Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Δραματικές εξελίξεις για τη συμμαχία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Διαλύεται το ΚΙΝΑΛ – Η Φώφη διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο και προκηρύσσει συνέδριο

Διαλύεται το ΚΙΝΑΛ – Η Φώφη διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο και προκηρύσσει συνέδριο
Δραματικές εξελίξεις για τη συμμαχία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που έχει και την ευθύνη της τελικής απόφασης, 29 μέλη ψήφισαν υπέρ της εισήγησης Θεοχαρόπουλου να στηρίξει το «ναι» στην ψηφοφορία στην Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών, 22 μέλη πρόκριναν να δηλώσει «παρών» ή να απέχει της διαδικασίας, ενώ άλλα δύο μέλη δεν εξέφρασαν σαφή θέση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είπε σε στενούς της συνεργάτες πως «αυτό δεν μπορεί να το επιτρέψει» και πως άμεσα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον Θεοχαρόπουλο.
Οι εξελίξεις πλέον είναι ραγδαίες, με την κ. Γεννηματά να προχωρά στη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου και το Κίνημα Αλλαγής να οδεύει ολοταχώς προς διάλυση.
Λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής (20/01), ανακοινώθηκε πως με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής «η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».
Επίσης με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.
Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.
ΔΗΜΑΡ: Κρίμα...
«Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα», σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά για τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής με απόφαση της Φώφης Γεννηματά.
Είχε προηγηθεί απόφαση της ΔΗΜΑΡ να πει «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών.
Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:
«Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών.
Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα.
Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου