Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

8 νεα σχόλια   σε 

8 σχόλια   σε


  1. ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
  1. porosnews.blogspot.pe

  1. Έ μη τρελαθούμε κιόλα!
    Και στην Αϊτή έχει βγάλει ο πατέρας μου μια φωτό αγκαλιά με το άγαλμα του Αχιλλέα μήπως από αυτό το άγαλμα βγήκε το ταξίδι του Οδυσσέα στην Καραϊβική??
    Κα κα κα κα
    Κάπου θυμήθηκα το μπάρπα μου το Κολοκοτρώνη με την Εγγλέζικη περικεφαλαία αντάρτη των ραγιάδων! Λέτε να είμαστε Ουαλοί?
    Γιατί και η λέξη ου – αλί σημαίνει ώ ρε Θάλασσα, την οποία όμως μπορεί και να τσου την έδωκε ο Όμηρος όταες επήε κάτι βόρτες εκεί αηπάνουθε!!

    Κακακά – κακακά !!!!

  2. Και εκειό το ακόντιο του Κάμε – χάμου (Καμεχαμέχα), με καμάκι φαλαινοθήρα μοιάζει! Λέτε να ονομάζανε και τσι φάλαινες κνώδαλα (τα εν τη θαλάσση θηρία) όπως οι αρχαίοι Έλληνες και ο Όμηρος καταχρηστικά όλα τα θηρία?
    Έχει γούστο! Για να το ψάξουμε…

    Χα χα χα
  3. Η Σαρδηνία πάντως έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες από τη Κέρκυρα σα νησί των Φαιάκων.
    - Απόμακρο άρα άγνωστο στον Οδυσσέα.
    - Πλούσιο.
    - Με ποτάμια, (σε ποτάμι «εξόκειλε» ναυαγός ο Οδυσσέας).
    - Ήταν κάποτε Φοινικική κατάκτηση, δικαιολογώντας τα στέγαστρα των πλοίων, μα και τη ναυτοσύνη των Φαιάκων.
    - Εκειό που με προβληματίζει είναι ότι δε ξέρανε να φτιάνουνε καλή φέτα και παίρνανε παλιά τεχνίτες από Κεφαλονιά! Χα χα.
  4. Αν ήταν τόσο απομακρυσμένη η χωρα των Φαιάκων που βρέθηκε εκεί Ο Δημόδοκος να απαγγέλει των Αχαιών τα έπη και σε ποιά γλώσσα? Ποια η σχέση των Φαιάκων με την σημερινή Εύβοια? Αναφέρουν οτι έμενα κοντά στους Κυκλωπες αλλα έφυγαν και βρέθηκαν στην Σχερία. Και τέλος πως καλύπτουν σε μια νύχτα με μπακατέλες της εποχής την απόσταση Σχερία-Ιθάκη? Τι έπινε και δεν μας έδινε ο Όμηρος? Κι όταν τους λέει οτι είναι Οδυσσέας που τον γνωρίζουν? Είναι ή δεν είναι κι αυτοί Αχαιοί? Ερωτήματα που θέλουν απάντηση. Για μένα την Σχερία αν δεν είναι η Κερκυρα θα πρεπει να την αναζητήσουμε στην Απουλία που δεν απέχει τόσο μακριά από τα νησιά του Ιονίου. Θέλει μελέτη βέποντας και τις μυκηναικές εμπορικές σχέσεις με την περιοχή βασει των αρχαιολογικών ανακαλύψεων στην ευρυτερη περιοχή του Ιονίου

  5. Σωστές υποθέσεις ΕΛΔΥΜΙΩΝ (από το Ενδυμίων βγαίνει?), αλλά σαν έπη τα Ομηρικά, έπρεπε να δείχνουν ότι τα ονόματα Ιθάκη και ο Οδυσσέας είχαν γίνει πασίγνωστα! Χα χα.
    Όμως ούτε η Απουλία προσφέρεται για Σχερία γιατί αυτή ήταν νησί και αρκετά απόμακρο.
    Να τι λέει η «παρθένος» Ναυσικά:
    (ζ-204)
    …«οἰκέομεν δ᾽ ἀπάνευθε πολυκλύστῳ ἐνὶ πόντῳ,
    ἔσχατοι, οὐδέ τις ἄμμι βροτῶν ἐπιμίσγεται ἄλλος.».

    (μετάφρ.)
    Κατοικούμε μακριά στου ταραγμένου πέλαγου τὴν άκρη
    και με μας άλλοι θνητοὶ δὲ σμίγουν εδώ πέρα .

    Άρα?? Για ποιά Απουλία συζητάμε?
    Μπέρδεμα με τα ταξίδια και τις ώρες, και ματαιοπονούμε να τις λαμβάνουμε υπόψη εκτός για τις αποστάσεις στον γνωστό τότε Ελληνικό χώρο.
    Γνώμη και συνέχεια εκφράζω αλλά δεν είναι αρεστή, οπότε κάθομαι και εγώ και…
    Θα πρέπει να μπούμε και να προσαρμοστούμε σε άλλο πνεύμα από τη τυφλή ανάγνωση των επών, αλλά και πάλι θα γίνει ακόμα χειρότερη η κατάσταση.
    Για την τωρινή Κέρκυρα δεν συζητιέται το πράμα περί Σχερίας αλλά έ να μαζεύουμε και κάνα τουρίστα.
    Άμα όμως αρχίσουνε τα περί εξορύξεων πετρελαίου τότε όλος ο κόσμος θα μάθει ότι οι Φαίακες, ο Οδυσσέας και η Ιθάκη βρίσκονται στην Καραϊβική ή στη Νέα Ζηλανδία!!
    Πάμε στοίχημα?

    Κάκακα κα κα κα κα κα κα κα




  6. Φίλτατοι, ας όψεται ο Γιώργος Γκιάφης για την λανθασμένη εντύπωση που καλοπροαίρετα σας δημιούργησε με τον τίτλο "Μια ακόμη θεωρία του ταξιδιού Οδυσσέα" Ούτε ο Nors Josephson αλλά ούτε κι εγώ συνέδεσα την γλωσσική ομοιότητα των διαλέκτων της Πολυνησίας με τις περιπλανήσεις του Οδυσσέα. Η αναφορά μου σε αυτόν έχει να κάνει με τις περιοριστικές αντιλήψεις με τις οποίες γαλουχηθήκαμε. Τώρα το που περιπλανήθηκε για 10 χρόνια ο Οδυσσέας είναι ένα περίπλοκο ζήτημα. Αυτό που δεν κολλάει στην δική μου λογική είναι το πως ένας θαλασσόλυκος (κι εδώ που τα λέμε του σχοινιού και του παλουκιού) ταλαιπωρήθηκε και περιπλανήθηκε τόσον καιρό στην Δυτική Μεσόγειο, όταν δίπλα υπήρχε ολόκληρος Ατλαντικός.


καλησπέρα,, και σας ευχαριστω για την σωστη παρεμβαση σας!
Μια ακόμη θεωρία του ταξιδιού Οδυσσέα,,επειδη στην αναρτηση εκτος των δικων σας φωτο,, (απλα προς ενημερωση) συμπερηληφθηκε και μια εξτρα παλιοτερη θεωρεια,, στην πιθανη τοποθεσια σχεριας,, προφανως μπερδευει τον αναγνωστη αθελά μου,, απλα να τονισω και πάλι,, ότι πολλες και από τις αναρτησεις,,που παντα προσπαθω να γραφω την πηγή,, και στου να θυμαμαι που βρηκα την κάθς ενημέρωση, αλλα περισσοτερο σεβόμενος τις γνωσεις του καθενός μας,, και γι αυτό αναφερω παντα ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΜΟΥ!
Σιγουρα όπως και εγω βαζω πολλες αναρτησεις,, δεν παει να πει ότι τις βαζω επειδή συμφωνω με ολοες,,εφόσον οι περισσοτερες η μια αντιφασκει την άλλη, απλα μεσα από αυτές τις αναφορες κανουμε ένα πολύ καλο διαλογο!
Σας ευχαριστω και πάλι,, και καλο ταξίδι,, μιας και ο καθενας μας είναι κοπηλάτης αυτου του ομηρικου πλοιου γνωσης,, μεσω του διαδικτιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου