Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΜΑς ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΙΑ

Έτσι για να μη μαλώνουμε λοιπόν,ο Ιερωμένος και ιστορικός Μελέτιος από Γιάννενα εκεί κατά το 1680 γράφει: Η Ζάκυνθος πρότερον εκαλείτο Υρία , Κασσιόπη και Δουλίχειον , ύστερον δε υπότινων εκλήθη και Ιερουσαλήμ. Τώρα που το διάβασε δεν ξέρω αλλά ότι τη λέγανε και Ιερουσαλήμ είναι βέβαιο. Τη δε Λευκάδα σαν αρχαία Νηρικίη μνημονεύει. Να λοιπόν και μια παλαιότερη μαρτυρία περί Δουλιχίου που κάποιοι πιστεύω ότι διαβάζουν και οικειοποιούνται όπως και εκείνα περί Ακαρνανίας κλπ. Ξεπατικοτούρες με άλλα λόγια Κακακακακακα. σε Μια πάρα πολυ καλή ομηρικη Παρέμβαση στην Ανάρτηση,, στο βιβλιο Σακη.
(ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ,,ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΓΑΤΟΝΙ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΑ  ΧΑΧΑΧΑ-ΚΑΚΑΚΑ

20  ΣΧΟΛΙΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:


ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS
ΚΑΙ  ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ

AN KAI ΙΔΙΟς ΕΡΓΟΔΟΤΗς,ΙΔΙΟς ΕΡΓΟΛΑΒΟς ΔΩΘΕ ΜΕΡΙΑ,, ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ,,ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΕΝΟς,, ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΕΚΑΜΑΝ,, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΤΡΟΝΑ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ! ΤΩΡΑ ΦΚΙΟ ΠΙΣΩ,,ΑΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΑ ΚΟΜΙΤΑΤΑ,, ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΟς ΒΟΡΡΑ ΠΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΓΚΙΝΕς,,ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΣΕ ΜΗΚΟς ,ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗς ΧΑΧΑΧΑ σε Σπύρος Ρόκκος : Αυτή είναι η πραγματικότης περί τον Χάρακαν. Ερχονται τα κομμάτια στη γέφυρας!

1 σχόλιο:

  1. Θα συνεχίσω με μια αναφορά μου σε προηγούμενο σχόλιο στο Βιργίλιο και Αινειάδα γιατί μπορεί να γράφτηκε τότε ένα έπος κλεμμένο από τον Όμηρο, αλλά το ταξίδι στο Ιόνιο το είχε κάμει όχι μόνο ο Βιργίλιος αλλά και πλήθος Λατίνων επωνύμων και μη.
    Έχοντας λοιπόν οι Ρωμαίοι την εποχή εκείνη τα νησιά του Ιονίου φόρα παρτίδα, γνώριζαν την Κεφαλονιά με το σημερινό όνομα όπως και τις Στροφάδες και τη σημερινή Ζάκυνθο.
    Όταν λοιπόν γίνεται εξιστόρηση στην Αινειάδα της διαδρομής Στροφάδες – Ακτίου από τον Αινεία η Λευκάδα δεν αναφέρετε με κανένα όνομα, μόνο το συννεφιασμένο βουνό Λευκάτα αναφέρεται ενώ ενδιάμεσα αναφέρονται τα Ομηρικά νησιά Δουλίχιο – Σάμος – Ζάκυνθος – Ιθάκη.
    Με λίγα λόγια αφού το Ιόνιο στους Ρωμαίους ήταν πασίγνωστο τότε, θα έβγαινε προπαγανδιστικό έπος για να ενώσει το τουρλουμπούκι των τότε Λατίνων προσδίνοντάς τους κοινή εθνική ρίζα, έχοντας γεωγραφικά λάθη ακόμα και για την πατρίδα του μισητού τους Οδυσσέα που ήταν δίπλα στη πατρίδα τους?
    Σας φαίνεται τόσο κόπανος ο Οκταβιανός που του το ανέθεσε?
    Για ποια Λευκάδα σαν Ιθάκη συζητάμε λοιπόν, για ποια Λευκάδα σαν Δουλίχιο και για ποια Λευκάδα σαν Ζάκυνθο?
    Όσο για τους χάρτες και νησολόγια του Μεσαίωνα, οι Ομηρικές ονομασίες που περιέχουν είναι κατ΄ εκτίμησή τους και κατά προσωπική μου γνώμη σχεδόν για πέταμα.
    Και ποιος ήταν ο Σλήμαν και η παρέα του Νταίρπφελντ και λοιποί??
    Κατώτεροι όλων των σημερινών αρχαιολόγων σε γνώσεις, απλά ό,τι βρήκαν φαινότανε από πριν και το ανέσκαψαν πλουτίζοντας από το πλιάτσικο και βγάζοντας εύκολο χρήμα για ανασκαφές που κανείς τότε δεν διέθετε.
    Συνέβη το γνωστό στους στραβούς οι μονόφθαλμοι επιπλέουν.
    Ας τους βάλει κάποιος να σταθούν παράδειγμα δίπλα στον Μαρινάτο χα χα.
    Αυτά για να ειπωθούν κάποτε τα πράγματα με το όνομά τους.
    Σπ. Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή