Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩ,,!! ΤΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙ ,,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΦΤΑΣΟΥ ΜΕ ΣΤΑ 11

 

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΥΡΩ: Ας θυμηθούμε πως ήταν τότε…

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα. Με απεργίες, απελπισμένους ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους, τη μία …επιχείρηση να κλείνει μετά την άλλη και με ένα ευρώ ετοιμόρροπο, αναρωτιόμαστε πώς ήταν και πόσο κόστιζε η ζωή μας δέκα χρόνια πριν, όταν άρχιζε η «εξοικείωσή» μας για να μπούμε στο ευρώ.
http://filologos10.wordpress.com

 

Δέκα χρόνια με το ευρώ: ανακοίνωση του νικητή του διαγωνισμού



the winning designΟι πολίτες και οι κάτοικοι της ευρωζώνης διάλεξαν το σχέδιο που κέρδισε τον διαγωνισμό για το νέο κέρμα ευρώ που θα εκδοθεί τον επόμενο Ιανουάριο για τον εορτασμό της δεκαετούς επετείου κυκλοφορίας χαρτονομισμάτων και κερμάτων σε ευρώ. Σχεδόν 35 000 άτομα ψήφισαν σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό, επιλέγοντας μεταξύ πέντε σχεδίων τα οποία ανέδειξε κριτική επιτροπή από επαγγελματίες στη συνέχεια του διαγωνισμού σχεδίου που είχε προκηρυχθεί μεταξύ των πολιτών από ολόκληρη την ευρωζώνη. Το νέο αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ θα εκδοθεί από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Εκτιμάται ότι θα κυκλοφορήσουν περίπου 90 εκατομμύρια τέτοια κέρματα.

Το σχέδιο που βραβεύτηκε συμβολίζει τον τρόπο κατά τον οποίο το ευρώ έχει καταστεί ένας αληθώς παγκόσμιος παίκτης κατά την τελευταία 10ετία, και τη σημασία του για τις ζωές των κοινών ανθρώπων (που αναπαριστώνται από τον κόσμο στο σχέδιο), το εμπόριο (πλοίο), τη βιομηχανία (εργοστάσιο) και την ενέργεια (αιολικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής).

Επιλογή του σχεδίου του κέρματος

Πολίτες από κάθε χώρα της ευρωζώνης προσκλήθηκαν να υποβάλουν σχέδια μέσω ειδικού ιστοτόπου στο διάστημα τριών εβδομάδων τον Μάιο. Μια κριτική επιτροπή από επαγγελματίες επέλεξε 5 μεταξύ των 800 σχεδίων που υποβλήθηκαν.
Τα πέντε αυτά σχέδια ετέθησαν σε δημόσια διαδικτυακή ψηφοφορία από τους πολίτες και τους κατοίκους της ευρωζώνης στο διάστημα μεταξύ 6 και 24 Ιουνίου. Ψήφισαν σχεδόν 35 000 άτομα. Το σχέδιο που ανεδείχθη νικητής έλαβε ποσοστό 34% των ψήφων.
Ο δημιουργός του σχεδίου που κέρδισε τον διαγωνισμό είναι ο κ. Helmut Andexlinger, επαγγελματίας γραφίστας, που εργάζεται στο αυστριακό Νομισματοκοπείο.
Ο νικητής της ψηφοφορίας είναι ο κ. Raphael Cretinon από τη Γαλλία.

Αναμνηστικά κέρματα ευρώ σε κυκλοφορία

Πρόκειται για την τρίτη φορά που όλες οι χώρες της ευρωζώνης εκδίδουν κέρμα ευρώ με κοινό σχέδιο στην εθνική πλευρά. Το πρώτο ήταν το αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ που εκδόθηκε το 2007 για να εορταστεί η 50ή επέτειος υπογραφής της συνθήκης της Ρώμης, και το δεύτερο ήταν το 2009 κατά την επέτειο των 10 ετών της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και της δημιουργίας του ευρώ ως λογιστικού χρήματος.
Τα αναμνηστικά κέρματα έχουν πάντοτε αξία 2 ευρώ και τίθενται σε κυκλοφορία σε ολόκληρη την ευρωζώνη, συχνά δε είναι αντικείμενο ζωηρού ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται από τους συλλέκτες κερμάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κέρματα ευρώ και το ευρώ παρακαλείσθε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες: http://ec.europa.eu/economy_finance/euro/index_el.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου