακόμη κανείς δεν με έχει πείσει ότι κάνω λάθος !,, αν και οι δικές σου προσπάθειες έχουν καλά επειχηρήματα χαχαχαχα! εξάλου φοβάμαι πμας και το νησί μας είναι πλεουμενο,, αλλά έχει αγκυροβολήσει !! θα τα αναλύσουμε και μελοντικά,,γιατί λόγο και σεζόν δεν έχω τους χρόνους πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή