Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΣΟΥ ΛΕΥΚΑΔΗΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!!

Φωτογραφία του Νικόλαος Καμπάνης.Γιωργος Γκιαφης ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ,,ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΑΑΝ ΠΟΥΘΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΗΛΙΟς,, ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑς ΤΟΝ ΓΑΖΗ. ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ ΤΟΤΕ?
Διαχείριση


Κωνσταντίνος Αρβανίτης Ναι!
Ετσι γινεται σε ολο το Βορειο ημισφαιριο.
Διαχείριση


Κωνσταντίνος Αρβανίτης Ο Ηλιος δεν περναει πανω απο την Ελλαδα αλλα πανω απο τον Ισημερινο της Γης.

Οσοι ζουν στο Βορειο ημισφαιριο πρεπει να κοιταξουν λιγο νοτια για να τον δουν.


Οπως και οσοι ζουν στο Νοτιο ημισφαιριο πρεπει να κοιταξουν βορεια για να τον δουν.

Τι να κανουμε τωρα;

Διαχείριση


Γιωργος Γκιαφης αυτο δεν παει να πει οτι Ανατολη θεωρουσαν τον Νοτο ομως!!
Διαχείριση


Κωνσταντίνος Αρβανίτης Είδες καθόλου τους χάρτες του Μεσαίωνα που ανέβασα;
Μέχρι και όλο τον Μεσαίωνα (δηλαδή ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ μετά τον Ομηρο, ακόμη όλη η ανθρωπότητα είχε τον προσανατολισμό αυτό που ο Καμπάνης σας παραμυθιάζει ότι τον έβγαλαν οι Λευκαδίτες, ενά ξέρει πια την
 αλήθεια.

Του έχω δείξει ένα σωρό χάρτες, χιλιετίες ακόμη μετά τον Ομηρο, όλοι θεωρούσαν ότι το ιόνιο έχει Δυτικό προσανατολισμό και όχι Βορειοδυτικό όπως ξέρουμε σήμερα (δηλαδή μόλις 300 χρόνια τώρα).

Ακόμη και ο Πτολεμαίος, δεκάδες αιώνες μεταγενέστερος του Ομήρου, δείχνει το Ιόνιο να έχει προσανατολισμό Ανατολή-Δύση.

Ολοι έτσι πίστευαν και αυτό δεν μπορείτε να το κουκουλώσετε με παραμύθια και λογοπαίγνια.
Διαχείριση


Γιωργος Γκιαφης αν θελεις ριξε μια ματια σε παλιους χαρτες,,εχω συγκεντρωσει καμοια 300 σε αυτο το αλμπουμhttps://www.facebook.com/337278456391285/photos/...Διαχείριση
Ο χρήστης Porosnews πρόσθεσε 305 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: ΠΑΛΙΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ,ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.
ΠΑΛΙΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΣΑΚΗ!!

Γιωργος Γκιαφης Νομιζω οπως εχω κανει και μια σχετικη αναρτηση,, με τα πανω κατω,,,, τοτε (υποθετικα παντα) και λογο του οτι προφανως δεν γνωριζαν του οτι η γη ηταν σφαιρικη δεν θεωρουσαν το κατω οπως εμεις τον Νοτο δηλαδη,, αλλα τα σημεια του οριζοντα , και το ανεμολογιο,, σιγουρα τα γνωριζαν
Διαχείριση


Γιωργος Γκιαφης και σιγουρα ειχαν πολυ καλη γνωσητων αστρων,, και γι αυτο και ο ομηρος μερικες φορες μας δινει και στοιχεια απ αυτα (πως από καλυψω εβαλε το αστρο του πολικου αστερανα τον καθοδηγει οποτε ηρθε απο καπου δυτικα της Ιθακης,, και Ο Αυγερινος που ειχε ξεπροβαλειοταν τον αφησαν στον Φορκυνα,, (οποτε ειναι ανατολικα στο νησι της ομηρικης Ιθακης !!
Διαχείριση


Gerasimos Valsamis Κωνσταντίνος Αρβανίτης φαίνεται ότι όταν κάνατε Γεωγραφία στο Δημοτικό σχολείο και Κοσμογραφία στο τότε εξατάξιο Γυμνάσιο εσείς μαζεύατε ...παπαρούνες στους αγρούς! ΕΛΕΟΣ πια! "Ο Ηλιος πάνα από τον Ισημερινό" !!! Λές και ο Ήλιος στέκεται ως ένας προβολέας ψηλά στον ουρανό πάνω από τον Ισημερινό! χαχαχαχαχαχαχχαχαχα.......... 1. Ο γίγαντας Ήλιος (109 φορές μεγαλύτερος από τη "φακή" Γη μας) δεν φαίνεται πάνω από τα κεφάλια μας αλλά πρέπει να τον αναζητήσουμε πρός νότο....μη χρειαζόμαστε και τηλεσκόπια;;;;; ΟΙ ΑΚΤΙΝΕΣ του ΗΛΙΟΥ κύριέ μου, ΠΕΦΤΟΥΝ κάθετα ΜΟΝΟΝ στην ζώνη του Ισημερινού της Γής....Οι υπόλοιπες, λόγω της σφαιρικότητας της Γης πέφτουν με αποκλίνουσα γωνία, δημιουργώντας έτσι της Ζώνες της Γής: Τροπικές, Εύκρατες και Πολικές! Άιντε ΓΕΙΑ!Διαχείριση

Κωνσταντίνος Αρβανίτης Βαλσαμη, εκτος απο χυδαιος εισαι και πολυ κουτος.
Δεν θα καταλαβεις, οσα και να δεις.
Διαχείριση


Gerasimos Valsamis 2. Την Ανατολή ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΡΙΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Αυτοί ΜΟΝΟΝ την βρήκαν και την ΟΝΟΜΑΤΙΣΑΝ. Η Γη λόγω της δεξιόστροφης κίνησής της γύρω από τον άξονά της, στην ετήσια περιφορά (τροχιά) της γύρω από τον Ήλιο που τυγχάνει να είναι στο κέντρο του Ηλιακού μας συστήματος, έχει (η Γη) την ΕΥΛΟΓΙΑ της ημέρας και της Νύχτας. Έτσι "συναντά" τον Ήλιο κάθε πρωινό πρώτα να λούζονται από τις ευεργετικές ακτίνες του, οι ανατολικές της περιοχές...Έτσι Δημιουργήθηκαν από τους ανθρώπους οι ΩΡΕΣ δηλ ο ΧΡΟΝΟΣ! Η ΑΝΑΤΟΛΗ δεν είναι ΜΟΝΟΝ ένα τυχαίο γεωδετικό Σημείο που ...έτσι το όρισαν κάποιοι γήινοι, αλλά ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!
Διαχείριση


Gerasimos Valsamis Κωνσταντίνος Αρβανίτης Δεν σας ΕΒΡΙΣΑ κυριε...αλλά εξ ιδίων φαίνεται πως κρίνετε. Χυδαίο δεν είναι να ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΕΙΣ την ΑΛΗΘΕΙΑ. ΧΥΔΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΕΤΕ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ!
Διαχείριση


Κωνσταντίνος Αρβανίτης Τι βλέπουμε εδώ;
Από Κόρινθο ως Κέρκυρα μια οριζόντια ευθεία.
Μήπως τον έστριψαν οι Λευκαδίτες;
.



Muncher 1555, δηλαδή ακόμη και 3.000 χρόνια ΜΕΤΑ από τον Ομηρο έτσι νόμιζαν τον προσανατολισμό.


Διαχείριση
.
Νικόλαος ΚαμπάνηςΔιαχειριστής ομάδας Κωνσταντίνος Αρβανίτης Mαχάονα αγόρι μου, κακώς πίστεψα ότι είχες γίνει Ποδαλείριος, ακόμα εδώ είσαι;
Δεν βλέπεις ότι γελάει ο κόσμος με τα ληγμένα σκαριφήματα του μεσαίωνα που χρησιμοποιείς;
Διαχείριση


Κωνσταντίνος Αρβανίτης Μόνο σε Κεφαλονίτες μετρούν όσα λες.
Αλλα και τίποτα να μην τους έλεγες, αυτοί είναι σαν τους χριστιανούς: ότι θυμούνται χαίρονται....
Διαχείριση


Gerasimos Valsamis Στην ανωτέρω ανάρτησή σας ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. Δεν μπήκατε στο κόπο να διαβάσετε την απάντησή μου ή ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ αντιπαραβάλετε! Δεν με πειράζει...θα καταθέσω μια ακόμη φορά την ΑΠΑΝΤΗΣΗ μου. "Κε Κωνσταντίνος Αρβανίτης, η αναφορά σας σε ...χάρτες του Πτολεμαίου (του Κλαύδιου υποθέτω ότι αναφέρεστε) ή στο Μεσαίωνα, αν μη τι άλλο μόνο ως αστείο μπορεί να ακουστεί. Πτολεμαίος = "Γεωκεντριστής". Μεσαίωνας=...ψάχνουν ακόμη τις Ινδίες στη Δύση! Ο Χάρτης που ποστάρατε είναι μια ακόμη αντιγραφή με προσωπικές παρεμβάσεις/διορθώσεις του Muncher 
το 1555, από το ΑΡΧΙΚΟ έργο του Βυζαντινού μοναχού Μάξιμου Πλανούδη (13ος-14ος αιώνας) "η Πτολεμαική Γεωγραφία" που βρήκε πρόσφορο έδαφος στη "Δύση" και γι αυτό διαδόθηκε και ταυτίστηκε με το "Απόλυτο"...Τοναρχικό Χάρτη λοιπόν, που συνέταξε βασιζόμενος στην Πτολεμαική Γεωγραφία, ο μοναχός που αναφέρθηκα, έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΣΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ πολλές Μοίρες από τον Πραγματικό Γεωγραφικό Βορρά της Γής (από 3 μοίρες έωςκαι 12 μοίρες). Αυτή η απόκλιση μεταφράζεται από 60 ναυτικά μίλια έως 720 ολάκερα ναυτικά μίλια. Ευτυχώς, κράτησε μόνον μερικούς αιώνες και όχι 1700 χρόνια όπως αναφέρεστε!

Διαχείριση


Νικόλαος ΚαμπάνηςΔιαχειριστής ομάδας Κωνσταντίνος Αρβανίτης, μόνο εγώ σε ξέρω και σε εσένα απευθύνομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ας είσαι Μαχάονας για πάντα για να μας δροσίζεις.

Κωνσταντίνος Αρβανίτης Αν βρείτε έστω και ΕΝΑ μόνο μη-Κεφαλονίτη ερευνητή που να τα τρώει αυτά, ελάτε να ξανασυζητήσουμε.
Ως τότε, μόνο Κεφαλονίτικα αυτιά θα χαϊδεύετε.
Διαχείριση


Νικόλαος ΚαμπάνηςΔιαχειριστής ομάδας ...Εγώ είμαι ΜΗ Κεφαλλονίτης χαχαχα 1-0
Διαχείριση


Γιωργος Γκιαφης ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΓΚΟΛ,, ΠΡΙΝ ΦΥΓΙ Η ΧΡΟΝΙΑ!!http://porosvress.blogspot.gr/2015/09/blog-post_40.htmlΔιαχείριση

kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
POROSVRESS.BLOGSPOT.PE

Γιωργος Γκιαφης ΟΥΤΕ Η ΕΥΚΑΔΑ,,,, ΟΥΤΕ Η ΠΑΛΙΚΗ,,ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΟΛΛΗ!! ΜΟΝΟ ΕΜΕΙς ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΙΧΑΝ
Διαχείριση


Νικόλαος Καμπάνης Είπαμε, οι αναμετρήσεις μου με τον Πόρο έχουν απαγορευθεί εξαιτίας ενός διαστρικού εμπάργκο, γιατί τη θεωρία του Πόρου μάλλον εξωγήινοι την έχουν υποκινήσει χαχαχα.
Διαχείριση


Γιωργος Γκιαφης (ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ,, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟς ΕΝΤΕΛΩς!!!!)
Διαχείριση


Γιωργος Γκιαφης ΣΙΔΕΡΑ ΜΑΣΑΜΕ ΕΔΕΠΑ ΣΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ!!!!
Διαχείριση



Νικόλαος ΚαμπάνηςΔιαχειριστής ομάδας Γιώργο, πες στον Μεταξά επιτέλους να λάβει μέρος στο διάλογο να έχουμε και έναν σοβαρό, γιατί οι ξένοι θα πιστέψουν ότι δεν πάμε καλά στην Κεφαλλονιά όταν στη σύνθεση μας έχουμε δυο τρελούς και έναν σουβλατζή...
Διαχείριση

Γιωργος Γκιαφης ΑΣΤΟΥς ΝΑ ΜΑς ΥΠΟΤΙΜΑΝΕ!!! ΕΤΣΙ ΠΟΝΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,, Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ!!! ΧΑΧΑ,,
Διαχείριση

Γιωργος Γκιαφης ΜΕ ΜΕΤΑΞΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ,, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ
Διαχείριση

ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΡΟ…
POROSNEWSTV.BLOGSPOT.PE

2 σχόλια:

  1. Λοιπόνε η Ανατολή του Ήλιου στην Ελλάδα για κάποιον ακόμα και τελείως άσχετο φαίνεται το χειμώνα καμιά 35αριά μοίρες Νοτιότερα και αντίθετα το καλοκαίρι δηλαδή Βορειότερα. (Χοντρικά μιλάω φυσικά). Οπότε πάντα προς Ανατολικά βλέπει το πρωί τον Ήλιο, άντε λίγο προς Σιρόκο άντε λίγο προς Γρέο.
    Οι χάρτες από καλούς χαρτογράφους δεικνύουν την Ανατολή πάνω τους ή τον Βορρά ή και όλα μαζί και πρέπει να γυριστούν κατάλληλα για να έχουν το συνήθη σημερινό προσανατολισμό.
    Εκεί που συναντάται πρόβλημα είναι στο σχεδιασμό ενός νησιού π.χ. και όχι στον προσανατολισμό.
    Εδώ μαλώνετε για τη Λευκάδα παράδειγμα όταν υπάρχει χάρτης του 1600 που έχει σωστότατη την Αφρική και με αρκετή λεπτομέρεια (Sebastian Munster Amsterdam) αλλά και του 1544 επίσης.
    Μα και της εποχής του Χριστού χάρτης της Μεσογείου ανατολικά έχει τους Αγίους τόπους, δυτικά το Γιβραλτάρ και τη Κεφαλονιά στη θέση της!
    Ιταλίες κλπ., τα έχει γερμένα για λόγους τεχνικούς, για να τα χωράει δηλαδή ο χάρτης αφού ήταν μακρόστενος για να κουβαλιέται, 7 μέτρα μάκρος είχε!! Χα χα χα.
    Στο https://www.portoassos.gr/kefalonia-2000-eti-prin μπορείτε να τον δείτε.

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συζηταμε λοιπόν για το περιβοητο αναλεμα!!,, οπότε και εγω δεν θεωρω να ηταν τοσο βλακες οι Αρχαιοι,, οποτε ανα εξαμηνα,, επειδη ο ηλιος ξεπροβαλε νοτιοτερα το πρωι,, να λέγανε οτι αλάξε θέση η Ανατολη,, οποτε ξαναεφνιαχναν νεους χαρτες!!!Τοτε θα ειχαμε χάρτες ανα εποχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή