Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ενημερωση από τον καθηγητή , και συμπατριωτη μας κύριο Ακη Τσελέντη


Καλημέρα σας,
Όπβς σας έχω πεί αναμέναμε πολλούς και ισχυρούς μετασεισμούς και το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. πρέπει να εξακολουθούμε να ακολουθούμε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης που σας έχω παραθέσει σε προηγούμενα μηνύματα. Επειδη φαίνεται να διαμορφώνεται ένα μικρό σεισμικό κενό (αν μπείτε στη σελλίδα του Γεωδυναμικού http://www.gein.noa.gr/el/ και τη μεγενθύνετε λίγο χρησιμοποιώντας το + σύμβολο θα φανεί) ίσως έχουμε κάποιο ισχυρό ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟ και στην περιοχή αυτή που θα γίνει πολύ αισθητός και στο Φισκάρδο, για αυτό απαιτείται ψυχραιμια. Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινάμε ένα μεγάλο σεισμολογικό ερευνητικό πρόγραμα με βάση τη περιοχή του Φισκάρδου (χρηματοδοτούμενο ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ......) από ξένες πηγές όπου θα εγαταστήσουμε μία σεισμική συστοιχεία (seismic array) 16 σεισμογράφων (κάτι σαν σεισμικό ραντάρ), κάτι μοναδικό για την ΝΑ Μεσόγειο. Με αυτό το σύστημα που θα είναι ΜΟΝΙΜΟ θα παρατηρούμε διεξοδικα ότι γίνεται στο κεντρικό Ιόνιο. Τα γράφω αυτά γιατί θέλω οι πολίτες να πληροφορούνται για το τι γίνεται και όχι να ακούνε ξήλινους πολιτικούς και καθησιχαστικούς λόγους εκπορευόμενους μάλιστα από "κυβερνητικούς" επιστήμονες στην κατηγορία των οπίων ουδέποτε και υπό οιαδήποτε κυβέρνιση υπήρξα! Πολοί θα ήθελαν να μη είμαι στο τιμόνι του Γεωδυναμικού αλλά δυστυχώς είμαι και ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ και οχι αυτό που ΘΑ ΜΕ ΣΥΝΕΦΕΡΕ η θα μου επέβαλαν να λέω.... Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΗΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ. 

Πιστεύω είδατε την απάντηση στην καταγγελτική μου επιστολή προς τον αρμόδιο υφυπουργό! Ολοι αποσείρουν από πάνω τους κάθε ευθύνη αλλά άν είχαν ληφθεί τα σωστά μέτρα μετά τον αντίστοιχο σεισμό της Λευκάδας το 2003 που και πάλυ είχαμε εκτεταμλενες κατλισθήσεις ίσως να μη θρυνούσαμε κάποα θύματα. Αν ο σεισμός αυτός γινόταν τον Αύγουστο φανταστειτε τι επιπτώσεις θα είχαμε στις γεμάτες τουρίστες παραλίες του νησιού. Για οτιδήποτε νέο θα σας ενημερώνω. Γνωρίζω ότι κάποιοι (το έχουν κάνει πολλές φορές) για να με θίξουν θα τροποποιήσουν τα λεγόμενα μου δίνοντας τους ένα χαρακτήρα τρομοκρατίας και θα τα αναπαραγάγουν έτσι στα διαφορα blog. Στα ΜΜΕ θα βγαίνω ΜΟΝΟ όταν έχω να πω κατι σοβαρό, είμαι ενάντια στην μαιντανοποίηση της επιστήμης. Ζητώ συγνώμη για τα όποια ορθογραφικά γράφω υπαγορευοντας μέσω μικροφώνου οπότε είναι αναμενόμενα.


KAI 
42819-13-620x420
Aπόρρητα επιστημονικά δεδομένα διαβίβασε ο σεισμολόγος Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας στον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητή Άκη Τσελέντη και εν συνεχεία στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, σχετικά με τη μη φυσιολογική ακολουθία από τον σεισμό των 6,4R στην περιοχή της Λευκάδας.
Επικοινωνήσαμε με τον Κύριο Ερευνητή Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σεισμική ακολουθία στην περιοχή του Ιονίου δεν είναι η αναμενόμενη, με αποτέλεσμα το επιστημονικό προσωπικό να εργάζεται νυχθημερόν εξετάζοντας όλα τα δεδομένα για το φαινόμενο.
Κατά τη συνέντευξή του, ο κ. Χουλιάρας προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για έλλειψη προσωπικού στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.
Επιστημονικό πόρισμα-έκθεση για τον σεισμό της Λευκάδας
Στην ερώτησή μας για την επιστημονική του εκτίμηση όσον αφορά τον σεισμό της Λευκάδας και τις ακόλουθες 100 δονήσεις, το τελευταίο 30ωρο, ο κ. Χουλιάρας τόνισε: «Παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο τις 36 τελευταίες ώρες. Από τον χθεσινό σεισμό έχουν καταγραφεί δύο ισχυρές δονήσεις 5,1R και 5R (σ.σ. η τελευταία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης) και ακόμη 100 δονήσεις που υπερβαίνουν τα 2 Ρίχτερ, ωστόσο δεν έχουν γίνει σεισμικές δονήσεις μεταξύ 4 και 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».
«Με την εικόνα που έχουμε τις τελευταίες 30 ώρες, δεν είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για μία φυσιολογική σεισμική ακολουθία. Συλλέγουμε δεδομένα και τα επεξεργαζόμαστε μέρα-νύχτα. Στη συνέχεια διαβιβάζουμε τα πορίσματα στις κρατικές Αρχές (ΟΑΣΠ, Πολιτική Προστασία)», συμπλήρωσε.
Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς λόγω της υποστελέχωσης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθυστερεί η ανάλυση-εκτίμηση της σεισμικής ακολουθίας, όπως αυτή εξελίσσεται.

«Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει» - http://www.contraseolous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου