Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Το βιβλίο της Ιστορίας των Ιονίων Νήσων, συνεργασία ΠΙΝ και Ιονίου Πανεπιστημίου

ΑΠΟ ΕΥΡΙΔΙΚΗ  ΛΕΙΒΑΔΑ
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Ένα εξόχως σημαντικό επιστημονικό εγχειρίδιο για τα Ιόνια Νησιά: Το βιβλίο της Ιστορίας των Ιονίων Νήσων, συνεργασία ΠΙΝ και Ιονίου Πανεπιστημίου

Τη Μ. Δευτέρα η παρουσίασή του στην Ιόνιο Ακαδημία 

Πριν από 3 χρόνια (Ιούλιος 2016) υπεγράφη η σύμβαση για την ανάθεση της συγγραφής του επιστημονικού εγχειριδίου της Ιστορίας των Ιονίων Νήσων, από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Βασίλη Χρυσικόπουλο και τον Αντιπρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Θεόδωρο Παππά, ως υπευθύνου της επιστημονικής ομάδας για την συγγραφή του ιστορικού βιβλίου.
Σήμερα η συγγραφή του εν λόγω βιβλίου ολοκληρώθηκε και η παρουσίασή του ορίστηκε για τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 και ώρα 7μ.μ. στην Ιόνια Ακαδημία. 
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου και από πλευράς επιστημονικής ομάδας συγγραφής του βιβλίου θα μιλήσουν οι:
- Θεόδωρος Γ. Παππάς, Καθηγητής, Αντιπρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου
- Βάϊος Βαϊόπουλος, Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου
- Κώστας Καρδάμης, αναπληρωτής Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου
- Σταμάτης Χονδρογιάννης, διδάκτωρ Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος, Προϊστάμενος του Τμήματος Εκθέσεων και Εκπαίδευσης στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και φυσικά στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα στα Ιόνια Νησιά. Το εν λόγω βιβλίο αφού τυπωθεί θα προωθηθεί στα σχολεία στα Ιόνια νησιά και σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας θα αποτελέσει αντικείμενο διδαχής, ώστε η νεολαία να ωφεληθεί με πολύτιμες γνώσεις για την ιστορία του τόπου μας. 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και δήλωσε ότι “η προσπάθειά μας για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, τη διατήρηση και ανάπτυξη του πολιτισμού και την ενίσχυση στους τομείς της παιδείας και της απασχόλησης είναι διαρκής. Άλλωστε αυτά αποτελούν και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας και οφείλουμε να τα ενισχύουμε και να τα προβάλλουμε. Το επιστημονικό βιβλίο αυτό, ως καρπός της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου, συμβάλει επίσης στην ενίσχυση της συνοχής της ΠΙΝ μέσω της ιστορίας και της κοινής παράδοσης και πολιτισμού”.

Βέβαια, αυτό που θα μετρήσει περισσότερο είναι κατά πόσο θα πάει η Ιστορία ένα βήμα μπροστά και δεν θα αναμασηθούν τα ήδη γνωστά. Είδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου