Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ!

ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΑΣ

ΠΑΛΙΟ ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ

ΚΕΦΑΛΗΝΙΑ

ΔΗΛΟΣ

ΑΙΝΟΣ
ΑΓ.ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ





Ο  ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ


ΤΟ   ΑΙΝΟΣ   !

ΤΟ  ΔΗΛΟΣ

ΣΗΜΕΡΑ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ kefaloniapress.gr - Η ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΡΟΥ.


http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=14819&Itemid=38
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Κ.ΣΙΜΩΤΑ  , ΟΛΟΙ  ΤΟ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ!!!
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ, ΠΡΙΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΑΜΕ!!

ΜΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ 2010!

Οι πιο ''δυνατές'' εικόνες του 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ  ΤΟ  kefaloniagate.gr
AddThis Social Bookmark Button

ΔΕΙΤΕ: Φωτογραφίες από τα γεγονότα που σημάδεψαν το έτος που φεύγει
Μια σύντομα ανασκόπηση στα σημαντικότερα γεγονότα του 2010 μέσα από τους φακούς των φωτογράφων που αποτύπωσαν τις στιγμές… Δείτε τις φωτογραφίες…
Χιλή, 13 Οκτωβρίου
Ο τελευταίος από τους 33 ανθρακωρύχους βγαίνει στην επιφάνεια με τη γροθιά υψωμένη. Η ιστορία που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα είχε αίσιο τέλος. Όπως στο σινεμά…
Αϊτή, 17 Ιανουαρίου
Ο σεισμός στην Αϊτή άφησε πίσω του περισσότερους από 200.000 νεκρούς και ακόμη περισσότερους τραυματίες. Οι άστεγοι υπολογίστηκαν γύρω στο ένα εκατομμύριο. Στην αεροφωτογραφία ένας από τους εκατοντάδες καταυλισμούς...
Νορβηγία, 10 Δεκεμβρίου
Απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης σε μια… άδεια καρέκλα. Ο Λιου Σιαόμπο είναι σε φυλακή της Κίνας.
Μεξικό, 20 Απριλίου
Μία από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές στον Κόλπο του Μεξικού έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε στην υπεράκτια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deep Horizon της BP…
Ισλανδία, 15 Απριλίου
Η έκρηξη του ηφαιστείου στης Ισλανδίας και η… τέφρα του, δημιούργησε χάος στις αεροπορικές πτήσεις πάνω από την Ευρώπη.
Πακιστάν, 2 Αυγούστου
Οι πλημμύρες στο Πακιστάν άφησαν το σημάδι τους. Οι πληγέντες ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο και οι νεκροί έφτασαν τους 2.000. Όπου φτωχός κι η μοίρα του…
Μαδρίτη, 12 Ιουλίου
Μία φίλαθλος της Εθνικής Ισπανίας περιμένει τους θριαμβευτές της Νοτίου Αφρικής. Οι Ίβηρες ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο πρώτο σκαλί του βάθρου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου…
Λονδίνο, 24 Νοεμβρίου
Στους δρόμους της Αγγλίας βγήκαν οι φοιτητές, ακολουθώντας το παράδειγμα των Γάλλων, και διαδήλωσαν ενάντια στην αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια. Οι διαδηλώσεις συνδυάστηκαν με μεγάλης έκτασης επεισόδια…
Ρωσία, 31 Ιουλίου
Οι πύρινες γλώσσες απείλησαν να μπουν και στη Μόσχα. Η φωτιά στη Ρωσία άφησε πίσω της συντρίμμια. Δεκάδες νεκροί, σπίτια διαλυμένα και μια τεράστια οικολογική καταστροφή. Για να τιθασεύσουν την πυρκαγιά χρειάστηκαν περίπου 250.000 πυροσβέστες και εθελοντές.
Ιράν, 9 Δεκεμβρίου
Η 43χρονη Ιρανή Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί καταδικάζεται σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Η Σακινέχ, μητέρα δύο παιδιών, είχε κατηγορηθεί για μοιχεία και για τη δολοφονία του άντρα της. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της μαστιγώθηκε, γεγονός που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια διεθνής εκστρατεία για την απελευθέρωσή της. Η Τεχαράνη αποφάσισε τελικά να αναστείλει την ποινή της και στις 9 Δεκεμβρίου ανακοινώνεται ότι η Σακινέχ απελευθερώθηκε. Η είδηση, όμως, διαψεύστηκε από την Τεχεράνη η οποία έκανε λόγο για «δυτική προπαγάνδα»…
newsbeast.gr

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΒΟΛΑΤΡΕΣ!!

Το παλιό 'Επτάνησος" καταπλέει στην Κυλλήνη ένα απόγευμα του Ιανουάριου του 1998.

Καλή Χρονιά σε όλους.
Με υγεία, ευτυχία και πολλές χαρές.
Καλά ταξίδια για όλους ...
 

ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ

ΟΙ  ΠΡΟΒΟΛΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
12 Δεκ 2010
  177 Προβολές σελίδας









25 Δεκ 2010
   58 Προβολές σελίδας









29 Δεκ 2010
   42 Προβολές σελίδας









29 Δεκ 2010
  40 Προβολές σελίδας









29 Δεκ 2010
   38 Προβολές σελίδας









6 Δεκ 2010
  26 Προβολές σελίδας









19 Δεκ 2010, 3 σχόλια
   25 Προβολές σελίδας









27 Νοε 2010
   24 Προβολές σελίδας









24 Δεκ 2010, 1 σχόλιο
   21 Προβολές σελίδας









21 Δεκ 2010
    20 Προβολές σελίδα
ΕΝΩ  ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ  ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ: 
12 Δεκ 2010
        1.450 Προβολές σελίδας
3 Νοε 2010, 2 σχόλια
     387 Προβολές σελίδας
7 Νοε 2010
     308 Προβολές σελίδας

ΟΙ  ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ  :

ΣΥΝΟΛΟ   1.575
ΚΑΙ  ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ  ΠΡΟΒΟΛΕΣ  ΠΕΡΙΠΟΥ 35.300
ΣΕΜΠ + ΟΚΤΩΒΡΗΣ  12.000
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ  10.300
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ13.000 
Η  ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ 15  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΧΕΙ     ΦΤΑΣΕΙ    ΤΟΥΣ    8.531  ΧΡΗΣΤΕΣ

Πρωτοχρονιά, μία από τις αρχαιότερες γιορτές κόσμου

Καλή Χρονιά !
Η Πρωτοχρονιά αντιπροσωπεύει το ξεκίνημα του νέου έτους και μαζί μ' αυτό την αρχή για μία νέα ζωή.


Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι φεύγοντας ο παλιός χρόνος παίρνει μαζί του κι ό,τι κακό είχε και περιμένουν να έρθει ο νέος με τα δώρα του. «Γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά, ήρθε ο νέος με τα δώρα, με τραγούδια, με χαρά»...


Ο καινούργιος χρόνος φορτωμένος με όνειρα, ελπίδες και υποσχέσεις για τη ζωή, κάνει την εμφάνισή του χαμογελαστός, χαρούμενος γεμάτος αισιοδοξία και οι άνθρωποι τον υποδέχονται με πυροτεχνήματα, γιορτάζοντας και ελπίζοντας σε κάποια αλλαγή, σε μία καλύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.

Ο εορτασμός του νέου έτους είναι μία από τις αρχαιότερες γιορτές. Πολλοί πιστεύουν ότι ξεκίνησε στην αρχαία Βαβυλώνα περίπου 4.000 χρόνια πριν, την Άνοιξη, κατά το πρώτο νέο φεγγάρι μετά την εαρινή ισημερία.

Για πολλά χρόνια, οι Ρωμαίοι γιόρταζαν ως Πρωτοχρονιά, την πρώτη Μαρτίου. Το 46 π.Χ., όμως, ο Ιούλιος Καίσαρας εφάρμοσε ένα νέο ημερολόγιο, αυτό που ισχύει και σήμερα, με αποτέλεσμα να μετρά ως πρώτη του χρόνου, η πρώτη Ιανουαρίου. Ο μήνας αυτός έχει πάρει το όνομά του από τον Θεό των Ρωμαίων Ιανό, o οποίος πάντα απεικονίζεται με δύο πρόσωπα, με το ένα να κοιτάζει πίσω στον παλιό χρόνο και το άλλο, μπροστά, στο νέο έτος.

Οι γιορτές των Ρωμαίων ονομάζονταν Calends (calendar=καλεντάρι=ημερολόγιο) και οι άνθρωποι στόλιζαν τα σπίτια τους και αντάλλασσαν δώρα.

Η ορθόδοξη εκκλησία της εποχής κυρίως του Μεγάλου Κωνσταντίνου, επειδή ήθελε να χωρίσει τους χριστιανούς από τους ειδωλολάτρες, απαγόρευε στους πρώτους να γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά, όπως οι δεύτεροι. Τα αποτελέσματα της απαγόρευσης αυτής ήταν πολύ μικρά. Απαλείφθηκαν μόνο τα στοιχεία εκείνα που έρχονταν σε ευθεία αντίθεση προς τη χριστιανική ηθική.

Τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς

Η Πρωτοχρονιά, όπως αυτή διαμορφώθηκε κάτω από την επίδραση της εκκλησίας και τη σύνδεσή της με τη γιορτή του Αγίου Βασιλείου, διαιωνίστηκε έως σήμερα ως λαϊκή γιορτή με έθιμα στις περιοχές όλης της Ελλάδας. Έθιμα, όμως, της Πρωτοχρονιάς υπάρχουν και στον υπόλοιπο κόσμο. Πολλά δε από αυτά έχουν καθιερωθεί και στη χώρα μας.

Τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς σχετίζονται κυρίως με το καλότυχο της χρονιάς που έρχεται. Όπως για παράδειγμα, το σπάσιμο του ροδιού, που λόγω των πολλών σπόρων του παραπέμπει στην ευχή για πολλαπλασιασμό των αγαθών ή το κρέμασμα της αγριοκρεμμύδας, φυτό μεγάλης αντοχής.

Από φόβο για τα μελλούμενα γίνεται και το ποδαρικό, η υποδοχή του πρώτου προσώπου που θα μπει στο σπίτι μας όταν αλλάξει ο χρόνος. Μικρά παιδιά και γενικά καλορίζικοι άνθρωποι προσκαλούνταν να κάνουν ποδαρικό, ώστε η οικογένεια να απαλλαχτεί από οτιδήποτε κακό.

Την καλοτυχία τη χρονιά που έρχεται επιδιώκουν και όσοι παίζουν χαρτιά ή τυχερά παιχνίδια, έθιμο που σχετίζεται με την ανάγκη της πρόγνωσης του μέλλοντος, όπως και άλλες, λιγότερο γνωστές, συνήθειες.

Η γαλοπούλα, ως βασικό φαγητό την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, ήρθε στην Ελλάδα από τη Βόρεια Ευρώπη. Οι κάτοικοι εκεί αρχικά μαγείρευαν μεγάλα πουλιά για το γιορτινό γεύμα. Προτιμούσαν τους φασιανούς, τις χήνες και τα παγόνια. Όταν όμως δοκίμασαν τη γαλοπούλα, την καθιέρωσαν ως το κατεξοχήν πρωτοχρονιάτικο γεύμα. Το έθιμο της γαλοπούλας έφτασε στην Ευρώπη από το Μεξικό το 1824 μ.Χ. Στην Ελλάδα παραδοσιακό φαγητό για την Πρωτοχρονιά ήταν το χοιρινό κρέας, όπως και για τα Χριστούγεννα.

Ο Αη-Βασίλης

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά οι ορθόδοξοι χριστιανοί γιορτάζουν τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου από την Καισάρεια. Βεβαίως, στις βιτρίνες των καταστημάτων επικρατεί ένας άλλος Άγιος, ο οποίος έρχεται από την παγωμένη Λαπωνία, γνωστός ως Santa Claus. Ο άγιος αυτός δεν έχει καμιά σχέση με τον δικό μας. Πρόκειται για τον Άγιο Νικόλαο.

Ο δικός μας Άγιος Βασίλειος έρχεται την ημέρα της Πρωτοχρονιάς από την Καισάρεια και είναι ο φιλάνθρωπος επίσκοπος, ένας από τους Τρεις Ιεράρχες, ενώ ο Santa Claus ήρθε από την Αμερική και ο σκοπός της ύπαρξής του ήταν να διαφημίσει γνωστό αναψυκτικό. Δημιουργός του, δε, υπήρξε ο Αμερικανός σκιτσογράφος Τόμας Ναστ, το 1862.

Η βασιλόπιτα

Η πίτα, που φτιάχνουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και κόβεται παρουσία όλων των μελών της οικογένειας, ή και άλλων συγγενών και φίλων, έχει τις ρίζες της στα αρχαία ελληνορωμαϊκά έθιμα. Στα Κρόνια (εορτή του θεού Κ(Χ)ρόνου, που λατρευόταν στην Ελλάδα) και στα Σατουρνάλια (saturnalia) της Ρώμης έφτιαχναν γλυκά και πίτες, μέσα στα οποία έβαζαν νομίσματα και σε όποιον τύχαινε το κομμάτι ήταν ο τυχερός της παρέας.

Η ορθόδοξη παράδοση συνέδεσε το έθιμο με τη βασιλόπιτα και την ιστορία του Άγιου Βασιλείου, ο οποίος για να προστατεύσει την περιφέρειά του, την Καισάρεια της Καππαδοκίας, από επιδρομή αλλοφύλων, έκανε έρανο και μάζεψε χρυσά νομίσματα και άλλα τιμαλφή για να τα δώσει στους εχθρούς, ώστε να τους δελεάσει και να μη λεηλατήσουν την περιοχή του. Ο εχθρός, όμως, τελικά δεν κατόρθωσε να εισβάλει στην Καισάρεια και τα τιμαλφή έμειναν. Τότε, ο Μέγας Βασίλειος είπε να φτιάξουν μικρές πίτες - ψωμάκια, μέσα στις οποίες έβαζαν και ένα χρυσό νόμισμα, ή κάτι άλλο από όλα τα πολύτιμα πράγματα, που είχαν συγκεντρωθεί. Οι πίτες αυτές μοιράστηκαν σε όλους και ο καθένας κρατούσε ό,τι του τύχαινε.

Με το κόψιμο της πίτας το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, συνήθως από τον μεγαλύτερο της οικογένειας, η παράδοση της βασιλόπιτας ολοκληρωνόταν. Σήμερα συνεχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας, ενώ η τελετή κοπή της μπορεί να συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια των πρώτων μηνών του χρόνου από σωματεία, ιδρύματα και οργανισμούς.

αντιγραφή από 24ωρο: 

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ 180 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ   http://blogpress-gr.blogspot.com

Ο Αδαμάντιος Κοραής είχε προειδοποιήσει από το 1831 για τη σημερινή μας κατάντια!

Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Σαν έπεσε στα χέρια μου το μανιφέστο που έγραψε ο Αδαμάντιος Κοραής το 1831, σε ηλικία 83 ετών, με τίτλο «Προς τους Ελευθέρους Έλληνας» και αφού το διάβασα προσεκτικά, στην κυριολεξία εκτινάχτηκα από την καρέκλα μου. Ο σπουδαίος φιλόσοφος και πατριάρχης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού είχε προβλέψει λίγο πριν το τέλος της ζωής του, με εκπληκτική ακρίβεια, όλα αυτά τα θλιβερά που συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας. Μέχρι και την πρόσφατη βρισιά του Θόδωρου Πάγκαλου, που αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους «κοπρίτες», είχε κατά κάποιο τρόπο «προφητεύσει» και «ερμηνεύσει».

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι, ότι ο Κοραής εξηγεί, στο κείμενο – μανιφέστο του (180 χρόνια πριν), τις αιτίες των σημερινών μας δεινών και είχε προειδοποιήσει τους τότε Έλληνες τι έπρεπε να πράξουν για να αποφύγουν την προδιαγεγραμμένη σημερινή καταστροφή. (Φυσικά οι Έλληνες έκαναν ακριβώς τα αντίθετα). Το παραθέτω λοιπόν (με επεξηγηματικές σημειώσεις μου εντός αγκυλών) και ο καθένας, που διαθέτει την ελάχιστη κριτική ικανότητα, ας εξάγει τα συμπεράσματά του:


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
Παράκλησις ομογενούς γέροντος

Φίλοι ομογενείς, εις μίαν από τας Ελβετικάς συμπολιτείας, επάνω του προεδρικού θρόνου, φέρονται γραμμένα τα δύο ταύτα ονόματα Ελευθερία και Πατρίς (Liberte et Patrie). Το Λακωνικόν επίγραμμα τούτο είναι πολλής διδασκαλίας μεστόν, άξιον όχι μόνο να επιγράφεται εις τα πολιτικά συνέδρια, αλλά και να το φέρη κρεμαστόν πας ένας πολίτης εις το στήθος ως ιερόν εγκόλπιον και φυλακτήριον της ειρήνης, της ελευθερίας, της αρετής, εις ένα λόγο της ευδαιμονίας του. Από τα δύο ταύτα, πατρίδα λέγω και ελευθερίαν, αδιαιρέτως ενωμένα, κρέμεται όσην η Πρόνοια μας εσυγχώρεσε ν' απολαύσωμεν εις τον παρόντα κόσμο ευδαιμονίαν. Εν από τάλλο χωρισμένον δεν αρκεί να μας καταστήσει ευδαίμονας [...]

Τα μέσα ταύτα (δια την απόλαυσιν τινός καλού) είναι τα εξής:

Πρώτον μέσον. Να μείνετε ως διέταξεν απ' αρχής το προσωρινόν πολιτικόν σας σύνταγμα, αβασίλευτοι [συμβούλευσε δηλαδή, το νέο ελληνικό κράτος να είναι δημοκρατία -όπως ιδρύθηκε στην Επανάσταση- και όχι μοναρχία όπως το επιθυμούσαν οι ξένες "προστάτιδες" δυνάμεις και οι ντόπιοι ολιγαρχικοί]. [...]

Αβασίλευτοι, διότι η σημερινή πτωχή της Ελλάδος κατάστασις δεν είναι ικανή να υποφέρη βασιλείαν, πράγμα και καθ' αυτό βαρυδάπανον, και μέλλον όχι μόνον να σας καταστήση πτωχότερους, αλλά και να αμαυρώση όλους σας τους υπέρ της ελευθερίας λαμπρούς αγώνας και να σας καταβυθίση εις τον έσχατον βαθμόν της ατιμίας. Εσείς σήμερον, φίλοι ομογενείς, πολιορκείσθε από δύο φατρίας και τρέχετε κίνδυνον να μεταπέσετε από την Επτανησιακήν ψώραν [εννοεί τους επτανήσιους κόντιδες και άλλους "ευγενείς"] εις την Φαναριακήν λέπραν [εννοεί τους Φαναριώτες τουρκόδουλους ολιγαρχικούς].

Αι δύο αύται φατρίαι, αι καταπολεμούσαι σήμερον μία την άλλην, ευθύς όταν ίδωσι βασιλέα εις την Ελλάδα μέλλουν (μην αμφιβάλλετε) να ομονοήσωσιν ως αδελφοί, να περικυκλώσωσιν ως ανδράποδα τον νεοφανή βασιλέα, να συγκροτήσουν αυλήν, να τον μεταμορφώσωσιν εις δεσπότην, αν σέβεται το "Ουχ ούτως δε έσται εν υμίν", ή να τον καταστήσωσι δεσποτικώτερον, αν τρέφη τα οποία σπανίως οι βασιλείς αποστρέφονται δεσποτικά φρονήματα και να τον διδάσκωσι πώς και μέχρι πόσου να σας φορολογή, δια να συμμερίζωνται μ' αυτόν τους ιδρώτας σας, να σας βυζάνωσι και αυτό το αίμα, εώς και ουδέ εις τους φόρους αρκούμενοι να σας καταχρεώσουσι υποβάλλοντες τα κτήματά σας υποθήκην εις βαρύτατα δάνεια, των οποίων μέλλετε να πληρώνετε σεις τους τόκους και οι απόγονοί σας τα κεφάλαια.

Δεν είναι σχεδόν ουδεμία βασιλεία σήμερον αρκούμενη εις τους φόρους των υπηκόων. παρά τους συνεχώς αυξανομένους φόρους καταχρεώνονται με δάνεια, ώστε να χρεωκοπήσωσι πολλάκις [...].

Εάν εξεναντίας φορτισθήτε βασιλέα, δεν έχετε να φοβήσθε μόνον (ως έλεγα) το βαρυδάπανον. Άλλο τούτου μυριάκις βαρύτερον και αισχρότερον σας προσμένει, η καταφρόνησις. [...] ...αφού σας στραγγίξωσιν όλους τους ιδρώτας, μέλλουν και να σας καταφρονώσιν ως δούλους χρεωστούντας να τρέφετε και να στολίζετε την αργίαν των [τεμπελιά τους] και να σας ονομάζωσι Σκυλολόγιον (Canaille), καθώς μας ονόμαζαν Κιοπέκ οι Τούρκοι [και κοπρίτες κατά τον Θόδωρο Πάγκαλο]. Τοιαύτη είναι η διάλεκτος όλων των ολιγαρχικών. Πώς άλλως ημπορούσαν να διακρίνωνται από τους αδελφούς των οι τιτλοφορούμενοι ευγενέστατοι, ενδοξότατοι, εξοχώτατοι, εκλαμπρότατοι, παρά ονομάζοντες τους λαούς άθροισμα σκύλων; Ναι, φίλοι ομογενείς, Σκυλολόγιον! Ποίους; Εσάς, εκ των οποίων εγεννήθησαν οι Βότσαροι, οι Νικήται, οι Μιαούλοι, οι Κάναροι και άλλοι αείμνηστοι ήρωες. Ποιοι; οι μη όντες καλοί να τεκνογονώσι παρά Αρχοντόπουλα, Τσελεπίδας, Βεϊζατάδας [τίτλοι "ευγενείας" των πλουσίων γόνων] και άλλα αντικοινωνικά μισάδελφα, ανθρωπόμορφα θηρία.

Άλλο, φίλοι ομογενείς, όσων είπα πολύ πλέον αισχρόν και αξιοθρήνητον. Όχι μόνον θέλουν να σας ονομάζει Σκυλολόγιον [όπως και ο Πάγκαλος σας αποκαλεί κοπρίτες], αλλ' όλη των η σπουδή και η ασχολία θελ' είσθαι να σας καταστήσωσιν αληθώς Σκυλολόγιον. Μη δυνάμενοι πλέον να ζήτε εντίμως από τους κόπους των ιδίων έργων, των αργών την αργίαν μέλλετε να ζηλεύσετε [των τεμπέληδων την τεμπελιά να ζηλεύσετε], αυτούς να μιμήσθε, αυτούς να κολακεύετε, ως δεσπότας και κυρίους σας, και αυτών ανδράποδα να γίνεσθε και σκύλοι, δια να τρέφεσθε καν ως "Κυνάρια από των ψιχίων των πιπτόντων από της τραπέζης αυτών" [για να τρέφεσθε ως σκυλάκια από τα ψίχουλα που θα πέφτουν από τα τραπέζια τους] (Ματθ. ιε΄, 27).

Αυτά προειδοποιούσε ο σοφός Αδαμάντιος Κοραής πριν 180 χρόνια, οι τότε Έλληνες δεν τον άκουσαν και κατάντησαμε όπως ακριβώς τα προέβλεψε. Ωστόσο, επειδή ο λόγος του είναι πάντα επίκαιρος, σκέφθηκα να τον αναδημοσιεύσω με την ελπίδα να βρει σήμερα πιο καλούς και περισσότερους ακροατές να τον λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους και σύντομα, γιατί άλλος καιρός δεν μας μένει, να αποτινάξουμε αυτή την αισχρή ολιγαρχία από τον τόπο μας και να ζήσουμε -επιτέλους- ελεύθεροι.


Read more: http://blogpress-gr.blogspot.com/2010/12/1831.html#ixzz19gyzsqJb
http://blogpress-gr.blogspot.com/

Οι διαδικασίες συγκρότησης του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς

 
 ενημέρωση στην διαδικασία  απο την kefaloniapress.gr
    dimarxeio_argostli_300.jpg
  • Επειδή έχετε ερωτήματα για τις διαδικασίες συγκρότησης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, με την βοήθεια ειδικού συνεργάτη μας, κάνουμε μια ανασκόπηση για τον τρόπο εκλογής του προεδρείου του ΔΣ , του ορισμού των Αντιδημάρχων και άλλων στελεχών.
  • Η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου 2 Ιανουαρίου 2011 - Εκλογή Προεδρείου
  • Ο Βασίλης Ρουχωτάς ως πρώτος σε σταυρούς του επιτυχόντος συνδυασμού, θα συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο στις  2 Ιανουαρίου, προκειμένου να εκλεγεί το Προεδρείο.
  •  
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο θα εκλέξει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου που αποτελείται από :

  • Πρόεδρο (υποχρεωτικά από την πλειοψηφία),
  • Αντιπρόεδρο  , ο οποίος πρέπει να είναι από τη μείζονα παράταξη της μειοψηφίας (δηλαδή από το ψηφοδέλτιο του Μάρκου Κοτσιλίνη) και
  • Γραμματέα , ο οποίος πρέπει να είναι από τις λοιπές παρατάξεις της μειοψηφίας (δηλαδή είτε από το ψηφοδέλτιο του Θεόφιλου Μιχαλάτου είτε από το ψηφοδέλτιο του Νίκου Γκισγκίνη.

  • Η διαδικασία για την εκλογή του Προεδρείου είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα και θα γίνει ως εξής :
  •  
  • 1. Ψηφοφορία για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου                                                                
  • Τα 25 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ανήκουν στο ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Παρίση, θα συνεδριάσουν σε διπλανό χώρο και θα εκλέξουν μεταξύ τους αυτόν που θα προτείνουν για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Γίνεται κανονική μυστική ψηφοφορία και τα αποτελέσματά της γράφονται σε πρακτικά.
  •  
  • Ο Βασίλης Ρουχωτάς ανακοινώνει το όνομα του υποψήφιου Πρόεδρου του ΔΣ και το θέτει σε ψηφοφορία στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η αντιπολίτευση δεν έχει δικαίωμα να προτείνει Πρόεδρο.

  • 2. Ψηφοφορία για τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
  •   Στη συνέχεια , τα δέκα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Μάρκου Κοτσιλίνη θα πάνε σε διπλανό χώρο και θα εκλέξουν μεταξύ  τους τον Αντιπρόεδρο. Γίνεται ψηφοφορία μεταξύ τους, γράφεται το πρακτικό και τίθεται η υποψηφιότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου γίνεται η ψηφοφορία για την εκλογή του Αντιπροέδρου από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • 3. Ψηφοφορία για τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου                                                             
  •  
  • Απομένει η Εκλογή του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος υποχρεωτικά πρέπει να είναι  είτε από τους Συμβούλους του Θεόφιλου Μιχαλάτου, είτε από τους Συμβούλους του Νίκου Γκισκίνη.  Οι δυο αυτοί συνδυασμοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης θα πάνε μαζί σε διπλανό χώρο και θα αποφασίσουν μεταξύ τους ποιον θα προτείνουν για Γραμματέα. Γίνεται ψηφοφορία, καταγράφεται σε πρακτικό και τίθεται το όνομα στην ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να διευκρινίσουμε ότι οι Αντιδήμαρχοι και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, ορίζονται από τον Δήμαρχο, δεν εκλέγονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Ο Δήμαρχος μπορεί να ορίσει με απόφασή του που θα δημοσιευτεί σε τοπική εφημερίδα μέχρι  οχτώ (8 ) Αντιδημάρχους οι οποίοι θα είναι υποχρεωτικά από το δικό του ψηφοδέλτιο.
  • Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου δεν πρέπει να είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχει πολιτικές αρμοδιότητες, ΜΟΝΟ διοικητικές.
  •  
  • 4. Εκλογή Επιτροπών                                                                                                                           
  • Αμέσως μετά την εκλογή του προεδρείου, το Δημοτικό Συμβούλιο θα εκλέξει τα μέλη δυο Επιτροπών :
  • α. Οικονομική  Επιτροπή και
  • β. Επιτροπή  Ποιότητας  Ζωής
  • Η κάθε μία από τις δυο αυτές επιτροπές, αποτελούνται : από το δήμαρχο ως πρόεδρο (ή τον αντιδήμαρχο που μπορεί να ορίσει ο Δήμαρχος ως αντικαταστάτη του)   και από 8 τακτικά μέλη , εκ των οποίων υποχρεωτικά τα τρία πρέπει να προέρχονται από την αντιπολίτευση.Ταυτόχρονα εκλέγονται και  5 αναπληρωματικά μέλη εκ των οποίων τα 2 από την αντιπολίτευση.
  • Συνολικά στις 2 Ιανουαρίου θα γίνουν 10 ψηφοφορίες, εκτός και δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία σε κάποια εκλογή οπότε και θα επαναλαμβάνεται.
  • Η θητεία όλων των παραπάνω είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012 όπου ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να κάνει ανανέωση των προσώπων ή να αφήσει τους ίδιους έως τη λήξη της θητείας.
  • 5. Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης                                                                              
  • Από τις 2 Ιανουαρίου και εντός δυο μηνών το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ορίσει τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Αυτό το πρόσωπο , πρέπει να είναι αναγνωρισμένου κύρους , και να μην είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Για την εκλογή του απαιτούνται τα 2/3 των μελών του ΔΣ (δηλαδή 27 μέλη) άρα δεν μπορεί να οριστεί χωρίς την συνεργασία τουλάχιστον δυο συμβούλων από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης.
  •  

ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ




Πάει ο παλιός ο χρόνος
ας γιορτάσουμε παιδιά
και του χωρισμού ο πόνος
ας κοιμάται στην καρδιά

Καλή χρονιά - χρόνια πολλά

καλή χρονιά - χρόνια πολλά
Χαρούμενη, χρυσή Πρωτοχρονιά !

Γέρε χρόνε φύγε τώρα,

πάει η δική σου η σειρά
ήρθε ο νέος με τα δώρα
με τραγούδια με χαρά

Καλή χρονιά - χρόνια πολλά

καλή χρονιά - χρόνια πολλά
Χαρούμενη, χρυσή Πρωτοχρονιά !

Μα κι αν φεύγεις μακριά μας,

στην καρδιά μας πάντα ζει
κάθε λύπη και χαρά μας
που περάσαμε μαζί

Καλή χρονιά - χρόνια πολλά

καλή χρονιά - χρόνια πολλά
Χαρούμενη, χρυσή Πρωτοχρονιά !