Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Μάκης Φόρτες: Συμβούλια κοινοτήτων για τα χωριά και τους κατοίκους ή προσωπικά βιλαέτια υποψηφίων;

  • Μάκης Φόρτες: Συμβούλια κοινοτήτων για τα χωριά και τους κατοίκους ή προσωπικά βιλαέτια υποψηφίων;
Στις 26 του περασμένου Οκτώβρη είχα πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση για την εκλογή των τοπικών αρχών στις κοινότητες, όπως διαμορφωνόταν πλέον με τον «Κλεισθένη».
Θέση που προέρχεται από την εμπειρία των 12 χρόνων εφαρμογής του «Καποδίστρια» και των 8 χρόνων του «Καλλικράτη» αλλά και τη δυνατότητα εξαγωγής ασφαλών συμπερασμάτων διακυβέρνησης στην Ελληνική αυτοδιοίκηση.
Με λίγα λόγια και δίχως περιστροφές η θέση μου ήταν ξεκάθαρη:

Όπως στις Κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων που οι υποψηφιότητες των τοπικών αρχών είναι υποχρεωτικά ανεξάρτητες των δημοτικών συνδυασμών και των υποψηφίων Δημάρχων, έτσι θα πρέπει να γίνει και στις Κοινότητες πάνω από 300 κατοίκους που όμως η δυνατότητα δίνεται προαιρετικά.
 Το να εκλέγουν οι τοπικές κοινωνίες τους δικούς τους εκπροσώπους σε ένα συντεταγμένο με κανόνες και αρχές διοικητικό σύστημα λειτουργίας και δίχως επιτροπεία είναι ζήτημα δημοκρατίας!
Αποτελεί μεγίστη πολιτική πράξη και απόφαση της τοπικής και μόνο κοινωνίας από ποιους θα διοικηθεί και κανενός «πατερούλη» !
Και αυτό γιατί μόνο έτσι επικρατεί η ενότητα και η ομοψυχία πάνω στα προβλήματα της κοινότητας και του χωριού !
Τα χρόνια που προηγήθηκαν, η καταφανή παραβίαση της νομοθεσίας που όριζε υποχρεωτική χρηματοδότηση των κοινοτήτων από τη Δημοτική Αρχή με την ανοχή της μείζονος (κυρίως) αντιπολίτευσης και των διατεταγμένων στην πλειοψηφία τους τοπικών αρχών, αποτελούν στοιχείο προς αποφυγή του μοντέλου της πολιτικής εξάρτησης.
Σήμερα, πέντε μήνες μετά την πρώτη δημοσιοποίηση της θέσης μου και 40 ημέρες πριν τις εκλογές, επανέρχομαι αφού οι πληροφορίες λένε πως συγκροτούνται συστηματικά θυγατρικοί συνδυασμοί υποψηφίων δημάρχων στις κοινότητες πάνω από 300 κατοίκους με το όνομα τους και εκτός αυτού δίνονται ακόμη και….χρίσματα σε υποψήφιους προέδρους στις κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων !
 Για ποιο λόγο ένας υποψήφιος Δήμαρχος δίνει το όνομά του σε ένα τοπικό συνδυασμό; 
Απάντηση δεν έχει υπάρξει !
Ουδείς εξ όσων το επιχειρεί δεν έχει μπει στον κόπο να εξηγήσει τους λόγους που τον οδηγούν στην επιλογή της εξάρτησης και το «καπέλωμα» υποψηφίων και συνδυασμών στις τοπικές κοινωνίες από τους ίδιους και το συνδυασμό τους !
Το ερώτημα απλό που θα πρέπει να απαντήσουν ΜΟΝΟ οι πολίτες:
Θέλουμε συμβούλια κοινοτήτων για τα χωριά και τους κατοίκους ή προσωπικά βιλαέτια υποψηφίων Δημάρχων;
==
Kefaloniapress: Στο παρακάτω link μπορείτε να ακούσετε τον κ. Φόρτε στην σημερινη εκπομπή ΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ να μιλάει ακριβώς για αυτό το ζήτημα μετά απο ερώτηση της Ελένης Χιόνη στην ραδιοφωνική εκπομπή “ΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου