Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΑΣΣΟΣ VS ΠΑΛΙΚΗ!!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεταιΟμηρικές απαντήσεις προς κ. Καμπάνη:
1)Αν τοποθετήσουμε το μέγαρο του Οδυσσέα πάνω στο κάστρο της Άσσου οι χρόνοι για κάλυψη αποστάσεων μεταφοράς ζώων την εποχή εκείνη ήταν μεγάλες. Σε καταλόγους της εποχής της ένωσης των Επτανήσων (1864μχ) ο χρόνος ταξιδιού από Φισκάρδο – Άσσο ήταν 4 ώρες!
Αν λάβουμε στα υπ΄ όψη ότι την εποχή του Ομήρου ούτε σοβαρά μονοπάτια δεν θα υπήρχαν και τη καθυστέρηση λόγω του ταξιδιού και ζώων μαζί με ανθρώπους γύρευε ο χρόνος που εκτινάζονταν. 
Σκέψου να τα κουβαλούσαν από Θηνιά ή Παλική.
Άρα οι πορθμείες για τη μεταφορά ακόμα και ανθρώπων απαραίτητοι καθότι ο χρόνος ελαττώνονταν δραματικά.
Μα και στη Παλική να τοποθετήσουμε το κέντρο του βασιλείου ίσως να ήταν ακόμα χειρότερα μια και θα ήταν δύσκολος ο «έλεγχος» και προστασία της ναυσιπλοΐας, που τότε γίνονταν μεταξύ Κεφαλονιάς και Αιτωλοακαρνανίας. 


2)Για τον Άργο: 
«τὸν δὲ πάροιθεν ἀγίνεσκον νέοι ἄνδρες αἶγας ἐπ᾽ ἀγροτέρας ἠδὲ πρόκας ἠδὲ λαγωούς».
Αυτό αφού έφυγε ο Οδυσσέας για Τροία. 

Δηλαδή οι λαγοί οι γίδες και τα αγριοκάτσικα ή τα ζαρκάδια βόσκουν συνήθως σε πεδινές εκτάσεις ή το αντίθετο? Και έπειτα για να πάνε για κυνήγι λίγο πάρα πέρα από τη Παλική οι Θιακοί πλερώνανε διόδια? Πού το αναφέρει αυτό η Οδύσσεια?? Χα χα.

3)Σιγά την «αυτοκρατορία» του Οδυσσέα ορέ που τη μισή την είχε ο Μέγης και η υπόλοιπη δεν είχε τη δύναμη να διώξει εκατό ανοματαίους από το παλάτι του Οδυσσέα, αλλά αναγκάστηκε ο Τηλέμαχος να κάνει κοκοκό και να τρέχει στη Πύλο. Άσε που τσου το λέει και ο ίδιος όταν αγόρευσε στην εκκλησία του Δήμου τση πόλης τση Ιθάκης.

4)Τώρα εγώ μπορεί να είμαι ανιστόρητος αλλά αυτά που μου γράφεις για τσου Φοίνικες κάπου σκοντάφτουν.
Άμα όπως λές διάβασες για τσου αρχαίους Αιγύπτιους και δεν είδες πουθενά τσου Φοίνικες μου θυμίζεις τον Γκέμπελς χα χα χα. 
Όλως τυχαίως λοιπόνε διδάσκαλος και φίλος του Αχιλλέα είχε το όνομα Φοίνικας (κάπου εκεί στην Ιλιάδα θα το εύρεις). Και ο Κάδμος κατά τη παράδοση Φοίνικας και αυτός.


Στο σκάκι χρειάζεται μυαλό αλλά υπάρχουν και ετοιματζίδικα συστήματα που άμα καταλάβεις πως παίζει ο αντίπαλος τόνε κερδίζεις.
Στη Μυθολογία δυστυχώς ετοιματζίδικα δεν υπάρχουνε και θέλει μόνο μυαλό και όσες κατά το δυνατόν πληροφορίες που και αυτές πάλε δυστυχώς δεν υπάρχουνε όσες θα θέλαμε, αλλά μη στερούμαστε και αυτές που υπάρχουν.

Αυτά και άμα με τσιγκλήσετε προχωράω και στα ευκολότερα.

Σε γενικές γραμμές μου είστε ευχάριστος που ασχολείστε με την ανεύρεση της Ομηρικής Ιθάκης αλλά δε θα εύρετε όλους τσου αντιπάλους εύκολους για «ρουά ΜΑΤ». 


Κα κα κα κα κα. ·
Σπ. Ρόκκος

5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δημοσιεύεις την προηγούμενη απάντησή μου και αφήνεις το σχόλιο του φίλου μου Σπύρου ορφανό.
    Τώρα με τον κατάλογο των 16 σημείων θα μπορείς ΚΑΙ εσύ να δίνεις αυτόματα τις απαντήσεις μου για το που χωλαίνει η θεωρία του καθενός Ομηριστή για την Ομηρική Ιθάκη της καρδιάς του, του χωριού του, της φαντασίας του. Είδες τι έπαθε ο Μαχάονας, ακόμα περιμένω το άρθρο του, γιατί φαίνεται ότι διάβασε ότι η θεωρία της Λευκάδας, μπορεί να είναι για ένα επιχείρημα καλύτερη από της νέας Ιθάκης, αλλά τελικά είναι χειρότερη ακόμα κι από του Πόρου.
    Τελικά ΟΛΕΣ οι θεωρίες από τα άλλα νησιά, Παξοί, Θιάκι, Λευκάδα, είναι χειρότερες και από την χειρότερη Κεφαλλονίτικη. Οι Κεφαλλήνες του Οδυσσέα δικαιώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η έκπληξη είναι ότι βρήκαμε λιγότερα επιχειρήματα εναντίον της Άσσου
    και του Φισκάρδου από όλους τους άλλους, αν και το ότι από εκεί δεν πας σε κανένα
    δήμο Κεφαλλήνων με σχεδίες, την αφαιρεί από μόνο του από τον κατάλογο
    των υποψηφίων.
    Ανακεφαλαιώνουμε, όσον αφορά τις θεωρίες της Ερύσσου και ειδικά της Άσσου:
    1. Από το δήμο Κεφαλλήνων στο δήμο Ιθάκης περνάς με σχεδία, μαζί με αρνιά,
    κατσίκια και βόδια.
    2. Η απόσταση μεταξύ χοιρόμαντρας και παλατιού είναι 4 ώρες από μονοπάτι
    και 2,5 ώρες από τον κανονικό δρόμο. Η Ιθάκη πρέπει να είναι μεγάλη γιατί
    το ίδιο δρομολόγιο με πλοίο διαρκεί από το πρωί μέχρι το απομεσήμερο.
    3. Η Ιθάκη πρέπει να έχει ευθύγραμμες ακτογραμμές, διότι η λέξη Ιθάκη
    προέρχεται από το ιθύς = ευθύς.
    4. Η Αθηνά όταν υποστηρίζει σκανδαλωδώς Οδυσσέα, Τηλέμαχο και Πηνελόπη
    έχει το επίθετο Παλ-λάς, λέξη που θυμίζει Παλική και κουνό-πετρα.
    5. Η μετάβαση στην Πύλο από την Ιθάκη διαρκεί μια νύχτα.
    Η επιστροφή από την Πύλο στην Ιθάκη διαρκεί μισή μέρα συν μια νύχτα. Άρα
    λαβαίνουν χώρα σε διαφορετικά λιμάνια που απέχουν μεταξύ τους μεγάλη απόσταση
    6. Οι Τάφιοι είναι γείτονες με τους Ιθακησίους στο ίδιο νησί, αφού από
    εκεί πας πεζός στην Ιθάκη (ραψωδία α').
    7. Το νησί της Ιθάκης έχει πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα, μεγάλη υδροφορία
    και τα ρυάκια της ρέουν όλο το χρόνο, ενώ η Έρυσσος είναι άνυδρη...

    Αν και αυτά τα ''ελατώμματα'' των θεωριών της Έρύσσου είναι πταίσματα σε σύγκριση με τον τραγέλαφο άλλων θεωριών, μερικά είναι ασυμβίβαστα με την Ιθάκη του Ομήρου, και επειδή η βόρεια Κεφαλλονιά είναι πολύ μακριά από τα ταφικά συμπλέγματα πέριξ του κόλπου του Λιβαδιού, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η λατρεμένη μας Άσσος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κινήσεις στο Ομηρικό «σκάκι» του κ Καμπάνη.
    1) Στην Άσσο από όλα τα σημεία της επικράτειας των Κεφαλλήνων ο περισσότερο συμφέρον χρονικά και όχι μόνο δρόμος για μεταφορές ζώων μα και πεζών ήταν ο της θαλάσσης .
    2) Η απόσταση χοιρομάνδρας παλατιού 2,5 – 3 ώρες και είναι αστείο να συζητάμε για κανονικό δρόμο (μόνο μονοπάτι). … «Η Ιθάκη πρέπει να είναι μεγάλη γιατί
    το ίδιο δρομολόγιο με πλοίο διαρκεί από το πρωί μέχρι το απομεσήμερο»… Αυτό από πού το έχετε συμπεράνει? Η καθαυτό Ιθάκη (χώρα – παλάτι Οδυσσέα) ήταν διαπιστωμένα μικρή και όχι πυκνοκατοικημένη (12 μνηστήρες).
    3) Ιθύς = ευθύς σωστό αλλά η ανάλυση Ιθάκη = Ευθεία – ακή, άκρο λόγχης, άκανθα – Έρισσος (παραφθορά του Ρωμαϊκού ονόματος ericius, που σημαίνει αγκάθι) δεν αφήνει περιθώρια για ακτογραμμές κλπ.).
    4) Η Θεά Πάλη και οι Παλικοί ήταν αρχαιότερες θεότητες από την Αθηνά (κληρονομιά από τους πριν κατοίκους τους Φοίνικες) όπως και ο Αννού, εξ΄ ού και Αίνος - και ίσως θεός Βάαλ - Βαλσαμάτα ).
    5) Αν Ομ. Ιθάκη = Έρισσος, Πύλος λιμάνι Γαγιανά = μια νύχτα και από εκεί η διαδρομή μέχρι Άσσο μέσω καναλιού Φισκάρδου, άλλες 5-6 ώρες. Που το πρόβλημα??
    6) Δεν γνωρίζω να βγαίνει τέτοιο συμπέρασμα στη ραψωδία –α- (από ταξίδι του Μέντη?), αλλά πριν τον Κέφαλο Τάφιοι κατοικούσαν τη Κεφαλονιά διαπιστωμένο και από τον Ησίοδο άρα γείτονες και όχι μόνο.
    7) Με τα νερά μη παίζεις σε βάθος χρόνου γιατί και ο Ίναχος ποταμός ήταν θεός τότε και σήμερα δε έχει στάλα νερό. Έπειτα η Έρισσος τουλάχιστο στη περιοχή Καλού όρους - Άσσου και βάλε, έχει βάσει επισήμων χαρτών πετρώματα που είναι ικανά να συγκρατούν και να περιέχουν νερά, βλέπε (www.portoassos.gr/omiriki-ithaki-piges).

    8) Αλήθεια φίλτατε κ Καμπάνη η δική σου θεωρία πώς ξεπερνά το χαρακτηρισμό τση Ιθάκης σαν ΚΡΑΝΑΗ ??? … «ἠδ᾽ ὅσσοι κραναὴν Ἰθάκην κάτα κοιρανέουσιν»… ραψωδία (α-247). Μετάφραση, «και όσοι την ΤΡΑΧΕΙΑ – ΒΡΑΧΩΔΗ Ιθάκη εδώ αρχοντεύουν»…

    Έχουμε και εμείς τσι απορίες μας γλέπεις, χα χα χα.

    Σπ. Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΑΚΟΝΕΣΕ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ,,Η ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟς ΕΛΛΑΔΟς, ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ,, ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ, ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ 2021 (ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 2012 Η ΧΡΟΝΟΛΟΦΓΙΑ) ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ,, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Η ΙΘΑΚΗ!! ΝΙΚΟ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ = ΠΑΛΙΚΗ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΙΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΗΡΙΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή