Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Για πρώτη φορά υπόγειοι κάδοι στο Αργοστόλι! (βίντεο)

1
Ξεκίνησε πυλωτικά στο Αργοστόλι ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο της ΕΔΑΚΙ (πρώην Διαδημοτικής) το οποίο αναμένεται στην κυριολεξία να… εξαφανίσει τα σκουπίδια από την πόλη μας, που σε μερικές περιπτώσεις έχουν γίνει γάγγραινα.
Σήμερα τοποθετήθηκε ο πρώτος μηχανισμός υπόγειων κάδων στην περιοχή πίσω από το Ξενία, ενώ ανάλογος μηχανισμός θα τοποθετηθεί και στη Λάση. Στόχος του προγράμματος που έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, Διονύσης Κοκκόσης, είναι σταδιακά σε όλο στο Αργοστόλι κατ΄αρχήν και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές, κυρίως τουριστικές, να τοποθετηθεί ο ανάλογος μηχανισμός, έτσι ώστε τα σκουπίδια να μην είναι σε πρώτη θέα. Μετά το Ξενία και τη Λάση σειρά θα πάρει η παραλιακή του Αργοστολίου, όπου ανά 200 μέτρα θα τοποθετούνται υπόγειοι κάδοι κάνοντας την πόλη μας μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. «Από την αρχή της θητείας μας στην ΕΔΑΚΙ είχαμε βάλει στόχο αυτό το έργο, το οποίο σιγά-σιγά και μέσα απο διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό αρχίζουμε να το εφαρμόζουμε. Δεν μπορώ να σας πω από σήμερα αν όλες οι περιοχές της Κεφαλονιάς αποκτήσουν υπόγειους κάδους σκουπιδιών, ωστόσο αυτό είναι στις προθέσεις μας. Παρακαλώ όλους τους συμπολίτες μας να σεβαστούν αυτό που κάνουμε, το οποίο στοίχισε κάποια χρήματα που έχουν πληρώσει οι ίδιοι μέσω των δημοτικών τελών και να μην πετούν στους κάδους αυτούς καρέκλες, μπάζα και άλλα πράγματα που μπορεί να τους καταστρέψουν», μας είπε ο πρέοδρος της ΕΔΑΚΙ, Διονύσης Κοκκόσης. Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες το συγκεκριμένο μοντέλο υπόγειων κάδων είναι απο τα σύγχρονα, αφού έχει ειδική αντλία στο κάτω μέρος του, που σε περίπτωση που γεμίσει με νερό αυτόματα το πετάει έξω. Τέτοιο σύστημα με υπόγεια σκουπίδια υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και σε πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις. Ας ελπίσουμε να γίνει το συντομότερο δυνατό και στην υπόλοιπη Κεφαλονιά, έτσι ώστε το νησί μας από καθαρό, να γίνει ακόμη καθαρότερο.
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
Για πρώτη φορά υπόγειοι κάδοι στο Αργοστόλι! (βίντεο) Dec 22, 2016By Mpampis in Uncategorized Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο επίδειξη της χρήσης των…
ANEXARTTITOSBLOG.GR|ΑΠΟ MPAMPIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου