Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Eχουν αρχίσει να βγαίνουν τα φιδάκια σε Μαρκόπουλο και Αργίνια????

Πού πήγαν και δεν έχουν εμφανιστεί φέτος τα «φιδάκια της Παναγίας»;

Πού πήγαν φέτος τα «φιδάκια της Παναγίας» και δεν εμφανίστηκαν στην Κεφαλλονιά; Αυτό το ερώτημα απασχολεί ιερείς και πιστούς στα χωριά Μαρκόπουλο και Αργίνια, όπου κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, κάνουν την εμφάνισή τους και κυκλοφορούν ανάμεσα στους πιστούς ακίνδυνα, μέχρι την ημέρα της γιορτής, το Δεκαπενταύγουστο, όταν κρύβονται και πάλι στις φωλιές τους.

Τα περίεργα φιδάκια, έχουν ένα σημάδι στο κεφάλι σαν σταυρό, θεωρούνται «ιερά» από τους πιστούς στην περιοχή, ενώ η παρουσία τους έχει και συμβολική σημασία, καθώς συνδέονται με καλοτυχία. 

Σύμφωνα με την παράδοση, τα φιδάκια δεν είχαν εμφανιστεί το 1953, όταν ισχυροί σεισμοί είχαν προκαλέσει ολική καταστροφή σχεδόν στο νησί, ενώ πιο πρόσφατα, το φαινόμενο είχε συμβεί πάλι το 1987 και το 2005 - χωρίς πάντως να συνοδευτεί από κάποια φυσική καταστροφή ή άλλο κακό.

Τώρα, πιθανολογείται πως έγινε... το αντίστροφο, δηλαδή πως οι ισχυροί σεισμοί του περασμένου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου επηρέασαν με κάποιο τρόπο τα πλάσματα αυτά.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει και το kefaloniapress.gr, όλοι ελπίζουν να τα δουν τις επόμενες μέρες στα σπίτια και την εκκλησία τους κανονικά.
ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ  ΤΗΝ ΠΟΛΥ  ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΚΑΙ ΤΑ 4 ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!
pronoikefalonias.blogspot.com -  ΝΤΟΚΙΜΑΤΕΡ !
http://users.sch.gr/aiasgr/Image/Theotokos_Maria/Istorikes_eikones_2/Panagia_h_Fidiwtissa_01.jpg
                                                                            
Διαβάστε περισσότερα...

2 σχόλια:

  1. Μάλλον θα επαληθευτούν οι πληροφορίες μου πως ήρτανε οι Κρητικοί και αμολάρανε έδεκει στην Άκωλη το Σήφη το κροκόδειλο και δεν άφησε φίδι για φίδι από τη πείνα του.
    Τσου έχει μπεί από παλιά στο μάτι η περιοχή ότι τάχα μου είναι αποικία τσου, το Ράκλι από το Ηράκλειο και αρχίσανε τα σαμποτάζ.
    Ξέρετε τι νατσιόνα είναι εδαύτοι πανάθεμά τσου?
    Έχουμε και την ασφάλεια και κοιμάται όρτια!
    Βάλτε δυο φρουραίους βορές τσου λες.
    Τίποτις ευκοίνοι!
    Που τσου πετύχαμε ορέ???

    Έπειτα πάλε μπας και δε βαράνε οι καμπάνες των εκκλησιώνε έδεκεις?
    Ιδίως οι συχνότητες τση μεγάλης ξεσηκώνουνε τα φίδια διαπιστωμένο από εμένα το φυσιοδίφη!
    Πρόπερσι ανήμερα τση Παναγίας που εζουρλαθήκανε να βαράνε τσι καμπάνες κόντεψε να μου μπεί ένα μέσα στο σπίτι από τη τρεματούρα του.
    Μπορεί να φταίνε και οι νεωκόροι δηλαδής που τα περιμένουνε όλα από τον αυτόματο!

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε ανεβασα αναρτηση,, με το φιδακι στα Χοργοτά,, ενώ μου εχει τύχει και αλλα σε άλλες πλαζ,, οποτεμια καλή δικαιολογία είναι οτι κανουν τσι διακοπες τους,, επίσης στον υποσύνδεσμο εχει και βιντεακι με φιδοσεξ,, ΑΝΙΜΑΛ ΠΛΑΝΕΤ, το κάναμε,, στην πεζοπορια στην φουκαλίδα,,και με όλα αυτάββνα καταλήξω ότι όλη η ρεματιά από Αργίνια μέχρι Μαρκόπουλο,,έως Κατελειό ,,λόγο και υγρασίαςείναι γεμάτη από αυτά το όντα,,που όσα και να έφαγε ο Σήφης (Μεμας εδώ αν ήρθε) ,, δεν πρόκειτε να εξαφανιστούν ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή