Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

γράφει ο Σπύρος Ρόκκος

Δεν υπάρχει τουριστικό αύριο ψημένοι μου πατριώτες, ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ.
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
 KEFALONIAPRESS
 
 
 
Μια και παγκόσμια ημέρα μνημείων και τοποθεσιών σήμερα θα ήθελα να σταθώ στην πρόταση της ιστοσελίδας σας:
...«θα μπορούσαμε μόνο με αυτά να είχαμε δημιουργήσει ειδικό προϊόν τουρισμού σε κάστρα… Αλλά μπα!». http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=59378&Itemid=188
- Ήθελα αλήθεια να ήξερα πόσοι ακριβώς καταλαβαίνουν τι εννοείτε,  χα χα.
- Ήθελα ακριβώς να ήξερα πόσοι ακριβώς από όσους ντόπιους ασχολούνται με τον τουρισμό σαν βιοπορισμό γνωρίζουν τι σημαίνει τουρισμός, χα χα.

Η εντύπωση που έχω σχηματίσει είναι ότι λόγω υπέρμετρης «εξυπνάδας» νομίζουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε χαντρούλες και καθρεφτάκια στους επισκέπτες και να εισπράττουμε  χρυσό όπως οι κονκισταντόρες του Κολόμβου.
- Ντροπή πραγματικά σε αυτούς που τουλάχιστον έχουν γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.
- Ντροπή σε εκείνους που κατέχουν, ή κατείχαν πολλά χρόνια πριν συγκεκριμένες θέσεις σε αυτόν τον έρημο τόπο, γνώριζαν και απαξίωσαν, ή απαξιώνουν την προσφορά τους για ένα καλύτερο αύριο.
Και δεν είναι μόνο τα κάστρα αλλά και σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και τόσα άλλα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, εκτός της θάλασσα για να μπλατσουρίζει ο τουρίστας τσι ποδάρες του. Έπειτα θάλασσα υπάρχει σε όλη την Ελλάδα  δεν έχουμε την αποκλειστικότητα.
  Μια και γεννήθηκα στην Άσσο και γνωρίζω το ενδιαφέρον που δείχνουν οι τουρίστες για το εκεί κάστρο όπως το δείχνω και εγώ όπου τα συναντώ, μπορώ να φανταστώ την απογοήτευση ενός ξένου όταν ανεβαίνοντας δυο χιλιόμετρα ποδαρόδρομο περνάει αυτή τη φανταστική για φρούριο πύλη και αντικρίζει εσωτερικά το απόλυτο τίποτα !
Ούτε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που να λέει 5 - 6 πράγματα δεν μπορεί να έχει στα χέρια του και ας μην έχει στα περισσότερα δυνατότητα πρόσβασης.
Πέντε κανόνια υπήρχαν, προσφάτως έμειναν τέσσερα γιατί το ένα γκρεμίστηκε  στη θάλασσα και από αυτά ένα από τύχη μπορεί να αντιληφθεί  γκρεμισμένο και αυτό από τους Ιταλούς κατακτητές για να μη δίνει στόχο, κάτω από τον περίβολο του γνωστού παλιού ανεμόμυλου που  κανείς πλέον δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει από τα λιγοστά ερείπια που υπάρχουν.
Η φανταστική τουλάχιστον από πλευράς θέας Ακρόπολη (Μπαλουμπάρδος) πλήρως μη προσβάσιμη .
Η προσπάθεια αναπαλαίωσης των αγροτικών – πολιτικών φυλακών πλήρως αποτυχημένη.
Δεν υπάρχουν (ισοπεδώθηκαν λόγω ανακαίνισης, χα χα)  ούτε τα περιμετρικά υπερυψωμένα φυλάκια που να δείχνουν ότι τα κτήρια ήταν φυλακές!! Καταστράφηκαν μέχρι και τα 5 χαρακτηριστικότατα κρατητήρια του πειθαρχείου να δείχνουν τις απάνθρωπες συνθήκες τιμωρίας.
Μέχρι ελαιοτριβείο που εκινείτο  με τα χέρια υπάρχει εκεί μέσα, άγνωστο στους πολλούς βέβαια!
Και επειδή η φωτό που δείχνει την κύρια είσοδο παρουσιάζει μια κάπως ωραία εικόνα αν και το σημείο που ήταν κρεμασμένη η καμπάνα του συναγερμού (πάνω από την πύλη όπου και το κοντάρι για σημαία) κοντεύει να γκρεμιστεί, να σας προσφέρω και το απαράδεχτο θέαμα της δεύτερης πύλης (πορτέλο) όπου οδηγεί ο δεύτερος και συντομότερος δρόμος από την πλευρά του Μύρτου.
 
Αυτή η είσοδος φαίνεται είναι για τους χρηματίσαντες ως αλπινιστές! Χα χα.
Έτσι δεν υπάρχει τουριστικό αύριο ψημένοι μου πατριώτες, ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ.
Βέβαια έχω αρχίσει μετά από πολλά χρόνια φιλοσοφίας να διερωτώμαι:
Μήπως  το «άθλημα» της αυτοκοροϊδίας  μας αρέσει?

Ρόκκος Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου