Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

      ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΣΑΜΗΣ 
Φίλοι και φίλες καταθέτουμε πρώτα  στην κρίση σας να την αξιολογήσετε μια παρατήρησή μας που όπως προσέξαμε ότι συμβαίνει και σε άλλους συμπολίτες μας. 
Ανακοίνωσή μας που αναφέρεται στη στήριξη της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ στη παράταξη <ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ> για την Έρισσο την Πύλαρο την Σάμη ενώ στάλθηκε προς δημοσίευση σε όλα τα μέσα του διαδικτύου, κάποια από αυτά λειτουργώντας επιλεκτικά  την αγνόησαν. 
Σίγουρα δεν ήταν τυχαίο περιστατικό γιατί έχουμε προσέξει ότι έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν.                                                                                                                             Παρατηρούμε όμως όσο πλησιάζουμε την εκλογική αναμέτρηση οι προτιμήσεις και οι απορρίψεις να εντείνονται και τελικά να συμπεραίνουμε ότι ο «κιτρινισμός» δεν αποτελεί χαρακτηριστικό της δημοσιογραφίας των συνελλήνων πέρα από τη θάλασσά μας, αλλά και στις δικές μας πένες ευδοκιμεί κάνοντας χρήση μάλιστα άριστων υλικών (τη μελάνη εννοούμε).  
Περνώντας λοιπόν στα γεγονότα που συνέβησαν στο περιφερειακό συμβούλιο του Σαββάτου παρατηρήσαμε τα εξής: 

Αδιαμφισβήτητο πλήθος συμπολιτών μας από διάφορα σημεία του νησιού και διαφόρων πολιτικών απόψεων, περισσότερων της μιας, συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν με πρωτόγνωρο παλμό, ενάντια των εξορύξεων των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο πέλαγος σε κάθε περίπτωση! 
Τονίστηκε  η επικινδυνότητα των ενεργειών εξόρυξης για το περιβάλλον και για τις ζωές μας κατά συνέπεια  και απορρίφτηκε εμφατικά από τον κόσμο του νησιού κάθε περίπτωσή τους  είτε είναι αστικής ευθύνης είτε είναι λαϊκής ευθύνης εφόσον το λάθος όλοι αναγνωρίζουν ότι θα είναι εγκληματικό όποιος και αν το διαπράξει.  
Η περιφερειακή αρχή  αισθάνθηκε και αμήχανη και κάποιες στιγμές αδύναμη να αντιμετωπίσει τα επιχειρήματα και τον παλμό του κόσμου. 
Αρχικά προσπάθησε διά στόματος περιφερειάρχη να ερμηνεύσει το ενδιαφέρον και τη δράση του κόσμου ως προεκλογική τακτική αντίπαλων προς αυτούς τάσεων. 
Αναγκάστηκε αργότερα βλέποντας τον κίνδυνο να ανατραπεί η πλειοψηφία από ασταθείς δικούς συμβούλους να καταφύγει σε υπόσχεση συμβουλίου ειδικού σκοπού και μάλιστα στη Σάμη, μετά τις εκλογές του Μάη, με θέμα συζήτησης τις εξορύξεις στο Ιόνιο. 
Οφείλουμε εμείς να επισημάνουμε επειδή  αναρωτήθηκαν με νόημα οι της περιφερειακής αρχής σύμβουλοι για το « έψιμο» ενδιαφέρον των κατοίκων, ότι τους κατοίκους των νησιών δεν φρόντισαν να τους ενημερώνουν όπως όφειλαν, αλλά το ρόλο αυτό τον ανέλαβε η κίνηση της ανοικτής συνέλευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης βοηθούμενη από φορείς ή κινήσεις πολιτών.   
Επίσης βεβαιώνουμε με τα στοιχεία που έχουμε ότι περνώντας ο καιρός ο κόσμος θα πληθαίνει με γεωμετρική πρόοδο, όσο θα ενημερώνεται για το έγκλημα που προσπαθούν να διαπράξουν σε βάρος του. 
Το πλήθος των πολιτών σε λίγο χρόνο από σήμερα θα είναι πιο τεκμηριωμένο και πλέον μη αντιμετωπίσιμο! 
Να είστε επίσης βέβαιοι ότι η καθυστέρηση θα αποβεί σε βάρος των υποστηρικτών των πετρελαϊκών εταιριών. 
Καμιά τοπική κοινωνία και κανένα νησί του Ιονίου πελάγους δεν θα συναινέσει στην καταστροφή. 
Καμιά τοπική διοίκηση δεν θα τολμήσει ενάντια στη βούληση των πολιτών!!! 

ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΣΑΜΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου