Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΘΙΑΚΙ!

Το άγαλμα του Οδυσσέα στην Ιθάκη!

Το άγαλμα του Οδυσσέα σε  λίγους  μήνες  θα  κοσμεί  το  λιμάνι της Ιθάκης εκεί απ’οπου ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι.
Με  ενέργειες του τ . βουλευτή τον  νησιών  μας  Αλέξ.  Παρίση  που  εξασφάλισε  τις πιστώσεις, ο σύλλογος  Φιλομήρων ,ο Δήμος Ιθάκης  και το Επαρχείο  Ιθάκης ανέλαβαν την κατασκευή  του κι ύστερα  από  διαγωνισμό  ανέθεσαν  στην  γλύπτρια  ΚΟΡΙΝΑ ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ  την  φιλοτέχνιση  του  αγάλματος  και  την  τοποθέτηση  του  με  το ποσόν των 100.000 +φπα
Εδόθησαν και άλλα 2 χρηματικά βραβεία 5.000 Ε και 3.000 Ε αντίστοιχα!
Το άγαλμα θα είναι ορειχάλκινο και θα έχει ύψος με τη βάση του  4 μέτρα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2011
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
H φωτογραφία είναι από αρχείο:
Share
Κατηγορίες: Ειδήσεις | Σχόλια κλειστά

Ξεκινάνε οι ανασκαφές στο «Ανάκτορο του Οδυσσέα»

Ξεκινάνε οι ανασκαφές στο «Ανάκτορο του Οδυσσέα»
Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για τις ανασκαφές στο «Ανάκτορο του Οδυσσέα», μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοικησης Κεφαλληνίας & Ιθάκης – του Υπουργείου Πολιτισμού – και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο διεξάγει τις ανασκαφές.
Το συνολικό ποσό, το οποίο διέθεσε αποκλειστικά η Νομαρχία, ανέρχεται στα 115.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Οι ανασκαφικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Δεκέμβριο υπό την διεύθυνση της κας Λίτσας Κοντορλή-Παπαδοπούλου.
Στις 20 Αυγούστου 2010 η κυρία Κοντορλή Παπαδοπούλου και ο σύζυγος της κ.Αθανάσιος Παπαδόπουλος,  καθηγητής της προιστορικής αρχαιολογίας,  ανακοίνωσαν  κατά τη διάρκεια αρχαιολογικής ημερίδας που διοργάνωσε το Μορφωτικό Κεντρο Ιθάκης και η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Νομού, ότι ο αρχαιολογικός χώρος του Αγιου Αθανασσίου-Σχολή Ομήρου ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με το Οδυσσειακό Ανάκτορο. Η είδηση της ανακοίνωσης της ανακάλυψης του Παλατιού της Πηνελόπης και του Οδυσσέα συγκλόνησε το πανελλήνιο και έκανε τον γύρο του κόσμου με εκτενή ρεπορτάζ σε πολλά ελληνικά και ξένα τηλεοπτικά και έντυπα μέσα!
Ο Σύλλογος μας για μια ακόμα φορά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να λυθούν τα διάφορα γραφειοκρατικά κωλύματα για την τελική υπογραφή της σύμβασης. Όπως πάντα θα είμαστε κοντά στην αρχαιολογική έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για να προσφέρουμε την βοήθεια μας.
Σύλλογος Φιλομήρων Ιθάκης

ΙΣΩΣ  ΓΙΝΕΙ   ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ  Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ  ΣΑΣ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΚΑΙ  ΤΗΝ   ΣΥΜΒΑΣΗ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ  ΣΥΜΒΑΣΗ (Π.Σ.)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Παρ.5 άρθρο 225 Ν3463/2006


 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΛΕ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ)


 ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ  (ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΔΗΡΑ)  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΝΤΩΝ (ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΠΕΙΟΥ ΟΧΥΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ), ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΣΧΟΛΗ ΟΜΗΡΟΥ) ΔΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΕ Η/Υ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ Β. ΙΘΑΚΗ (1994-2010) ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΙΘΑΚΗΣ







Στο     Αργοστόλι    σήμερα 19 Οκτωβρίου 2010 ημέρα Τρίτη οι παρακάτω  φορείς  καλούμενοι στο εξής συμβαλλόμενοι :
1)    Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας και Ιθάκης νόμιμα εκπροσωπούμενη από τον Νομάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Διονύση Γεωργάτο    ή το νόμιμο αναπληρωτή του.
2)    Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων –Επιτροπή Ερευνών νόμιμα εκπροσωπούμενη για την υπογραφή της παρούσας από τον Αντιπρύτανη και Πρόεδρο αυτής Καθ. κ. Ισαάκ Λαγαρή,
3)    Το  Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού νόμιμα εκπροσωπούμενο από την Γενική Γραμματέα Πολιτισμού  κα. Λ. Μενδώνη
Έχοντας υπόψη:  
1)    Τις διατάξεις του άρθρου 100Π.Δ.30/96,
2)   Τις υπ. Αρ.108/2008, 203/2008, 53/2010 και 92/2010 αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κεφ/νίας,
3)   Το άρθρο 35 του Ν.2738/99 περί  προγραμματικών συμβάσεων, 
4)    ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 225 ΤΟΥ Ν. 3463/2006 ΠΕΡΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, και το άρθρο 100 του Ν. 3852 (ΦΕΚ 87/10) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
5)    Το Π.Δ. 118/07 περί προμηθειών του Δημοσίου,
6)    Τις διατάξεις των άρθρων 34 και 35 του Π.Δ/τος 410/1195 (ΦΕΚ 23/Α) «Κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο νόμου» με τίτλο «Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας» των ισχυουσών διατάξεων του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα, όπως τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με το άρθρο 18 του Ν. 2503/1997 και εν συνεχεία με το άρθρο 25 του Ν. 2738/1999 .
7)   Τις επιταγές του Συντάγματος (75/86/01) [άρθρο 16} και την ειδική νομοθεσία που διέπει τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με τις οποίες τα ως άνω Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ορίζονται ως αυτοδιοικούμενα Ν.Π.Δ.Δ.

8)  Την Γνωμοδότηση του ΚΑΣ.  με αριθ. 25/26-8-2008.

      9) Την Υ.Α. του ΥΠ.ΠΟ.Τ.  με αρ. ΥΠ.ΠΟ.Τ./ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α2/Φ43/13230/549/12-                
           8-2009.

    10) Την κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθ. 1043231/3125/0010/4-6-2007, ΦΕΚ
           249/ΤΔ/18-6-2007 που  αναφέρεται  στην απαλλοτρίωση του χώρου στη θέση  
           Σχολή Ομήρου – Αγ. Αθανάσιος.

    11) Την κήρυξη της θέσης Αγ. Αθανάσιος – Σχολή Ομήρου (με Υ.Α.
           Α/Φ31/20083/1539 π.ε΄. /3-4-76, ΦΕΚ687/24-5-1976) ως αρχαιολογικού
           χώρου.

Συμφωνούν, συνομολογούν και συναποδέχονται τα κάτωθι :            

 
ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Σκοπός της παρούσας είναι η ανάδειξη και προστασία ανακαλυφθέντων αρχαίων μνημείων στην Ομηρική Ιθάκη δια της συνεργασίας των τριών Φορέων, η προαγωγή της αρχαιολογικής επιστημονικής έρευνας, η δημιουργία αποκεντρωμένων εστιών επιστημονικής δραστηριότητας , η προσφορά ευκαιριών αποκτήσεως αρχαιολογικών επιστημονικών εμπειριών στη νέα γενιά και η πρόοδος του προγράμματος αρχαιολογικών ανασκαφών που έχει αρχίσει  από το 1994 το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ιθάκη.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δια του τμήματος Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής  αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου με αντικείμενο:   «Συμπληρωματικές αρχαιολογικές ανασκαφές για την ανάδειξη του υπάρχοντος προϊστορικού μνημείου (κτίριο με δύο άνδηρα) και για την προστασία και συντήρηση των εκεί ανακαλυφθέντων (ελληνιστικού πύργου, προϊστορικού φρέατος και προϊστορικής κρήνης και κυκλώπειου οχυρωματικού τείχους) στον Αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Αθανασίου (Σχολή Ομήρου )καθώς επίσης καθαρισμός, συντήρηση, σχεδίαση, φωτογράφιση, καταγραφή και αρχειοθέτηση σε Η/Υ των ευρημάτων αρχαιολογικών ανασκαφών στη Β. Ιθάκη (1994-2009) για την υποστήριξη πολιτιστικών και αρχαιολογικών δράσεων έρευνας και ανάδειξης μνημείων» για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  Κεφαλληνίας και Ιθάκης με την εποπτεία του ΥΠ.ΠΟ.Τ.
 Από την εκτέλεση του έργου θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη για την τοπική  κοινωνία και οικονομία και ουσιαστική συμβολή στην επιστημονική  ανάπτυξη της περιοχής και ειδικότερα της Ιθάκης με την ανάδειξη της Οδυσσειακής της κληρονομιάς.



 ΑΡΘΡΟ  1
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Η παρούσα προγραμματική σύμβαση αφορά την εκπόνηση του έργου:
«Συμπληρωματικές αρχαιολογικές ανασκαφές για την ανάδειξη του υπάρχοντος προϊστορικού μνημείου  (κτήριο με δύο άνδηρα) και για την προστασία και συντήρηση των εκεί αποκαλυφθέντων  (ελληνιστικού πύργου, προϊστορικού φρέατος και προϊστορικής κρήνης  και κυκλωπείου οχυρωματικού τείχους) στον Αρχαιολογικό χώρο Αγίου Αθανασίου (Σχολή Ομήρου) καθώς επίσης καθαρισμός συντήρηση, σχεδίαση, φωτογράφηση και καταγραφή και αρχειοθέτηση σε Η/Υ των ευρημάτων  αρχαιολογικών ανασκαφών στη Β. Ιθάκη (1994-2009).

ΑΡΘΡΟ 2
ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Η προγραμματική σύμβαση ισχύει από την υπογραφή της από τα συμβαλλόμενα μέρη και λήγει  ως προς το οικονομικό της μέρος με την ολοκλήρωση των προβλεπομένων εργασιών –ενεργειών δηλαδή το αργότερο  μέχρι 30/06/2011 κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 6 κατωτέρω.

ΑΡΘΡΟ 3
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ
1) Το Πανεπιστήμιο  Ιωαννίνων αναλαμβάνει την υποχρέωση να υλοποιήσει το έργο στο συμφωνηθέν ποσό με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
 2) To  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υποχρεούται  να υλοποιήσει το έργο στον συμφωνηθέντα χρόνο.
3) Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υποχρεούται να ενημερώσει την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας & Ιθάκης για την πρόοδο των εργασιών του έργου  καθώς και για οποιοδήποτε άλλο θέμα που θα προκύψει από την υπογραφή της παρούσης έως το πέρας της εκπόνησης του έργου.
4) Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας και Ιθάκης δικαιούται να παρεμβαίνει σε οποιοδήποτε στάδιο εκτέλεσης του έργου (ή οποτεδήποτε της ζητηθεί από τον υπεύθυνο του έργου εκ μέρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) με τις υπηρεσίες της βοηθώντας ή ελέγχοντας την ομαλή και απρόσκοπτη εκτέλεσή του.
5) To ΥΠ.ΠΟ.Τ. δικαιούται να παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε στάδιο εκτέλεσης του έργου ελέγχοντας τις εργασίες και συνάμα εξυπηρετώντας την ομαλή και απρόσκοπτη εκτέλεσή τους. Επίσης οφείλει να προσφέρει κάθε γραφειοκρατική και επιστημονική συνδρομή για την εμπρόθεσμη και επιτυχή περαίωση των εργασιών του προγράμματος σύμφωνα με τις δυνατότητες του.
6) Οι συμβαλλόμενοι φορείς οφείλουν να προβούν σε κάθε αλληλοενημερωτική ή διοικητική ενέργεια συμπεριλαμβανομένης και της διαθέσεως καταλλήλου διοικητικού /υπηρεσιακού προσωπικού αυτών  ή καταλλήλων εξωτερικών συνεργατών και εργατών σύμφωνα με τις δυνατότητες τους  και με την ισχύουσα  νομοθεσία  για την εμπρόθεσμη και επιτυχή διεκπεραίωση των διαδικασιών του Προγράμματος και την απολογιστική του τακτοποίηση.
7) Οι συμβαλλόμενοι διευκρινίζουν  τα δικαιώματα κυριότητας επιστημονικής χρήσεως του εξοπλισμού,  τα υλικά και εργαλεία συγκόλλησης- συντήρησης εφεξής παραμένουν στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας  και Ιθάκης.
8) Όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα θα φυλάσσονται προσωρινά στα Αρχαιολογικά Μουσεία Ιθάκης και Σταυρού με εποπτεία του ΥΠ.ΠΟ.Τ. (μέχρι την ενοικίαση αποθήκης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων). Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας & Ιθάκης θα ενημερώνεται για κάθε αρχαιολογικό εύρημα, ενώ θα τηρεί ηλεκτρονικό αρχείο με πληροφορίες που θα της δίδει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

ΑΡΘΡΟ 4
Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου εκ μέρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι o κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, o οποίoς φέρει την ευθύνη για την ποιοτική και ποσοτική εκτέλεση του έργου.

ΑΡΘΡΟ 5
ΔΑΠΑΝΗ -ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ (ΜΕ Φ.Π.Α.)
Το σύνολο της δαπάνης – προϋπολογισμός του έργου συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (94.000 + 23% ΦΠΑ) ανέρχεται στο ποσόν των εκατόν δέκα πέντε χιλιάδων εξακόσια είκοσι Ευρώ (115.620 €) και αναλύεται ως εξής:
1.     4.000 €: Καθαρισμός χώρου 25 στρεμμάτων (κλάδεμα δέντρων, κόψιμο αγκαθιών και θάμνων).
2.     4.000 €: Καθαρισμός των λίθινων αρχαίων περιβόλων εξωτερικά & εσωτερικά μέχρι τη θεμελίωση για να διαγράφουν το σχήμα και το μέγεθος σε αεροφωτογράφιση.
3.     2.000 € :Καθαρισμός όλης της έκτασης του ορθογωνίου κτιρίου.
4.     10.000 €: Αντικατάσταση του σανιδώματος που καλύπτει μερικώς τα δάπεδα του ορθογωνίου κτιρίου με νέες σανίδες (Υλικά, ειδικευμένοι εργάτες).
5.     2.000 €: Υλικά αρχειοθέτησης και γραφική ύλη.
6.     4.000 €: Ψηφιακή φωτογράφηση και αρχειοθέτηση σε Η/Υ των ευρημάτων των προερχομένων εκ των εργασιών του συστηματικού καθαρισμού.
7.     8.000 €: Τοπογραφική αποτύπωση όλων των μνημείων εντός του χώρου των 25 στρεμμάτων και δημιουργία εξ αρχής του τοπογραφικού πλέγματος.
8.     6.000 € : Συμπληρωματική αρχιτεκτονική αποτύπωση των μνημείων.
9.     44.000 € : Συμπληρωματικές αρχαιολογικές ανασκαφές, εργατικά ημερομίσθια, αμοιβές ειδικών επιστημόνων και συνεργατών, συντήρηση και εξασφάλιση χώρου φύλαξης των ευρημάτων της ανασκαφής σύμφωνα με το αρ. 36 του Ν. 3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
10.  10.000 €: Μελέτη και κατασκευή περίφραξης.
.
ΑΡΘΡΟ 6
ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Η εκτέλεση των εργασιών των παρ. 1 - 10 του άρθρου 5 ανωτέρω, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011.

ΑΡΘΡΟ 7
ΠΗΓΗ –ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
 Το συνολικό ύψος χρηματοδότησης που θα καταβληθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας & Ιθάκης ανέρχεται στο ποσό των εκατό δέκα πέντε χιλιάδων εξακοσίων είκοσι Ευρώ (115.6200 €) με ΦΠΑ σύμφωνα με τα ανωτέρω οριζόμενα στο άρθρο 5, συμπεριλαμβανομένων του Φ.Π.Α., όλων των νόμιμων κρατήσεων και της προβλεπόμενης από το άρθρ. 7 ΚΥΑ 679/22.08.1996 παρακράτησης υπέρ της Επιτροπής Ερευνών.
Το ποσό αυτό καλύπτει δαπάνες όπως: αμοιβές προσωπικού, εξοπλισμό, μισθοδοσία, κατασκευή περίφραξης, μετακινήσεις, αναλώσιμα, λοιπά έξοδα και όποια άλλη δαπάνη γενικότερα κρίνεται ως απαραίτητη για την υλοποίηση του έργου, κατά την επισυναπτόμενη πρόταση του επιστημονικού υπευθύνου και τον προϋπολογισμό αυτού, εφόσον προσκομίζονται στον πρώτο συμβαλλόμενο τα νόμιμα, κατά τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και την ισχύουσα νομοθεσία, παραστατικά που την αποδεικνύουν.

Η χρηματοδότηση θα καταβληθεί τμηματικά, ως εξής :
1.       Ποσοστό 40% με την υπογραφή της σύμβασης από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.
2.        Ποσοστό 40% εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του μηνός Μαρτίου 2011 με απόδοση λογαριασμού για τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες.
3.       Ποσοστό 20% με την αποπεράτωση του έργου, δηλ. μέχρι την    30.6.2011 με απόδοση λογαριασμού δαπανών και την οριστική παραλαβή του έργου.

Τη διαχείριση της χρηματοδότησης αναλαμβάνει η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΚΥΑ 679/96, όπως κυρώθηκε αναδρομικά και ισχύει με το άρθρο 36 ν. 3794/2009 (ΦΕΚ Α’ 156/04.09.2009).
Η Επιτροπή πιστοποίησης και παραλαβής των εργασιών που θα γίνουν σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση, θα συσταθεί με απόφαση του Νομάρχη Κεφαλληνίας & Ιθάκης αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης από τα συμβαλλόμενα μέρη. Η επιτροπή αυτή θα είναι τριμελής και θα αποτελείται από δύο υπαλλήλους της Ν.Α. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και έναν εκπρόσωπο που θα ορίσει το ΥΠ.ΠΟ.Τ. Ο Πρόεδρος της επιτροπής αυτής ορίζεται με την ίδια απόφαση από το Νομάρχη.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ουδεμία απολύτως οικονομική συμμετοχή θα έχει στη χρηματοδότηση του έργου, για οποιαδήποτε αιτία και σε όποιο ύψος κι αν αυτή ανέλθει.

ΑΡΘΡΟ 8
ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Μεταξύ των συμβαλλομένων συμφωνείται να συσταθεί κοινή επιτροπή, που θα παρακολουθεί την τήρηση των όρων της σύμβασης και θα λύνει τις διαφορές που τυχόν προκύπτουν αποτελούμενη από τους εξής:
Α) Εκπρόσωποι Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης:
Θεόδωρος Γαλιατσάτος Αντινομάρχης, Πρόεδρος Νομαρχιακής  Επιτροπής Ανθρωπίνων  Πόρων με αναπληρωτή τον κ. Σπύρο Αρσένη, Νομαρχιακό και Επαρχιακό σύμβουλο Ιθάκης
Β) Εκπρόσωπος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:
Σπυριδούλα Κοντορλή-Παπαδοπούλου, Αρχαιολόγος Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διευθύνουσα των ανασκαφών Ιθάκης
Γ) Εκπρόσωπος του ΥΠ.ΠΟ.Τ.                                 
Σωτηρίου Ανδρέας, Προϊστάμενος της ΛΕ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.




ΑΡΘΡΟ  9
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Για την τροποποίηση ή παράταση της παρούσης σύμβασης απαιτείται έγγραφη συμφωνία η οποία θα υπογράφεται από τους εκπροσώπους όλων των συμβαλλομένων μερών.

ΑΡΘΡΟ 10
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Τα δικαιώματα που απορρέουν από την ανάδειξη των αποκαλυφθέντων αρχαίων ανήκουν  αποκλειστικά στο ΥΠ.ΠΟ.Τ. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας και Ιθάκης έχουν το δικαίωμα χρήσης των αποτελεσμάτων του έργου με αναφορά στο ΥΠ.ΠΟ.Τ.

Η παρούσα σύμβαση συντάσσεται σε τρία αντίτυπα υπογεγραμμένα από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.



ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ







Για τη Ν.Α. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ



Διονύσης Γεωργάτος
 

Για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥ Π.Ι.

Αντιπρύτανης Καθ.
Ισαάκ Λαγαρής

Παπαγεωργίου Παπαγεωργίου Παπαγεωργίου
 



Για το ΥΠ.ΠΟ.Τ.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


         Λίνα Μενδώνη
 


 

Κεφαλληνίας-
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ          
                                       ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥ Π.Ι


                                               ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ Καθ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου