Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΙΘΑΚΗΣ, ΚΑΙ " ΓΚΡΙΝΙΑ" ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΡΟΥ

George Diamantatos ΑΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ...ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟΥ 2030...ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΩΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ....

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ γι αυτο πεταω θερμοφόρες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ και με τέτοιου τύπου Αριστερά,, και κανά μελοντικο Αδωνη πρωθυπουργο,, νά ναι καλά τα δισεγγονα μας,,αν τα καταφέρουν να βρούν την χαμένη ιστορία μας

George Diamantatos ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ....ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ....ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΑΛΙΟΠΕΤΡΕΣ...ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΙ ΠΑΛΙΟΠΕΤΡΕΣ!!!!...ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΣΤΑ ΜΠΑΖΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ..ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ....

Smaragda Sardeli Πραγματικά φίλε Γιώργο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ...όπως αναφέρει και το σχόλιο...είναι δύσκολο...ακατόρθωτο...θα έλεγα εγώ να δημιουργηθούν πλαστές "αποδείξεις" περί της ταυτότητας της Ομηρικής Ιθάκης....
Ιθάκη = Ιθάκη
Μην προσπαθείτε άδικα να διαστρεβλώσετε την αλήθεια...


Όλος ο πλανήτης γνωρίζει την Ιστορία και την αλήθεια και τη διδάσκει στα καλύτερα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου...!!!
Και μια ταπεινή ερώτηση: 
Έρχονται πολλοί επισκέπτες στο νησί σας με όνειρο ζωής να "προσκυνήσουν" το χώμα της Ιθάκης ...της πατρίδας του Οδυσσέα...???
Γιατί στην Ιθάκη έρχονται ....πάρα πολλοί κάθε χρόνο....για το συγκεκριμένο σκοπό...
Ζούμε σε μια εποχή που διαπράττονται αρκετά "εγκλήματα. εις βάρος της ανθρωπότητας"...ας μην συνεχίζονται κ τα "εγκλήματα εις βάρος της Ιστορίας της Ιθάκης "...!!!
Και καλά θα είναι όσοι γράφουν ...να έχουν το θάρρος να γράφουν και το ονοματεπώνυμό τους και όχι τα αρχικά τα οποία μπορεί να μην ευσταθούν...!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,, ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ,,, ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΟΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΗ ΤΗς ΙΣΤΟΡΙΑΣ,, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ,,ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ,, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ,, ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥς,, (ΔΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΞΑΛΟΥ),, ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΘΑΚΗ=ΙΘΑΚΗ,, ή ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ Η ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕς, ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΟΓΟ ΟΠΩς ΚΑΙ ΕΣΕΙς ΤΗς ΑΓΑΠΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΠΟ,, ΑΝΑΛΥΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ,, ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΣΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ

ΔΙΚΗ ΜΟΥ  ΛΟΙΠΟΝ  ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ,, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΟΣΩΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΔΩ ΘΕΩΡΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ,, Η ΙΘΑΚΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ,, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΔΕΤΕΡΟ     "ΙΣΧΥΡΟ"   ΔΟΥΛΙΧΙΟ ΕΙΝΑΙ    ΚΑΙ  ΑΥΤΟ   ΟΥΔΕΤΕΡΟ
 "ΤΟ ΘΙΑΚΙ   ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ" ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ,, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ "ΝΗΣΙΟΤΙΚΟ" ΠΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ (ΑΝΑΚΤΑΣ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ    ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΟΥΛΙΧΙΟ  ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΙΠΑ   ΠΗΓΕ ΧΩΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ)



Smaragda Sardeli Ανταπαντώ...τελειώνοντας ότι η απάντησή μας είναι η ίδια η Ιστορία και το όνομα του νησιού μας και...αναμφισβήτητα ...δεν υπάρχει τίποτε πιο αληθινό από αυτό...!!!!
Καλό βράδυ Γιώργο Γκιάφη...!!!


George Diamantatos ΕΔΩ Ο ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ Η ΙΘΑΚΗ...ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ ΚΑΙ 70 ΜΙΛΛΙΑ ΠΙΟ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΙΘΑΚΙ???



ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ Η ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ,, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ,, ΤΟΥΑΧΙΣΤΟΝ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ,,ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΗ, ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ,, ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΙΘΑΚΗ,, ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ


ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΘΑΚΗ ,, ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ





2 σχόλια:

  1. Αγαπητή κυρία Σαρδέλη...
    Όταν κανείς έρχεται μετά από αιώνες να υποστηρίξει αυτό που και άλλοι πριν έχουν προσυπογράψει, απλά, ή θα αναμασά τα ίδια και τα ίδια, ή θα έχει κάτι ανακαλύψει και θα θέλει να επισυνάψει στο έργο όλων των προηγούμενων επιχειρηματολογούντων.
    Αν εξετάσουμε το θέμα από την πλευρά της ονομαζόμενης νήσου Ιθάκης, απλά ευρισκόμεθα στην πρώτη των δυο προαναφερόμενων περιπτώσεων, δηλαδή ότι οι υποστηρικτές της χρήσης σήμερα αυτού του Ομηρικού ονόματος, απλά το έχουν, το χαίρονται και ασφαλώς το υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια, παρόλο ότι οι περιγραφές της Οδύσσειας δίνουν περιορισμένο χώρο για ανάπτυξη σε αυτό το κατά τα άλλα πανέμορφο νησί, των ιδιοτήτων που αρμόζουν κατά τον Όμηρο στο νησί των Κεφαλλήνων της Ιθάκης του Οδυσσέα.
    Θα επιθυμούσα, στο σημείο αυτό, να εξαιρέσουμε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς των νησιών του Ιονίου, συνολικά, γιατί είναι παντού και άφθονα και στην πλειοψηφία τους Μυκηναϊκά, πράγμα που δεν βοηθάει να βγάλουμε συμπεράσματα, πόσο μάλλον που ειδικά στον τομέα αυτό που τα άλλα νησιά και παρά την έλλειψη ενδιαφέροντος, τόσο η Κέρκυρα, όσο η Ζάκυνθος και ακόμα περισσότερο η Λευκάδα και η Κεφαλλονιά έχουν πολύ περισσότερα από το αγαπημάνο σας νησί. ... Όμως εγώ πιστεύω ότι το να αναφέρουμε σαν επιχείρημα, υπέρ ή κατά, τα ευρήματα σε αυτή τη Μυκηναϊκή θάλασσα των Αχαιών το Ιόνιο, θα ήταν μάταιος κόπος.
    Δεν θα με ενδιέφερε καν να αναφέρω ούτε ότι το νησί όταν το παρέλαβε η Βενετία από τους Τούρκους είχε ονόματα άσχετα με την Ιθάκη του Οδυσσέα, ούτε ότι ήταν ακατοίκητο και όποιος το κατοίκησε το ονόμασε όπως ήθελε. Γνωρίζουμε ότι τότε δεν πέρασε το γούστο κανενός, και ότι ο Κεφαλλονίτης προβλεπτής Αλιβίζης Σολωμών, εισηγήθηκε να του δόσει η Βενετοκρατία το όνομα "TEACCHI", που σιγά σιγά και φιλότιμα άρχισε να ακούγεται όπως αυτό που λέει ο λαός: "Θιάκι".
    Εγώ όμως, αυθόρμητα πάντα, το βλέπω ως ξενική απόδοση της αρχαίας Ελληνικής λέξης "ΘΕΑΣΗ", και η οποία ταιριάζει απόλυτα με το εξαιρετικό τοπίο και τα απίστευτου κάλους απότομα υψόμετρα του αγαπημένου σας νησιού, της πανέμορφης Ιθάκης, όπως ονομάζεται σίγουρα από τον Λόρδο Βύρωνα και εδώ.
    Αυτά θεωρείστε τα ως μη επιχειρήματα, και ακούστε ποιό είναι το δικό μου μοναδικό επιχείρημα ότι το Θιάκι δεν είναι η Ομηρική Ιθάκη:
    Στη ραψωδία φ' και εκεί που ομιλεί για τους διεκδικητές της Πηνελόπης, λέει ότι προέρχονται από την τραχιά Ιθάκη και τα νησιά που είναι ανάμεσα, μέχρι την Ήλιδα την αλογοτρόφο...
    Όσο και να κοιτάτε, τη στιγμή αυτή, νησιά ανάμεσα στο Θιακί και την Ηλεία, είναι το ίδιο σαν να μην πιστεύετε ότι την Οδύσσεια την έγραψε ο Όμηρος.
    Μόνο αν την αριστερή κάθετη γραμμή φέρετε στα δυτικά απόκρημνα της Παλικής, από τη μια, και την άλλη κάθετη στην Ηλεία, υπάρχει περίπτωση να μην αδικήσετε κανέναν μνηστήρα της Κεφαλονιάς, της σημερινής Ιθάκης (υπήρχαν κι από 'κει) και της Ζακύνθου... ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Επεκτείνοντας προς τα πάνω την δεξιά κάθετο, περιλαμβάνουμε και τους μνηστήρες των Εχινάδων, δηλαδή του Δουλιχίου, μαζί και του Αργοστολίου (εδώ σας μπέρδεψα).
    Και επειδή, αγαπητή κυρία Σμαράγδα, είμαι πολύ τεμπέλης, διάλεξα αυτό το κατευθείαν επιχείρημα και, το οποίο "στέλνει" την Ιθάκη που ορίζει ο Όμηρος, δηλαδή την Ομηρική σε αντίθεση με τη σύγχρονη Ιθάκη, στην χώρα των πασίγνωστων και διάσημων από τη μάχη των Πλατεών, ΠΑΛΕΩΝ, την σημερινή Παλική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Δηλαδή, με είχε ρωτήσει κάποιος, οι μνηστήρες ψάρια ήτανε;
    Και του απάντησα, μπορεί, αφού μετά τη μνηστηροφονία τους παρομοιάζει με τα ψάρια που σπαρταράνε στα δίχτυα των ψαράδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή