Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

2012 Το τέλος του κόσμου;


2012
Ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012;


Έτσι προβλέπει ο Λόρενς Ε. Τζόζεφ, Αμερικανός φυσικός και συγγραφέας του βιβλίου Apocalypse 2012. Αλλά δεν είναι ο μόνος. Και ο ερευνητής Τζων Μέιτζορ Τζένκινς ανάμεσα σ' άλλους μέσα από τα βιβλία και τα κείμενα του στο διαδίκτυο ισχυρίζεται ότι το τέλος του κόσμου σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας (Long Count - Μακρά Μέτρηση) θα έρθει σε 2 χρόνια. Πρώτος όμως δημοσιοποίησε (το 1987) τη θεωρία του για τις ''προφητείες των Μάγια'' ο Χοσέ Αργκέλες, ένας αμερικανός ιστορικός τέχνης.

Τα ημερολόγια

Οι Μάγιας (ο λαός που είχε αναπτύξει τον λαμπρότερο πολιτισμό του Δυτικού Ημισφαιρίου κι είναι γνωστός για την μεγάλη κατανόηση που είχε στην αστρονομία) είχαν περίπου 18 ημερολόγια εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν ημερολόγια πλανητικών κύκλων. Μέσα σ΄αυτά υπήρχαν τρία ημερολόγια που ήταν πολύ δημοφιλή. Ένα από αυτά, το οποίο έχει μελετηθει καλύτερα από τους αρχαιολόγους είναι το Χάαμπ, το ημερολόγιο της γης. Ένα ημερολόγιο 365 ημερών στο οποίο γινόταν προσαρμογές του ενός τετάρτου της ημέρας κάθε τέσσερα χρόνια. Το Χάαμπ ήταν βασικά ένα λογιστικό ημερολόγιο. 'Επειτα υπήρχε ένα ιερό ημερολόγιο ή ιερό καλενδρικό σύστημα, που είναι βασικά δυο ημερολόγια που συνεργάζονται μαζί. Αυτά είναι το Τζολ-Κιν και το Τουν. Το Τζολ-Κιν είναι το προσωπικό ημερολόγιο των αστρολογικών επηρροών σε ένα άτομο, το καθημερινό ημερολόγιο των Μάγιας. Το ημερολόγιο Τουν, το οποίο είναι το θεϊκό ή προφητικό ημερολόγιο ασχολείται με τις προοπτικές της δημιουργίας ή τους κύκλους προς τα πάνω και προς τα κάτω της συνείδησης και των πολιτισμών. Το Τζολ-Κιν είναι ένα ημερολόγιο 260 ημερών που διαιρούνταν σε 13 μήνες των 20 ημερών. Το Τουν είναι ένα ημερολόγιο 360 ημερών, που περιγράφει την μεγαλύτερη κλίμακα των γεγονότων και τις καταστάσεις που η συνείδηση πρέπει να δουλέψει και να δημιουργήσει.

Η Μακρά Μέτρηση;

Ερευνητές των ημερολογίων και του καλενδρικού συστήματος των Μάγιας ψάχνουν συνεχώς για κάποια σημασία του τελειώματος του, ''Μεγάλου Κύκλου'' όπως ονομάζεται και του ξεκινήματος κάποιου άλλου. Ένας ''Μεγάλος Κύκλος'' αποτελείται από 13 Μπακτουν, το καθένα από τα οποία είναι 144.000 ημέρες, σχηματίζοντας ένα μεγάλο σύνολο από 1.872.000 ημέρες. Αυτό με τη σειρά του ισοδυναμεί με 5.139,44 ηλιακά χρόνια και σημαδεύει τον αριθμό των ημερών που πέρασαν από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος όπως καταγράφηκε από κάποιον άγνωστο ιερέα το 236 π.Χ. Η ανάμειξη αυτού με το ιερό ημερολόγιο των 260-ημερών το Τζολ-Κιν κι αυτό των 365 ημέρών ονόμαστηκε από τους αρχαιολόγους  ''Μακρά Μέτρηση''.

Οι Μάγιας πίστευαν πως ζούσαν στη λεγόμενη "Πέμπτη Εποχή του Ήλιου" και πως πριν από την δημιουργία του σύγχρονου ανθρώπου υπήρχαν άλλες τέσσερις εποχές και ανθρώπινες φυλές, που καταστράφηκαν από κατακλυσμούς. Ο τελευταίος μεγάλος κύκλος, άρχισε στις 12 Αυγούστου του 3114 π.Χ. και θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 οπότε κλείνει ο κύκλος της Μακράς Μέτρησης. Σύμφωνα με τους Μάγια, οι Μεγάλοι Κύκλοι τελειώνουν με καταστροφή. Επιπλέον, την επόμενη ημέρα από αυτή την ημερομηνία είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο και ο Ήλιος θα είναι ευθυγραμμισμένος με το κέντρο του Γαλαξία για πρώτη φορά μετά από 26.000 χρόνια...

Σύμφωνα με τον Τζον Μέιτζορ Τζένκινς, οι Μάγιας σταθεροποίησαν το τέλος της Μακράς Μέτρησής τους για να σημαδέψουν την σύμπτωση του χειμερινού ηλιοστασίου με το ''γαλαξιακό κέντρο του σύμπαντος''. Το ''κέντρο'' του γαλαξία μας, το οποίο τοποθετείται στις 26 μοίρες του αστερισμού του Τοξότη για τους Μάγια είναι η Πύλη του Κάτω Κόσμου.




Οι πλανήτες θα βρίσκονται στην ίδια ευθεία στις 21 Δεκεμβρίου 2012 

Δυστυχώς δε γνωρίζουμε τι θα έκαναν οι Μάγιας στο τέλος αυτής της ημερομηνίας. Οι ερευνητές όμως μας προετοιμάζουν για τα χειρότερα αναφέροντας τις συμφορές που θα μπορούσαν να μας πλήξουν.

- Η Γη θα αλλάξει άξονα.
- Αστεροειδείς, ίσως ακόμη και ένα νέος πλανήτης θα χτυπήσει τη Γη εκείνη την ημέρα.
- Φυσικές καταστροφές, καταιγίδες, πλημμύρες, σεισμοί εκρήξεις ηφαιστείων θα πλήξουν τη Γη.
- Θα γίνουν πολλοί πόλεμοι.
- Ο ήλιος θα καταστρέψει όλα μας τα συστήματα.


- Σύμφωνα με την τελευταία σελίδα του Κώδικα της Δρέσδης, του πιο σημαντικού κειμένου των Μάγια το Τέλος του Κόσμου θα έρθει με νερό.
ΠΗΓΗ: http://astrologika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου