|
|
ΤΡΙΚΙΜΙΑ!!!! Υπόθεση του έργου [Επεξεργασία]
Ο Πρόσπερο, Δούκας του Μιλάνου, που ασχολείτο με μυστικιστικές μελέτες, χάνει το θρόνο του, καθώς ο αδερφός του, Αντόνιο, με τη βοήθεια του βασιλιά της Νάπολης Αλόνσο, σφετερίστηκε την περιουσία του και την εξουσία του. Έτσι καταλήγει σε ένα ερημονήσι μαζί με τη μικρή του κόρη,
Το έργο ξεκινάει δώδεκα χρόνια αργότερα. Η θεατρική παρουσίαση των γεγονότων αρχίζει δώδεκα χρόνια αργότερα, περίοδο κατά την οποία ο Πρόσπερο έχει εξελιχθεί σε μεγάλο μάγο, που ελέγχει στοιχεία της φύσης και ξωτικά, όπως το αγαθό πνεύμα Άριελ. Υπηρέτης του Πρόσπερο και της Μιράντα είναι ο Κάλιμπαν, ένας ιθαγενής του νησιού που συμπεριφέρεται χυδαία στο αφεντικό του, που θέλει να τον εκπολιτίσει.
Ωστόσο, η μοίρα ευνοεί τον Πρόσπερο: όσοι συνωμότησαν εναντίον του για το θρόνο του Μιλάνου θα τύχει να ταξιδέψουν με πλοίο στη θάλασσα κοντά στο νησί. Έπειτα από μια Τρικυμία που προκαλεί ο Πρόσπερο με τις μαγικές του δυνάμεις, το καράβι του Αλόνσο βουλιάζει κι όλοι ναυαγούν στο νησί, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, πιστεύοντας ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι νεκροί. Εκεί παρασύρονται από τις παραισθήσεις που προκαλεί ο Πρόσπερο και φτάνουν μέχρι την τρέλα, μέχρι που ανακαλύπτουν ότι ο τρόπος που βασανίζονται οφείλεται στο πώς αδίκησαν παλιότερα τον Πρόσπερο,στον οποίο θέλουν να επιστρέψουν το Δουκάτο για να τους συγχωρέσει.
Η Μιράντα αρραβωνιάζεται το Φερδινάνδο, γιο του Αλόνσο κι ο Πρόσπερο θα επιστρέψει σαν Δούκας στο Μιλάνο, αφού πρώτα αποκηρύξει την υψηλή τέχνη της μαγείας και απελευθερώσει τον Άριελ.
Livieris Livieratos
ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΣΗΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ...
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ , ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ "ΑΛΛΑΞΕ" ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ... ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΣΗΜΟ ΤΩΝ ΝΤΕΛΛΑ ΤΟΡΡΕ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΛΟΒΕΡΔΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ....
ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΚΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ (ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΝΤΕΛΛΑ ΤΟΡΡΕ -ΠΡΟΣΠΕΡΟ) ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ (ΠΕΤΑΝΟΙ) ΤΗΣ "ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ" ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ :https://www.youtube.com/watch?v=sc5WPpqn13k ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ: "Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ" ! Σ' ΑΥΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ Ο ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ !
www.youtube.com
Prospero's speech by Shakespeare and music by Loreena McKennitt and my drawings
|
Δικαιολογημένα λένε τους Πετανούς τον Μύρτο της Παλικής;
Φωτο : fc Welove Kefalonia
Ο ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΝΤΕΛΛΑ ΤΟΡΡΕ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ...
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΡΛΟ ΠΙΡΟΒΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΔΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΝΙΚΑ ΜΙΝΟΝΘΙΟ "I DELLA TORRE" (2003 KAI 2004) ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 9 ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ : FRA I DIVERSI GOVERNI CHE SI SUCCEDETTERO A MILANO NEL CORSO DEL SECONDO MILLENIO, VI FU ANCHE QUELLO DI UNA POTENTE FAMIGLIA CHE, SE PUR NON MILANESE, MA DI ORIGINE VALSASSINESE DEL PAESE DI PRIMALUNA, PASSANDO COME UNA METEORA, HA LASCIATO IL SUO NOME INCISO NELLA STORIA DI MILANO: I DELLA TORRE. (Στην φωτογραφία η ασπίδα του Αυτοκράτορα Καρλομάγνου)
ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ : "ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕΖΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΓΩΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΣΑΣΣΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΜΑΛΟΥΝΑ, ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΑΦΗΣΕ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ : ΟΙ ΝΤΕΛΛΑ ΤΟΡΡΕ "
ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ , ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ, ΚΟΥΒΑΛΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ! ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ Ο , ΝΟΜΙΖΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΝΕΚΡΟΣ , ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΝΤΕΛΛΑ ΤΟΡΡΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΝΤΕΛΛΑ ΤΟΡΡΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ Ή ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ !
ΟΛΗ Η ΓΗ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ , ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΜΑΡΤΕΛΟ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ …. ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ … ΕΧΕΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ … ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ! Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΤΡΩ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΚΕΛΤΙΚΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ …
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ .... ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΤΟΝ ΕΛΒΕΤΟ ΒΙΚΟ ΤΟΡΡΙΑΝΙ (1920-1998) . ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΑΙΝ ΜΟΡΙΤΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΤΑΛΟΦΩΝΟ ΜΕΝΤΡΙΖΙΟ . ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ! ΕΔΩ ΣΤO ΤΡΑΓΟΥΔΙ "ΚΑΠΡΙ" (1995) ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΛΕΝΤΕ ....
O ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΙΟ ΝΤΕΛΛΑ ΤΟΡΡΕ : ΗΤΑΝ ΒΕΡΟΝΕΖΟΣ . ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1481 ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 1511 ...
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΕΡΜΑ ΤΟΥ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ... ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ;
Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ O ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΙΟ ΝΤΕΛΛΑ ΤΟΡΡΕ (1481–1511) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΒΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ Ο ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΙΟ ΝΤΕΛΛΑ ΤΟΡΡΕ ...
|
|
|
Διαβάστε περισσότερα...kefaloniapress.gr | | | |
Livieris Livieratos ΜΑΓΕΙΑ ΟΙ ΠΕΤΑΝΟΙ ! ΕΠΗΕΤΑΝΟΙ ΛΕΓΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΕΠΙ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ !
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΜΑΡΟΣ (ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ) , ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ... ΤΟ ΠΙΟ ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΡΙΟΣ ! ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ : ΚΡΙΟΣ , ΑΡΝΑΚΙ
Michele Crisetig Sti notia Italia me tin leksi kimmaros ->"zimmaru" ennoun to mikro arseniko katsikaki, enw me tin leksi arniska h riniska to mikro provataki.
και πολύ καλή αγνωστη σε πολλούς η ΧΑΛΚΗ!! ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΟΜΗΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ!!
σχολιασμος σημερα απο τον ρισισνο ομηριστη φιλο Σπυροκωσμα Ροκκο σε φωτο της νασα στα νησια του ιονιου (προυγουμενη αναρτηση
1 σχόλιο:
και μια αναρτηση καμπανη για τσου Πετανους!!
HOMERICITHACA.COM
Στους Πετανούς, δεν πετάει ο νους, αλλά έχει πλούσια υδροφορία και βλάστηση.
Πιο πιστικό γλέπω τον άλλονε με την Ομηρική Ιθάκη στη Παλική, γιατί η Αθηνά όπως μας λέει είχε παρατσούκλι σαν Παλλάς από την εκεί Κουνόπετρα που πάλλεται, όπως αναφέρει η Καναλιάδα!!
Ενώ άματις ήτανε η Ιθάκη στα Τζαννάτα, την Αθηνά έπρεπε να τη λέει ο Όμηρος Τζαννέτα σα τη νόνα μου τη σχωρεμένη…
Έπειτα όπως έχω παλιότερα γράψει, ξέρετε ποιο ήταν το τεστ στο οποίο υπέβαλε η Πηνελόπη τσου μνηστήρες για να παντρευτεί τον ικανότερο; Μην ακούτε τσι ψευτιές του παγαπόντη ΟΔΥΣΕΑ για τα πελέκια με τσι τρύπες κ.λ.π.
Έβαλε μια τρύπια παδέλα στη στεριά και μια πάλι τρύπια πάνω στην Κουνόπετρα και έπρεπε να περάσουν το βέλος από τις δύο τρύπες. Ο ΟΔΥΣΕΑΣ τα κατάφερε γιατί ήξερε ότι τσι 11.23 π.μ. ακριβώς η Κουνόπετρα μένει ακίνητη για 10 δευτερόλεπτα. (Καναλιάδα, ω΄ – 115). Χα χα.
Τι διάολο, δεν έχετε διαβάσει καθόλου Καναλιάδα??
Κουά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα