Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Το ληξουρι μας δειχνει τον δρομο,, του να ξαναλειτουργησουν οι τοπικες κοινοτητες



Μπραβο στους Ληξουριωτες
Ακολουθει το πολυ καλο ρεπορταζ Αριστέας Χαριτάτου
Το POROSNEWS Τους ευχεται καθε επιτυχια,,εκει το τοπικο συμβουλιο θα αποτελειτε
απο 7 ατομα,, και ευλπιστουν να βγουν πρωτοι και να εχουν τουλαχιστον 4 συμβουλους

ρεπορταζ της φιλης Αριστεας
Έντεκα νέοι άνθρωποι ανέβηκαν στο βήμα απόψε και εκεί μπροστά στην κοινωνία της πόλης μας, ακούστηκαν, τοποθετήθηκαν και ζήτησαν ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη Κυριακή στην ώρα της κάλπης. Ψήφο εμπιστοσύνης για την Τοπική Κοινότητα Ληξουρίου.
Καταρχάς βλέπουμε με θετικό μάτι την ανάμιξη νέων ανθρώπων στα κοινά. Όντως η επανασύσταση του Δήμου μας, μας δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούμε για έναν Δήμο καθαρό, αξιοπρεπή, αυθεντικό, με κριτήρια διαφάνειας και μόνο.
Λοιπόν, έντεκα άνθρωποι αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά και να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την εικόνα και την ζωή στην πόλη μας.
Ο Ανδρέας Γρηγορόπουλος, ένας εκ των ένδεκα υποψηφίων, παίρνει τον λόγο.
Μεταξύ άλλων, μπαίνοντας δυναμικά με λόγο και μπέσα, αναφέρει χαρακτηριστικά....
....."Είτε λοιπόν αρέσει σε κάποιους είτε δε τους αρέσει εμείς σήμερα βρισκόμαστε εδώ μπροστά σας λαμβάνοντας για πρώτη φορά στη ζωή μας πολιτικό λόγο γιατί πολύ απλά αγαπάμε το τόπο μας. Είμαστε τοπικιστές. Τοπικιστές όχι με τη στενόμυαλη έννοια του όρου αλλά με την έννοια των ανθρώπων που αποφάσισαν να ζήσουν τη ζωή τους σε αυτό το μικρό μέρος. Που αποφάσισαν να δημιουργήσουν μικρά ή μεγάλα πράγματα σε ένα μικρό μέρος. Που θα περάσουν ολόκληρη τη ζωή τους προσπαθώντας να αλλάξουν και να δημιουργήσουν έναν τόπο ομορφότερο για να τον παραδώσουν στα παιδιά τους. Υπό αυτές τις σκέψεις ναι είμαστε τοπικιστές."
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του. Υπενθυμίζουμε ότι στο LIXOURI.GR (facebook) ΠΡΟΒΛΉΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΆ η κεντρική ΟΜΙΛΊΑ τους.
"Πρωτότυπο δεν είναι ότι σήμερα μπροστά σας βλέπετε  νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τη διοίκηση του τόπου τους. Είναι όμως πραγματικά πρωτότυπο να βλέπεις ανθρώπους που δεν ανήκουν σε κάποια πολιτική ιδεολογία να αφαιρούν την πολιτική, να ενώνονται, να δημιουργούν την ιδεολογία και να θέλουν να διεκδικήσουν το αύριο της περιοχής τους έξω από κόμματα, ταμπέλες και προσωπικά συμφέροντα.

Είμαστε λοιπόν οι ίδιοι άνθρωποι που κληθήκαμε να πλαισιώσουμε τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων. Ανήκουμε κι εμείς στους ανθρώπους που οι υποψήφιοι δήμαρχοι πιστεύουν ότι είμαστε ικανοί να αλλάξουμε την πορεία αυτού του τόπου προς το καλύτερο. Εξαρτάται φυσικά πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Το λέω αυτό διότι τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία τον εκλογών θα πρέπει ο καθένας από εμάς να καταλάβει τι πρεσβεύει  ο κάθε υποψήφιος. Υπάρχουν λοιπόν υποψήφιοι δήμαρχοι που είδαν στα πρόσωπά μας ανθρώπους που μπορούν να φέρουν ένα καλύτερο αύριο σε αυτόν το τόπο αλλά υπάρχουν και αυτοί που μας είδαν όπως δουλεύει το πολιτικό σύστημα δηλαδή ως κομιστές ψήφων. Και είναι αυτό ακριβώς το σαθρό πολιτικό και προεκλογικό σύστημα που μας ώθησε, όχι στο να μη συμμετέχουμε στην εκλογική και προεκλογική διαδικασία αλλά στο να δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα με δυναμική  που θα κινείτε με τους δικούς τις όρους, που θα δημιουργήσει νέα πολιτικά δεδομένα στο τόπο μας και θα δώσει ευκαιρία σε νέους και δυναμικούς ανθρώπους να ανακατευτούν με την τοπική πολιτική σκηνή χωρίς να χρειάζεται να έχουν ή να υπόκεινται σε κανενός είδους συμφέρον.
Ορθώς λοιπόν ο σημερινός νομοθέτης  μέσα από τον Κλεισθένη διευρύνοντας την δημοκρατική κατεύθυνση της αυτοδιοίκησης  προέβλεψε την απεξάρτηση της Κοινότητας από το Δήμο. Αυτή την ευκαιρία παρατηρήσαμε και εμείς. Παρατηρήσαμε την ευκαιρία να εμπλακούμε στην πολιτική χωρίς να χρειαστεί ο προεκλογικός μας αγώνας να στηριχτεί και να αναλωθεί στη σπίλωση του αντιπάλου αλλά στο να πούμε την αλήθεια,  να δείξουμε στον κόσμο το καθαρό μας πρόσωπο και να του μιλήσουμε για την όρεξη που έχουμε να δούμε το τόπο μας να αλλάζει προς το καλύτερο.
....Η Κεφαλονιά ήταν και θα είναι πάντα μια σεισμική περιοχή. Αδιαμφισβήτητα τη μεγαλύτερη ζημιά των τελευταίων σεισμών την είχε το Ληξούρι. Αδιαμφισβήτητα και τα χρόνια μετά τους σεισμούς ο Δήμος Κεφαλονιάς αλλά και η πολιτεία δεν έκαναν το καθήκον τους απέναντι στο Ληξούρι. Το Ληξούρι αδικήθηκε όσο καμία άλλη περιοχή της Κεφαλονιάς και αυτό όχι μόνο με βάση το σεισμό.  Πάνω σε αυτό στηρίχτηκαν και οι αγώνες των Ληξουριωτών για το διαχωρισμό των Δήμων και την επαναφορά του Δήμου Ληξουρίου. Δε μπορούμε να ξέρουμε τη κατάσταση του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς αν δεν είχαν γίνει οι σεισμοί Γι’ αυτό θα πρέπει να ασχολούμαστε με τα δεδομένα χωρίς να μηδενίζουμε το έργο κανενός. Και τα δεδομένα δεν είναι τα τελευταία εννέα χρόνια. Τα δεδομένα είναι η τελευταία εικοσαετία. Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι υποψήφιοι είτε μέσω του Δήμου είτε μέσω της τότε Νομαρχίας φέρουν ευθύνες διαχρονικά για την πορεία αυτού του τόπου. Αδιαμφισβήτητα, έχουν γίνει σωστές αλλά και πολλές λανθασμένες επιλογές, των οποίων οι συνέπειες είναι ορατές μέχρι και σήμερα. Και είναι αλήθεια ότι η δημοτική αρχή τα τελευταία εννέα χρόνια φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια του Ληξουρίου....
.....Αποτελεί πρόκληση για μας το στοίχημα ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και να αποδείξουμε ότι αξίζαμε πραγματικά ως Ληξούρι την ανεξαρτητοποίηση μας από το Δήμο Κεφαλονιάς.....
Βλέπετε ο νομοθέτης εφαρμόζοντας ένα πάγιο αίτημα για χρήση της απλής αναλογικής ουσιαστικά φέρνει προ των ευθυνών όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι αγαπούν τον τόπο τους ΟΜΩΣ δεν έχουν τη διάθεση για συνεργασία γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα καθώς απορρίφθηκε η πρόταση κοινού ψηφοδελτίου που να αποτελείται  από όλους τους υποψηφίους. Οι πολίτες δεν έχουν καταλάβει γιατί απορρίφθηκε ίσως ή καλύτερη ιδέα των εκλογών. Το μεγαλύτερο μέρος των Ληξουριωτών έβρισκε αυτήν την ιδέα τη καλύτερη κίνηση για την επανεκκίνηση του Ληξουρίου. Κι όμως απορρίφθηκε..... Ως καλόπιστοι αλλά όχι ευκολόπιστοι ξεκινάμε και βλέπουμε συμφέροντα προσωπικά δικά σας γιατί εσείς μας δίνετε το δικαίωμα με τις προεκλογικές σας κινήσεις και το προεκλογικό σας λόγο. Προεκλογικές εκστρατείες που αναλώνονται σε προσωπικές ύβρεις και αθλιότητές, τις περισσότερες φορές με την ανοχή του επικεφαλή. Συμπεριφορές που οι Ληξουριώτες καταδικάζουν. Κάποιοι από εσάς γίνεστε αντικείμενο συζήτησης καθώς οι πολίτες σας ακούνε να τρώγεστε δημόσια και με περισσή αλαζονεία για τις θέσεις που θα καταλάβετε στο νέο Δήμο. Ακόμα δεν έγιναν οι εκλογές. Που λέει κι ο σοφός λαός ακόμα δε τον είδαμε.....  Είναι ντροπή σας και αίσχος σας. Όποιος κύριοι θέλει να κάνει έργο δε κοιτάζει τις θέσεις. Τις θέσεις τις κοιτάνε όσοι κοιτάνε το μισθό. Γιατί άλλο μισθό παίρνει ο διευθυντής και άλλο ο υποδιευθυντής. Κύριοι λυπούμαστε πραγματικά για αυτή τη κατάσταση και σας προτρέπουμε τουλάχιστον την τελευταία αυτή προεκλογική εβδομάδα να παραθέσετε στους πολίτες τι πραγματικά έχετε μέσα στο μυαλό σας για την επόμενη μέρα του Ληξουρίου. Παραθέστε τα μεγάλα έργα που θέλετε να υλοποιήσετε για την ανάπτυξη του τόπου. Την ουσιαστική ανάπτυξη. Την ανάπτυξη της επόμενης μέρας των εκλογών που θα ξεκινήσει η προσπάθεια ανασυγκρότησης του Ληξουρίου. Αφήστε τον κόσμο να τα επεξεργαστεί και να καταλάβει ποιος από όλους είναι διαβασμένος ή ποιος θα απορριφθεί στην εκλογική εξέταση. Θα απορριφθεί, διότι σε αυτές τις εξετάσεις δεν έχουμε δικαίωμα για μετεξεταστέους.
Πείτε όμως και την αλήθεια για την επόμενη τετραετία. Πείτε ότι θα είναι η πιο δύσκολη τετραετία που πέρασε ποτέ το Ληξούρι. Πείτε ότι στα επόμενα δύο χρόνια δε θα υπάρχει στο Δήμο Ληξουρίου οικονομική υπηρεσία που σημαίνει άμεση εξάρτηση από το μητροπολιτικό Δήμο Αργοστολίου. Πείτε μας που θα βρείτε τα χρήματα να υλοποιήσετε όλα αυτά τα έργα που λέτε και τάζετε ότι θα κάνετε; Πείτε μας τι θα γίνει με το χρέος του Δήμου Κεφαλονιάς θα το επωμιστούμε εμείς; Πείτε μας χρωστάμε; Πείτε μας τι θα γίνει με τη ΔΕΥΑΚ θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τη κακοδιαχείριση ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο να υποθέσω ενός αγαθού αναγκαίου για τη διαβίωσή μας;
Δεσμευτείτε στους πολίτες ότι θα κάνετε σκοπό της ζωής σας να επαναφέρετε το Ληξούρι στην κατάσταση που ήταν το λεπτό προτού γίνει ο πρώτος σεισμός του ‘14. Πείτε στο κόσμο ότι θα αγωνιστείτε για την αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων κονδυλίων για την ανακατασκευή δημοσίων κτηρίων , οδικού δικτύου, ύδρευσης και σχολείων. Δεσμευτείτε ότι έως  το 2021 τα παιδιά μας δε θα βρίσκονται σε τσίγκους κάνοντας τους χειμερινούς κολυμβητές . Δεσμευτείτε ότι το Μαντζαβινάτειο, το νοσοκομείο μας, δε θα κλείσει επειδή το επιβάλλουν πολιτικές. Ξέρετε πόσο ανάγκη το έχουμε ως νοσοκομείο και όχι ως κέντρο υγείας ή οτιδήποτε άλλο. Πείτε δημόσια ότι θα κατεβάσετε τους κουβάδες από το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης. Τα παιδιά σας μέσω της ΝΕΟΛ κάνουν το Ληξούρι γνωστό σε όλη την Ελλάδα κι εσείς ανέχεστε να κρέμονται κουβάδες πάνω από τα κεφάλια τους. Δεσμευτείτε απέναντι σε αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους από το σεισμό και πάνω από πέντε χρόνια οι εργατικές κατοικίες στέκουν ακόμα εκεί ετοιμόρροπες και επικίνδυνες για την υγεία αλλά και την ψυχική υγεία των πολιτών. Φροντίστε να είστε δίπλα στα προβλήματα των επαγγελματιών του τόπου μας. Αυτοί είναι το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης του τόπου. Επενδύουν στο Ληξούρι με σκοπό να φέρουν χρήματα στο Ληξούρι. Όχι με σκοπό την οικονομική αφαίμαξη του Ληξουρίου. Φροντίστε να μη κλείσει το ΤΕΙ. Ήδη υλικό του ΤΕΙ έχει ξεκινήσει και φεύγει κι εσείς ασχολείστε με τις καρέκλες που θα πάρετε αν ψηφιστείτε. Αγωνιστείτε για τον τόπο που θα ζήσουν τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας.
Καλούμε όλους τους υποψήφιους να δεσμευτούν δημόσια για τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και να αποδείξουν ότι θέλησή τους είναι να λειτουργούν ως δημοτική αρχή για τον πολίτη και ΜΟΝΟ αποδεικνύοντας ότι πίσω τους δε κρύβονται συμφέροντα. Αυτές πρέπει να είναι οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις και έπονται τα λοιπά σχέδια. Τέλος καταλαβαίνουμε ότι όλοι σας αγαπάτε το Ληξούρι αλλά κάποιοι από εσάς πρέπει να καταλάβετε ότι ο Δήμος δεν είναι πολιτιστικός σύλλογος με θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Ο Δήμος είναι αυτός που ρυθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών του. Δεν γίνετε ο Ληξουριώτης να σας σταυρώνει για δεκαετίες με διευρυμένη ψήφιση να μην έχετε κάνει το παραμικρό για το Ληξούρι και σήμερα να ζητάτε, να παρακαλάτε και να εκβιάζετε τη ψήφο του πάλι. Δείξτε λοιπόν σχέδια πραγματικής ανάπτυξης όσοι από εσάς έχετε. Να ξέρετε δεν εντυπωσιαζόμαστε εύκολα.
Όσο αναφορά τις νέες ιδέες ,τα νέα οράματα, τις νέες καινοτομίες για την ανάπτυξη του τόπου δώστε βήμα στο επίθετο που προηγείται όλων αυτών. Αποδείξτε ότι υπολογίζετε τα νέα παιδιά και δε θα τα χρησιμοποιήσετε ως άγρα ψήφων. Δε μπορεί σε καμία περίπτωση άνθρωποι που επί δεκαετιών φέρνουν την αλλαγή στο Ληξούρι  να συνεχίσουν να πρεσβεύουν την αλλαγή. Φυσικά σε καμία περίπτωση δε λέμε ότι ζητάμε τον παροπλισμό τους και τους πετάμε στο κάλαθο των αχρήστων. Όπως ο γονέας όμως οφείλει να συμβουλεύει το παιδί του, που έχει νεωτεριστικές ιδέες αλλά είναι άπειρο έτσι και αυτοί πρέπει να μεταλαμπαδεύσουν την πείρα τους στους νέους.....
Αποδείξτε λοιπόν έμπρακτα τη στήριξή σας στα νέα παιδιά. Δεν αναρωτιέστε τι είναι αυτό που διώχνει τους νέους μακριά από την εκλογική διαδικασία; Πιστεύετε ότι οι νέοι αδιαφορούν; Κάνετε λάθος. Κάνετε τους νέους να σιχαθούν την ενασχόληση με τα κοινά. Τους προκαλείτε να πιστεύουν ότι η πολιτική είναι βρωμιά. Τους κάνετε να πιστεύουν ότι στη χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός είναι χαμένος χρόνος να ασχολείσαι με τη πολιτική.... Όταν θα κάνετε τις συμμαχίες σας για την σταύρωσή σας μη ξεχάσετε τους νέους και σας δούμε την άλλη μέρα των εκλογών ως τους μπαρουτοκαπνισμένους οπλαρχηγούς της τελευταίας εικοσαετίας. Ωθήστε τις νεανικές σας αλλά και τις νέες σας επιλογές και σταματήστε τις μεταξύ σας συμμαχίες εναντίων αυτών.
Από την άλλη θα πρέπει να σας πούμε τι έχουμε κι εμείς να κάνουμε αν εκλεγούμε. Να δεσμευτούμε προεκλογικά για τις πράξεις μας και να σας πείσουμε για τους λόγους που η Κοινότητα θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη του Δήμου. Ευτυχώς οι δεσμεύσεις για μας είναι λίγες αλλά όχι με ελαφρά τη καρδία. Δεν έχουμε να σας υποσχεθούμε έργα μεγάλα και τρανά. Μπορούμε όμως να δεσμευτούμε δημόσια ότι θα επιτελέσουμε στο ακέραιο τα καθήκοντά μας ως κοινοτικοί σύμβουλοι. Θέλουμε λοιπόν να οφέλη και συμφέροντα αλλά με γνώμονα την καθημερινότητα του συμπολίτη μας χωρίς να τον διαχωρίζουμε σε κόκκινο, πράσινο, γαλάζιο ή ροζ. Δεσμευόμαστε για όσα αναφέραμε παραπάνω στους υποψηφίους δημάρχους να είμαστε στο πλευρό τους και να γίνουμε στήριγμά τους για να υλοποιήσουν το δύσκολο έργο τους. Αλλά θα είμαστε έτοιμοι να γίνουμε το μεγαλύτερό τους εμπόδιο όταν εκούσια ή ακούσια δεν θα λειτουργούν προς το συμφέρον του Ληξουριώτη.  Θέλουμε να είμαστε η φωνή της λογικής σε όσα προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά παράλογα θα ακούμε.
Και ναι, σας λέμε ότι στεκόμαστε απέναντί σας και ζητάμε την ψήφο σας όντας καθαροί και τίμιοι γιατί έχουμε τη τιμή να μην έχουμε λερωθεί και ήταν επιλογή μας να τιμήσουμε την παρακαταθήκη της ανατροφής μας.
Γι αυτό άλλωστε όσοι προεκλογικά ψάχνουν να βρουν το κουμπί μας περιορίζονται απλά σε χαρακτηρισμούς της εξωτερικής μας εμφάνισης. Αυτές είναι οι προεκλογικές τους διαφοροποιήσεις απέναντί μας. Προσωπικά τους ευχαριστώ γιατί έτσι αποδεικνύουν και διατυμπανίζουν μόνοι τους την αγνότητα και την καθαρότητα των προσωπικοτήτων μας. Θα ήθελα επίσης να πω ότι κρίσεις γίνονται εκ του αποτελέσματος. Μη σας ξαφνιάζει που σας κρίνουμε, γιατί δεν κρίνουμε εσάς ως προσωπικότητες κρίνουμε όμως το έργο που έχετε επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείσθε με την αυτοδιοίκηση. Έτσι θα μας κρίνουν και μας αύριο. Από το έργο που θα επιτελέσουμε, αν μας δώσετε τη δυνατότητα.
Αγαπητοί συμπολίτες ερχόμαστε τέλος στο δικό σας ρόλο. Τον πιο σημαντικό. Διότι εσείς είστε οι τελικοί κριτές που θα κρίνετε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά τους τοπικούς άρχοντες. Εσείς θα επωμιστείτε με την επιλογή της ψήφου σας τα καλά ή τα κακά που θα πράξουν οι τοπικοί άρχοντες στις κρισιμότερες εκλογές τολμώ να πω του αιώνα για το Ληξούρι. Θα πρέπει να ψηφίσετε με σκέψη ορθολογική στο ποιος υποψήφιος είναι πιο ικανός και πιο έτοιμος να αναλάβει την έναρξη και διοργάνωση του νέου μας δήμου. Ποιός έχει σχέδιο.  Πρέπει να καθίσετε και να σκεφτείτε αν όλα όσα είπαμε παραπάνω είναι αλήθεια που την εκθέσαμε ψυχρά χωρίς συμφέρον σε εσάς. Διαχωρίστε το ψέμα από την αλήθεια και ψηφίστε αυτούς που θέλουν το ΚΟΙΝΟ καλό του τόπου.
Καταψηφίστε όσους σας κοροϊδεύουν με προεκλογικές φανφάρες και σας τάζουν προεκλογικά ψίχουλα. Μην στέκεστε στο εγώ. Χρειάζεται συλλογικότητα το καράβι.
Ακούω πολλούς συμπολίτες μου να λένε θα ψήφιζα τον Α υποψήφιο αλλά έχω μια υποχρέωση στο Β κι έτσι θα ψηφίσω το Β. Γιατί συμπολίτες μου αν ξανακοιτάξετε την “υποχρέωση” θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι δική σας αλλά δική τους που σας την φόρτωσαν. .... 
Η μόνη μας υποχρέωση σε αυτές τις εκλογές είναι η συνείδησή μας. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιου είδους  πρακτικές  και να τους αφήνουμε να μας χειραγωγούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σαν δημότες έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε εκείνον που θεωρούμε καλύτερο και πλέον ικανό να μας βγάλει από την κατάσταση που βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια. Η πορεία, η ανάπτυξη ενός τόπου και κατά συνέπεια η  ζωή και το μέλλον  μας σε αυτόν, δεν περνάει ποτέ μέσα από προσωπικές διευκολύνσεις, την εξαγορά της σιωπής ή της ψήφου μας και αν σκεφτόμαστε έτσι υποθηκεύουμε το μέλλον το δικό μας αλλά και το πιο σημαντικό υποθηκεύουμε το μέλλον της επόμενης γενιάς.
Σε αυτό το σημείο και φθάνοντας στο τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν και συμπορεύτηκαν με την ιδέα μου αλλά και να σας παρουσιάσω ονομαστικά τους ανθρώπους που βοήθησαν ουσιαστικά η ιδέα να πάρει σάρκα και οστά  και αυτή τη στιγμή να βρίσκετε ζωντανή εδώ μπροστά σας διεκδικώντας το αύριο του Ληξουρίου. Είναι οι συνυποψήφιοί μου:
Αναλυτή Χριστίνα του Γερασίμου
Αραβαντινός Φατώρος Γεράσιμος του Σπυρίδωνος
Γρηγορόπουλος Ανδρέας του Κυριάκου
Ζαρκάδας Ευάγγελος του Αχχιλέα
Μαρκέτος Παναγής του Σπυρίδωνα
Μεσσάρη Μαρία του Γερασίμου
Μοσχονά Γεωργία του Γερασίμου
Μουρελάτου Θεοδώρα του Σπυρίδωνος
Μωυσή Αικατερίνη του Φανουρίου
Παπαγιάννης Μιχαήλ του Δημητρίου και
Συνοδινός Βαλλιάνος Παναγής του Διονυσίου
Επίσης θέλω προσωπικά και όχι ως συνδυασμός να χαιρετίσω και όχι να ευχαριστήσω τους δύο υποψήφιους Δημάρχους κκ Κατσιβέλη και Ρουχωτά οι οποίοι αντιλήφθηκαν την ανάγκη τις κοινωνίας για αλλαγές και ανανέωση προσώπων και αποδέχθηκαν την ελεύθερη και δημοκρατική βούληση νέων ανθρώπων που δε θα είναι φερέφωνά τους και απέσυραν τα τοπικά τους συμβούλια. Έτσι γίνονται πραγματικές αλλαγές. Χωρίς να υπολογίζεις το πολιτικό κόστος αλλά μένοντας πιστός στις αξίες σου. ...
Ευχαριστούμε εσάς που σήμερα βρεθήκατε κοντά μας για να ακούσετε δημόσια τις απόψεις μας για το αύριο αυτού του τόπου, του τόπου που αποφασίσαμε κι εμείς να ζήσουμε τη ζωή μας. Το Ληξούρι που όλοι μας αγαπάμε. Είμαστε σίγουροι ότι σας μιλήσαμε με ειλικρίνεια και αλήθεια και ελπίζουμε την εκτίμησή σας για την  αλήθεια και την ειλικρίνεια του λόγου μας να μας τη δείξετε έμπρακτα στην κάλπη της επόμενης Κυριακής. Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι για την Κοινότητα του Ληξουρίου θα υπάρχει ξεχωριστή κάλπη από αυτή του Δήμου. Μπορείτε στο κοινοτικό να βάζετε έως δύο σταυρούς και δεν υπάρχει επικεφαλής. Όλοι μας θέλουμε το σταυρό για να αποκτήσουμε φωνή και είναι πιο δημοκρατικό να επιλέξετε εσείς ποιος θα ηγηθεί της νέας αυτής προσπάθειας. Ο καθένας από εσάς μπορεί να ψηφίσει το Δήμαρχο της αρεσκείας του χωρίς να δεσμευτείτε να ψηφίσετε τους κοινοτικούς συμβούλους που σας επιβάλει ο κάθε υποψήφιος. Ψηφίστε την ανεξαρτησία της Κοινότητας από το Δήμο ψηφίστε τη δική σας φωνή, ψηφίστε τη φωνή των παιδιών σας, ψηφίστε ΛΗΞΟΥΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ."























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου