Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Συνέντευξη Θεόφιλου Μιχαλάτου

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ   ΣΥΝΕΝ.  ΑΠΟ IONIONSPORTFM.GR


«Δεν έπρεπε ο Κοτσιλίνης να κάνει την ένσταση. Δεν έχω μιλήσει με τον Παρίση για καμία θέση». Στα νέα γραφεία της «Ανεξάρτητης Αγαπημένης Κεφαλονιάς» στο Λιθόστρωτο συνάντησα τον Δήμαρχο Λειβαθούς Θεόφιλο Μιχαλάτο.
Συγκινημένος μου μίλησε για τη Λειβαθώ, ενώ δεν κρύφτηκε και μοιράστηκε μαζί μας την σκέψη του ότι ίσως ο Καλλικράτης δεν πετύχει και ξαναγυρίσουμε στην παλιά δομή και υπάρξει ξανά Δήμος Λειβαθούς.
Είστε ο τελευταίος Δήμαρχος Λειβαθούς. Πώς σας κάνει να αισθάνεσαι αυτό;
«Είναι μια στιγμή για μένα που με συγκινεί, κλείνω την αυλαία για το Δήμο Λειβαθούς. Εκλογικά με στήριξαν οι Λειβαθινοί και μου έδωσαν μια πλειοψηφία μεγάλη. Φεύγω ικανοποιημένος από την αγάπη που μου δείξανε, θέλω να πιστεύω ότι η Λειβαθώ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον νέο Δήμο. Είμαι και ο σύμβουλος που εκπροσωπώ τη Λειβαθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτήν, αλλά και για όλη την Κεφαλονιά, ελπίζω να υπάρξει ξανά ο Δήμος Λειβαθούς. Ποιος ξέρει, μπορεί ο Καλλικράτης να μην δουλέψει σωστά και να ξαναγυρίσαμε στην παλιά δομή
Τι έργο αφήνετε στη Λειβαθώ;
«Στην ομιλία του ο Παρίσης μίλησε για πολλά εκατομμύρια ευρώ χρέη των Δήμων. Αυτό αντιμετωπίσαμε και εμείς πριν τέσσερα χρόνια. Είχαμε χρέος 8,5 εκ. ευρώ  και το κάναμε 7,5 εκ. και παρ όλα αυτά κάναμε τεράστιο έργο. Οδοποιία, το αλσύλλιο Λακήθρα, παραλία στα Λουρδάτα, τη μελέτη για βιολογικό, έχουμε αφήσει πολλές μελέτες για ύδρευση. Υπάρχει δουλειά έτοιμη αν ο νέος Δήμαρχος προχωρήσει στα βήματα τα δικά μας η Λειβαθώ θα προχωρήσει μπροστά.
Ο νέος Δήμαρχος έχει ενημερωθεί για το τι παραλαμβάνει από τη Λειβαθώ;
«Έκανε μια επίσκεψη στο Δημαρχείο. Του έχω κάνει μια ενημέρωση σε λίγες μέρες θα του έχω πλήρη ενημέρωση. Δεν είναι τόσο μαύρα τα πράγματα για τον νέο Δήμο. Μας οφείλουν χρήματα από το ΣΑΤΑ και άλλα προγράμματα. Αυτά τα χρήματα που πρέπει να πάρει και μέχρι να οργανωθούν, θα μειώσουν πάνω από το μισό το χρέος του νέου Δήμου για να μπορέσει και ο νέος Δήμαρχος να κάνει έργο».
Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος με τη συντάκτρια της εφημερίδας "Κεφαλονιά", Γιώτα Σιούτη
Φήμες λένε πως θα είστε Πρόεδρος της ΔΕΥΑ, ισχύουν;
«Δεν έχει γίνει καμιά κουβέντα. Δεν έχω κάνει καμιά συζήτηση με τον νέο Δήμαρχο. Εκκρεμεί να γίνει μια συνάντηση του συνδυασμού. Όπως είπα και στην ομιλία μου έχουμε πολύ κόσμο με εμπειρία, με όρεξη για δουλειά, που μπορεί να βοηθήσει τον νέο Δήμο. Όπου χρειαστεί η βοήθεια μας θα την δώσουμε. Δεν είμαστε συνδυασμός τροχοπέδη στη νέα δημοτική αρχή. Αν μας ζητήσουν την βοήθειά μας θα πούμε όχι; Όπου μας ζητηθεί θα προσφέρουμε, αλλά και όπου χρειάζεται θα κάνουμε και την κριτική μας».
Πώς βλέπετε την ένσταση Κοτσιλίνη;
«Πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει μηχανισμός που να ελέγχει τις υποψηφιότητες όταν καταθέσαμε του συνδυασμούς στο πρωτοδικείο. Να ελέγξει αν υπάρχουν πράγματα που δεν συνάδουν με τον Καλλικράτη. Οι υποψηφιότητες στέλνονται για έλεγχο, αλλά είναι τυπικός. Τη δεύτερη Κυριακή είχαμε να κάνουμε με δύο πρόσωπα, όχι με συνδυασμούς. Είχαμε μεταξύ Κοτσιλίνη και Παρίση. Οι Κεφαλλονίτες επέλεξαν. Να παρακαλάμε και να ελπίζουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα μας πάει μπροστά και όχι πίσω. Θεωρώ πως δεν έπρεπε να έχει γίνει η ένσταση».
Εν μέσω εορτών τι έχετε να πείτε στον κόσμο;
«Ξέρω ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα και πιθανόν να έρθουν και ακόμη δυσκολότερες ημέρες. Ελπίζω όμως ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Καλή χρονιά σε όλους και πάνω από όλα με υγεία».
Επιμέλεια Γιώτα Σιούτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου