Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Ο Λευτέρης Στελλάτος στον Cosmos 96,5 για τα προβλήματα του Πόρου

 

Ο Λευτέρης Στελλάτος στον Cosmos 96,5 για τα προβλήματα του Πόρου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πόρου-Ρίζας  Λευτέρης Στελλάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στον νεοϊδρυθέντα Σύλλογο: «Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο ο οποίος θα είναι ουσιαστικός και θα αποφέρει «κέρδη» στους επαγγελματίες και το κοινωνικό σύνολο. Σε βάθος χρόνου το κίνητρο έρχεται από τον καταστροφικό σεισμό του 1953 που τότε ξεκίνησε και η δημιουργία του οικισμού του Πόρου. Υπήρξε η λογική που οδήγησε στον κατακερματισμό  των οικοπέδων, χωρίς να έχουμε σε μεταγενέστερο χρόνο  τις ενδεδειγμένες ενέργειες  στο υφιστάμενο πολεοδομικό σχέδιο. Για την μεταγενέστερη περίοδο αυτό έχει άμεση σχέση, γιατί είχαμε μια αυξημένη συσσώρευση πληθυσμού και έναν οργασμό ανοικοδόμησης. Αυτό δημιούργησε τις περιορισμένες δυνατότητες του Πόρου όσον αφορά την ανάπτυξη του».

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει  σήμερα ο Πόρος: «Ο Πόρος δεν στοχεύει  τόσο πολύ στον μαζικό τουρισμό, στοχεύουμε όμως στο να υπάρχουν ξενοδοχεία μεγαλύτερου βεληνεκούς και όχι των 30-50 κλινών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Αυτό για να γίνει πρέπει να γίνει επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου ,με συνεχή διαβούλευση τόσο με το Δήμο, όσο και με την περιφέρεια.

Η συσσώρευση πληθυσμού μετά το 1953 έφερε ανάπτυξη ,συντέλεσε στο να βάλει τον Πόρο στον Ευρωπαϊκό χάρτη αφού ήταν το πρώτο μέρος που έφερε τον οργανωμένο τουρισμό  στο νησί , όμως 3 και πλέον 10ετίες μετά, φτάσαμε σήμερα να είμαστε σε στάδιο παρακμής κι απογοήτευσης. Έχουμε να δούμε έργο πνοής στον Πόρο αρκετά χρόνια. Το μόνο έργο πνοής που θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά για τον Πόρο είναι το λιμάνι, το οποίο  έγινε με την απουσία μαρίνας. Δημιουργήθηκε ο περιφερειακός του Πόρου, χωρίς να υπάρξει κάποιο σημείο σήμανσης , η διαδραστικός  χάρτης πληροφοριών για τις παροχές του Πόρου. Τα Ράγια είναι μια φοβερή παραλία χωρίς προσβασιμότητα στην ουσία. Η γέφυρα φτιάχτηκε ορθά, αλλά πρόσβαση ορθή στην ακτογραμμή δεν υπάρχει και ταλανίζει την περιοχή  και το πρόβλημα των αυτοφυών χωματερών.

Στους στόχους του νεοϊδρυθέντος  Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου: « Στοχεύουμε σε θέματα τουριστικής προβολής , μείωση της εποχικότητας , αύξηση του ποιοτικού τουρισμού, προσβασιμότητα σε νέες αγορές. Διασύνδεση της αστικής ,υπεραστικής και ίσως διεθνούς συγκοινωνίας. Προβολή του Πόρου δεν υπάρχει, μέχρι το 2019 αναφερόταν στις εκθέσεις του Λονδίνου και της Αθήνας   ως ψαροχώρι, χωρίς καταλύματα , χωρίς εφοδιαστική αλυσίδα, χωρίς φαρμακεία , χωρίς λιμάνι κλπ. Τα είχα αναφέρει στην τουριστική επιτροπή το 2019 όταν ήμουν μέλος. Τώρα δεν μας έχουν καλέσει στην τουριστική επιτροπή για να έχουμε βήμα, διά ζώσης έχουμε μιλήσει με τον Πρόεδρο και του έχουμε αναφέρει κάποια προβλήματα».

Οι δράσεις του Συλλόγου το αμέσως επόμενο διάστημα: «Θα κάνουμε κάποιες διαβουλεύσεις για να λύσουμε τα προβλήματα της περιοχής. Ξεκινάμε μια σειρά επαφών με τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, το Επιμελητήριο και  τα ΚΤΕΛ ,γιατί είναι απαράδεκτο να μη έχουμε υπεραστική συγκοινωνία εντός νησιού και  να έχουμε μόνο 2 φορές την εβδομάδα. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα προβολής, διασύνδεσης, επικοινωνίας, εμπορίας και συναλλαγών, έργων υποδομής. Θεωρώ προσωπικά απαράδεκτο να μην υπάρχει προσβασιμότητα σε μνημεία απείρου κάλους. Ο Μυκηναϊκός Τάφος μαζί με το Μοναστήρι της Άτρου θα έπρεπε να είναι προσβάσιμα, είναι εθνικής εμβέλειας και αξίας. Πρέπει οι υπεύθυνοι κάποια στιγμή να μας πουν το τι μέλει γενέσθαι. θα κινηθούμε προς τους υπεύθυνους φορείς και αν δεν υπάρχει κάποια ενέργεια θα συνεχίσουμε σε ανωτέρω υπηρεσίες .Θα κάνουμε μια ανοιχτή  γενική συνέλευση στις 22 Μαΐου να κάνουμε γνωστό το πρόγραμμα μας του οποίου το οργανόγραμμα δύσκολα το συναντάει κανείς. Μεταξύ των άλλων  έχουμε σκοπό να κάνουμε διασύνδεση των νέων και της επιχειρηματικής δραστηριότητας ,δεν θα αφήσουμε εν αγνοία τα παιδιά στο θέμα της επαγγελματικής τους κατάρτισης  και να μην τα βοηθήσουμε στο επιχειρηματικό και οικονομικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Τα πάντα θέλουν θυσίες, υπομονή ,επιμονή και αγάπη γι αυτό που κάνεις και εμείς θεωρώ ότι την έχουμε».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

ΣΤΟ inkefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου