Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Δελτίο τύπου επαγγελματικού εμπορικού συλλόγου Πορου

 Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί εργαζόμενοι, αγαπητοί συμπολίτες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Προέδρος του Ε.Ε.Τ.Β.Α. Πόρου Κεφαλληνίας - Άτρου κος Ελευθέριος Στελλάτος προέβη σε μία σειρά διαδοχικών συναντήσεων με θεσμούς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, έπειτα από ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του σωματείου. Στις συναντήσεις που υπήρξαν, συζητήθηκαν τα προβλήματα που διαιωνίζονται στην περιοχή και δημιουργούν ανυπέρβλητα κωλύματα στη βιωσιμότητα και ανάπτυξη τόσο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Πόρο - Ρίζα όσο και στις όμορες περιοχές λόγω των αμφίδρομων εμπορικών και κοινωνικών σχέσεων που υφίστανται μεταξύ τους. 

Για τα προβλήματα που είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας, υπήρξε δια ζώσης συνάντηση με τον αξιότιμο αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης κο Σταύρο Τραυλό. Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της Ι.Μ. Παναγίας Άτρου, ο θολωτός Μυκηναϊκός τάφος στα Τζαννάτα, το Οδικό δίκτυο Πόρου – Αργοστολίου, Πόρου – Σάμης, Πόρου Σκάλας καθώς και η επιθυμία των επιχειρηματιών του Πόρου να συμπεριληφθεί ως σταθμός των Υδροπλάνων και Κρουαζιερόπλοιων το λιμάνι του Πόρου. Ο Πρόεδρος τόνισε τη βαρύνουσα σημασία της άμεσης υλοποίησης των έργων αυτών και το πόσο καθοριστικό ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν για το μέλλον, όχι μόνο του Πόρου αλλά και όλο του νησιού. Από τη μεριά του ο αξιότιμος αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει για την Ι.Μ.’Ατρου , τον θολωτό Μυκηναϊκό τάφο καθώς και για την πορεία των διαδικασιών. ‘Όσον αφορά την  Ι.Μ. Άτρου ο κος Τραυλός  ανέφερε  χωρίς καμία αμφισημία ότι μέσω ενεργειών του αλλά και της αποκεντρωμένης διοίκησης το ζήτημα του Δασολόγου που αφορούσε την επίβλεψη του έργου διευθετήθηκε. Συνεπώς το να ξεκινήσει το έργο είναι ζήτημά χρόνου. Για το θολωτό Μυκηναϊκό τάφο ανέφερε ότι θεωρεί ότι τα όποια κωλύματα υπήρχαν κάμφθηκαν και είναι ζήτημα χρόνου το παραπάνω έργο επίσης να διευθετηθεί. Τέλος για το οδικό δίκτυο ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Τ.Β.Α- Άτρου τόνισε όχι μόνο τη σημασία του στην ύπαρξη οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας, αλλά και την επικινδυνότητα του, κυρίως λόγω των κατολισθήσεων, της έλλειψης φωτισμού και του μικρού πλέον καταστρώματος του δρόμου για τον όγκο κυκλοφορίας των οχημάτων. Είναι αντιληπτό από όλους ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνουμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες ατυχημάτων και ελπίζουμε αν μη τι άλλο, όχι άλλων δυστυχημάτων, για αυτό και ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας. Σε αυτό το σημείο ο κος Τραυλός εξέφρασε τους όμοιους προβληματισμούς του και  ανέφερε ότι θα προσπαθήσει μέσω των μη απορροφηθέντων κονδυλίων που υπάρχουν διαθέσιμα ως ώρας και σε συνεργασία πάντα με το αρμόδιο τμήμα των μηχανικών που στελεχώνουν την περιφέρεια, να δώσουν λύσεις στα προβλήματα.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του σωματείου συναντήθηκε με τον αξιότιμο Δήμαρχο Αργοστολίου και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κο Θεόφιλο Μιχαλάτο, για τα προβλήματα που εμπίπτουν στη σφαίρα αρμοδιότητας τόσο του Δήμου, όσο και του Λιμενικού ταμείου. Συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της απουσίας χάραξης της αιγιαλίτιδας ζώνης, το οποίο αποτελεί την πηγή όλων των προβλημάτων. Στον αξιότιμο κο Μιχαλάτο μεταφέρθηκε η δυσφορία όλων των επιχειρηματιών και των κατοίκων του Πόρου - Ρίζας καθώς και των όμορων περιοχών για την απουσία αιγιαλίτιδας ζώνης, η οποία αποτελεί σκόπελο για τον εκσυγχρονισμό του λιμένα του Πόρου, για το οποίο το ΥΠΕΧΩΔΕ δαπάνησε ένα σημαντικότατο ποσό και το έχρησε κύριο λιμάνι της νήσου μας, ενώ επί της πράγμασι είναι μη ολοκληρωμένο. Επιπλέον λόγω της απουσίας οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης κανένα έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο του οικισμού του Πόρου και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το τρίτο (3ο) πληθυσμιακά μέρος του νησιού μας - μετά το Αργοστόλι και το Ληξούρι - καταδικάζεται σε μαρασμό και ερημοποίηση, κάτι το οποίο είναι μη αποδεκτό! Από τη μεριά του ο αξιότιμος Δήμαρχος Αργοστολίου και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου εξέφρασε την αμέριστη κατανόησή του και συμπαράστασή του στο λαό του Πόρου – Ρίζας και ενημέρωσε τον πρόεδρο για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει ποικιλοτρόπως, ενώ επιπροσθέτως τόνισε τις συναντήσεις του με τα αρμόδια υπουργεία για τη χάραξη της αιγιαλίτιδας ζώνης και θεωρεί ότι τα όποια προβλήματα υφίστανται ως ώρας θα προσπελαστούν, ώστε άμεσα να διευθετηθεί αυτό το καίριο πρόβλημα. Εν συνεχεία τέθηκε από τον πρόεδρο του σωματείου στον κο Μιχαλάτο, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το ζήτημα των υδροπλάνων και των κρουαζιερόπλοιων, την προοπτική μετά τη χάραξη της αιγιαλίτιδας ζώνης, το λιμάνι του Πόρου με τις απαραίτητες τροποποιήσεις να μπορεί να δεχτεί υδροπλάνα και κρουαζιερόπλοια και να δημιουργηθεί Μαρίνα ώστε να μπορέσουν να ανασάνουν οικονομικά οι επιχειρηματίες στο νότιο μέρος του νησιού. Τέλος τέθηκαν από το πρόεδρο του σωματείου προβλήματα συγκοινωνίας, απουσίας σήμανσης για τις παροχές & υπηρεσίες του Πόρου,  οδοποιίας, πεζοδρόμησης και φωτισμού που τόσο στερείται ο οικισμός και για τα οποία δόθηκε εκ νέου ραντεβού με το Δήμαρχο στο άμεσο μέλλον.

Ο παραπάνω κύκλος συναντήσεων, ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Τ.Β.Α Πόρου Κεφαλληνίας – Άτρος με τον αξιότιμο Πρόεδρο των ΚΤΕΛ Κεφαλληνίας κο Σαμούρη με τον οποίο συζητήθηκε το σημαντικότατο θέμα περιφερειακής συγκοινωνίας και σύνδεσης του οικισμού του Πόρου με τη Πρωτεύουσα που βρίσκονται όλες οι δομές Δ.Δ., Υγείας κ.τ.λ. καθώς και η διασύνδεση του Πόρου με το Αεροδρόμιο και τα όμορα χωριά του Πόρου. Ο κος Σαμούρης έδειξε κατανόηση στις απαιτήσεις των επιχειρηματιών και των κατοίκων και δεσμεύτηκε να αυξήσει σταδιακά τα δρομολόγια, ενώ με τη σειρά του ο πρόεδρος τον ευχαρίστησε για τη κατανόηση.

Τέλος ο πρόεδρος του Ε..Ε.Τ.Β.Α. Πόρου Κεφαλληνίας κος Στελλάτος Ελευθέριος που συστάθηκε ως Εμπορικός και Επαγγελματικός σύλλογος Πόρου Κεφαλληνίας – Άτρος, δέχθηκε από όλους τους θεσμούς και φορείς τα συγχαρητήρια για την εκλογή του Δ.Σ. και δη του ίδιου ως Προέδρου, ενώ εξέφρασε προς πάσα κατεύθυνση ότι σύσσωμο το Δ.Σ. επιθυμεί τη συνεργασία με όλους του Θεσμούς και Φορείς της Δ.Δ. ώστε να επιλυθούν επιτέλους τα προβλήματα της περιοχής. 

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Συλλόγου εξέπεμψε το μήνυμα ότι όλοι χρειαζόμαστε και είμαστε αναγκαίοι για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας, τους γονείς μας και οι όποιοι τυχόν ενδοιασμοί και προβληματισμοί υπάρχουν από τον οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε πόστο θα πρέπει πάντα εντός των πλαισίων της νομιμότητας, διαφάνειας και της διακριτικής ευχέρειας που ορίζει η κείμενη νομοθεσία να κάμπτονται υπερ. του δημοσίου συμφέροντος. 

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Στελλάτος Ελευθέριος

Η Γραμματέας

Ειρήνη Γκόγκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου