Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση ΟΜ Κράνης ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς

Υποστηρίζουμε τους εργαζόμενους στον Τουρισμό και τα αιτήματα των εμποροεπαγγελματιών του Νησιού μας.







Στηρίζουμε την κυβέρνηση με όλες μας τις δυνάμεις στον δύσκολο αγώνα που δίνει με τους δανειστές και ταυτόχρονα   υποστηρίζουμε κάθε κίνηση και φορέα που αγωνίζεται  για  τα τοπικά προβλήματα.

1.    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ .
2.    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Με δεδομένο την βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση στην οποία βρισκόμαστε που είναι απόρροια της άδικης νεοφιλελεύθερης  οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσε όλα αυτά τα χρόνια η ΕΕ στην πατρίδα μας σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της ΝΔ –ΠΑΣΟΚ  , θεωρούμε άκρως επιζήμιες για την Ελληνική πολιτεία και τις τοπικές οικονομίες τις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών αεροδρομίων και ειδικά του αεροδρομίου Κεφαλονιάς.
Το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς βρισκόμενο σε μια ευαίσθητη νησιώτικη περιφέρεια είναι ο βασικός κόμβος που μας εξυπηρετεί όχι μόνο συγκοινωνιακά αλλά πολύ περισσότερο συμβάλλει στην ανάπτυξη του Τουρισμού που είναι βασικός πυλώνας της τοπικής οικονομίας.
Σημειωτέον ότι η ,,ιδιωτικοποίηση,, που επικαλούνται στην πραγματικότητα είναι πέρασμα μέσω εταιριών   από το Ελληνικό κράτος στο Γερμανικό κράτος στην ουσία.
 Πέρα από την  χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων , παραδίδουμε την ανάπτυξη του Τουρισμού μας σε Γερμανικά χέρια με ότι αυτό συνεπάγεται.
Δηλώνουμε την αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση όλων των περιφερειακών αεροδρομίων και ειδικότερα του αεροδρομίου Κεφαλονιάς και καλούμε κάθε αρμόδιο να το λάβει υπ΄όψη του.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
Οι εργασιακές σχέσεις είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο λόγω της εφαρμογής της ταξικής πολιτικής ,και μέσω των μνημονίων αλλά και από πριν ,με στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου να ξεπεράσει την κρίση και να γίνει ανταγωνιστικό  με τα ,,φτηνά,, εργατικά χέρια μειώνοντας το εργατικό κόστος σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα με μισθούς τα 300 ευρώ όπως έχει καταστήσει σαφές.
Γι΄αυτό στην ουσία έχει κατεδαφιστεί όλο σχεδόν το εργατικό δίκαιο και οι εργαζόμενοι λόγω και της μεγάλης ανεργίας  υποχρεώνονται σε συνεχώς μεγαλύτερες υποχωρήσεις.
Ειδικότερα στον Τουρισμό στην Κεφαλονιά που απασχολούνται σ΄αυτόν τον τομέα και στα συναφή επαγγέλματα πάνω από 17.000 εργαζόμενοι, η κατάσταση δεν διαφέρει από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Σε μεγάλο βαθμό κυριαρχεί η ανασφάλιστη εργασία. Αρκετοί εργαζόμενοι  δουλεύουν ανασφάλιστοι μη τολμώντας να εναντιωθούν στην εργοδοσία. Σε πολλές περιπτώσεις η ανασφάλιστη εργασία καλύπτεται πίσω από τον θεσμό της ,,μαθητείας,,.
Ακόμη και ο Δήμος Κεφαλονιάς απασχολεί ανασφάλιστους εργαζόμενους δίνοντας το παράδειγμα χάρις και στην υπολειτουργία των εποπτικών μηχανισμών.
Η απλήρωτη εργασία. Πολλοί εργαζόμενοι πληρώνονται ,όταν πληρώνονται, μετά από 3-12 μήνες ενώ τα ωράρια και  η εντατικοποίηση της εργασίας είναι απάνθρωπα.
Ζητάμε την ισχυροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών , να παρεμβαίνουν για την εφαρμογή των νόμων που η νέα κυβέρνηση θα επαναφέρει.
Ζητάμε την επαναφορά του  κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ όπως είναι στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.
Οι δυσκολίες του εμπορικού κόσμου και στην Κεφαλονιά είναι μεγάλες λόγω της οικονομικής κρίσης που επιδεινώθηκε με τις σκληρές μονόπλευρες πολιτικές των μνημονίων.
Υιοθετούμε τα οικονομικά αιτήματα των εμπόρων έτσι όπως εκφράστηκαν από τα αρμόδια όργανά τους που είναι τα εξής.
1.Μείωση κατά 20% των ενοικίων  που αφορούν μίσθωση δημοτικών καταστημάτων και κοινοχρήστων χώρων.
2. Μείωση κατά 30 % των ανταποδοτικών τελών των επαγγελματιών , στηρίζοντας ταυτόχρονα τις σχετικές αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στον Δήμο.
Πρέπει να λάβει υπ΄όψη της η κυβέρνηση ότι ακόμη και με την γενόμενη ρύθμιση των 100 δόσεων , μεγάλος αριθμός εμπόρων και επαγγελματιών αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.
Υποστηρίζουμε και σ΄αυτό το θέμα τα αιτήματα των εμπόρων και επαγγελματιών όπως παρουσιάζονται από τα αρμόδια όργανά τους.
1.Οι εισφορές να είναι ανάλογες με  τον τζίρο της επιχείρησης
2. Oι  οφειλές να κεφαλαιοποιούνται χωρίς τόκο και να εξοφλούνται σταδιακά καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατον να πληρώνονται οι τρέχουσες δόσεις και τα χρεωστούμενα ταυτόχρονα.
3.Κατά την συνταξιοδότηση να δύναται ο οφειλέτης να επιλέγει την δυνατότητα μικρότερης σύνταξης ή να παρακρατούνται τα οφειλόμενα του από την σύνταξη.


 Προώθηση από την βουλευτή του Νομού Α. Θεοπεφτάτου στο Υπουργείο Οικονομικών αίτημα μείωσης των φορολογικών συντελεστών και   στα νησιά μας, απόρροια των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες  τόσο από τις επιπτώσεις των περσινών σεισμών όσο και από τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης αλλά και οικονομικής ισότητας απέναντι σε άλλους νησιώτικους σχηματισμούς. 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου