Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Καλά έτσι θα πάμε μπροστα; ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Οι Ευρωπαίοι έχουν ένα εκατομμύριο λόγους, από γεωπολιτικούς, οικονομικούς αλλά καιιστορικούς, να μας θέλουν στους κόλπους της Ευρώπης. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαούθέλει με κάθε τρόπο την παραμονή μας στην Ευρώπη. Συνεπώς τα σχετικά περί ρήξεων, για καράβια έτοιμα να εξοκείλουν και για καταθέσεις που κινδυνεύουν, είναι σενάρια πολιτικών που βάζουν το δικό τους πολιτικό μέλλον πάνω από το εθνικό συμφέρον. 
Η Ελλάδα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται εθνική ομοψυχία και όχι την υποκρισία όλων εκείνωνπου προσδοκούν την αποτυχία της παρούσας κυβέρνησης, η οποία όμως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να τους κάνει τη χάρη!
Η μαχητική διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να κάνει κακό στη χώρα και οι«κουτόφραγκοι» ξύπνησαν και δεν ακούν πλέον τις οικονομικές μας αερολογίες. Και όσοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για στάση πληρωμών προς ΔΝΤ και ΕΕ σίγουρα δεν αντιλαμβάνονται ότιαυτό ισοδυναμεί και με στάση πληρωμών μισθών, συντάξεων και ανεπανόρθωτη καταστροφήτης χώρας.  
                                
Η κυβέρνηση, όπως εξ άλλου και η προηγούμενη, δεν αντιλαμβάνεται ότι πραγματικήανθρωπιστική κρίση διέρχονται οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι του ιδιωτικού τομέα και οι χιλιάδες άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και οι συνταξιούχοιέχουν εξασφαλισμένο ένα μικρό εισόδημα που είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα τωνανέργων, εκ των οποίων οι 499.000 ζουν από τασυσσίτια της εκκλησίας! Για όλα αυτά ταεκατομμύρια των ανέργων κουβέντα δεν γίνεται, και αντί να βελτιώνουμε το επενδυτικό κλίμαμήπως και γίνουν κάποιες προσλήψεις,το κάνουμε ακόμη πιο εχθρικό.
Είναι λοιπόν τρομερά άδικο να καλείται κάποιος άνεργος να πληρώνει φόρο έως και 33% επίανείσπρακτων ενοικίωνγια να μπορεί το κράτος να διαθέτει το 75% του συνόλου τωνδαπανών του σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου!
Παράνοια αποτελούν οι εξεταστικές για τα μνημόνια –άντε να μάθουν οι βουλευτές τισημαίνει έλλειμμα- λες και τα μνημόνια οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά της χάλια και όχι η φαυλότητα των πολιτικώνπου έστρωσε τον δρόμο των μνημονίων και εν συνεχεία ηανεπάρκεια αυτών που ανέλαβαν την εκτέλεσή τους.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι καμία πολιτική παράταξη δεν μπορεί να βάλει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά αν δεν στελεχωθεί με ικανούς τεχνοκράτες. Οι σημαντικές δημόσιεςθέσεις πρέπει να στελεχώνονται από τεχνοκράτες με δημιουργική φαντασία και όχι από άνεργους επαγγελματίες πολιτικούς γεμάτους δογματικές αντιλήψεις.
Σημείωση

Προτείνω όπως η πρόεδρος της βουλής καλέσει για να λογοδοτήσoυν -ενώπιόν της-  εδώ και τώρα στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, τον πρόεδρο του ΔΝΤ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, την τρόικα καιτην καγκελάριο της Γερμανίας,γιατί ως γνωστό αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές των μνημονίων!!! Καλά, με αυτά τα μυαλά θα πάει η χώρα μπροστά;

ς ευχηθούμε όπως ο Χριστός μαζί με τα δικά του πάθη  σηκώσει και τα πάθη της χώρας μας!
(Δύσκολο μεν αδύνατο όχι)!


Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Παύλος Παπαδάτος

1 σχόλιο:

  1. Τεχνοκράτης λοιπόνε:
    • στέλεχος του δημόσιου, ή ιδιωτικού τομέα με ανώτατη κατάρτιση και εμπειρία σε συγκεκριμένο τεχνικό τομέα
    • που ασκεί το λειτούργημά του με βάση τη μελέτη κυρίως των αντικειμενικών δεδομένων και των οικονομικών μηχανισμών χωρίς να λαμβάνεται και τόσο υπόψη ο ανθρώπινος παράγων. Χα χα χα χα.
    Ο καημένος ο άνεργος αλήθεια που πληρώνει φόρο για τα ανοίκιαστα σπίτια του!
    Και φυσικά τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν και είναι άδικο, αλλά πηγαίνετε κύριε να βρείτε ποιοι είναι αυτοί που μέχρι τώρα δήλωναν τις πραγματικές εισπράξεις ενοικίων γιατί έχω άμεση γνώση του θέματος…
    Και πηγαίνετε στους μισθωτούς να δείτε τις μειώσεις και πηγαίνετε στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα αυτούς που πλήρωναν 40% εφορία στον χρυσούν αιώνα της απάτης και των μιζών και τώρα σα συνταξιούχοι παίρνουν το 45% της σύνταξης ενώ πλήρωναν στο ταμείο τους τα διπλάσια και πηγαίνετε στη σύνταξη του στρατηγού των 1.400 ευρώ το μήνα, γιατί δεν μπόρεσαν όλοι αυτοί να βάλουν το λογιστή – φοροτέχνη τους να τα κάνει «πλακάκια» με κάτι ασυνείδητους που απέκτησαν σπίτια που τώρα είναι ανοίκιαστα γιατί τα πριν θύματά τους λιγόστεψαν?
    Και κόψτε ακόμα το μισθό του ιπτάμενου που το παίζει κορώνα γράμματα καθημερινά έναντι πινακίου φακής για να έχουν την ησυχία τους κάποιοι και είναι (πολλοί δυστυχώς) να λένε τις π@π@ριές τους?
    Και ο Παυσανίας δεν κέρδισε εκ της ευφυΐας του τη μάχη των Πλαταιών αλλά την κέρδισε πραγματική Εθνική ομοψυχία όχι η «τάχαμου». Πάντα θα υπάρχουν και οι «Θηβαίοι» βέβαια, προσωπικά το παίρνω δεδομένο σαν λίγο ρεαλιστής.
    Με αυτές τις λογικές που διαβάζω γιατί ευχόμαστε καλή Ανάσταση?
    Μήπως οι ημέρες του Πάσχα ορισμένοι συμφέρον έχουν να σταματάνε στη Μ. Παρασκευή?????

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή